tisdag 7 juni 2011

Klipp och klistra


Jag trodde aldrig att jag skulle kunna tycka lika mycket om någon annan hobby än den som jag har ansett som nr 1 så långt tillbaka jag kan minnas: nämligen allt som har med textil att göra. Jag började sy på min mors trampsymaskin när jag var så liten att jag fick stå upp och sy. Om jag satte mig på stolen fick jag be någon annan trampa åt mig. Att sticka och virka lärde min mor mig tidigt och det är kul att se att det nu är på modet igen. Stick och virkbloggar finns i massor på nätet och ofta från USA och Storbritannien, där det verkar vara väldigt stort just nu. Det behövs med lite nya tips ibland när inspirationen tryter.

Den andra hobbyn som jag nu har fastnat för är: SCRAPBOOKING. Oj, så kul det är! Kanske för att det har lite gemensamt med att sy. Här använder man ju papper för att göra olika mönster och applicerar lite här och där. Min dotter, som hållit på med detta i många år, köpte sina första prylar från USA. Under senare år har det dykt upp fler och fler affärer med detta sortiment. I helgen åkte vi till en jättestor affär som enligt hemsidan hade mycket till scrapbooking. Vi har varit där en gång tidigare för många år sedan, men då var inte utbudet så stort. Av någon konstig anledning hade vi för oss att butiken låg i Höör, så vi körde söderut. Där fanns ingen scrapbookaffär, men vi kände igen vägen vi körde på och fortsatte en bit till. Vi körde...och körde...och körde....ingen affär i sikte. Det var kanske inte Höör vi skulle till? Några mil längre söderut ligger Hörby, så vi chansade på det. Mycket riktigt. Här var det. 

Det är en mycket märklig affär. Jag tror det är en gammal omgjord lada och vid ingången ser det ut som om de har satt tre friggebodar på rad. Precis innan man kommer in i affären står en MEGASTOR tomte som säkert är 3 m hög och kanske inte 3 m bred, men inte långt ifrån. Jag kände mig som en liten älva. Bara det är värt besöket. Väl inne i butiken så undrar man ifall tiden står still i Hörby. I taket hänger hundratals julgranskulor och i en speciell avdelning säljs änglar, tomtar och allt som har med julen att göra. Bara en gång tidigare har jag besökt en affär som säljer julsaker året om, och det var när jag var i San Diego. 

Det var 27 grader ute, så jag kände mig inte så väldans sugen på att shoppa tomtar. Vi ställde i stället kosan mot scrapbookavdelningen. Där kunde man lätt tillbringa några timmar. Det var inte bara utbudet som var bra; även priserna var helt acceptabla. Faktum är att det var nog det enda i den affären som var billigt. Precis som i gamla handelsbodar förr så fanns det här i stort sett allt utom mat. Väl hemma igen efter storshoppingen, så satte jag mig och tittade igenom det jag handlat. Naturligtvis så hade jag lyckats glömma en del saker. Så det blir till att ge sig iväg igen......raka vägen till Hörby. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar