fredag 24 juni 2011

Abstinens light


Nu är det dags igen. Flera dagar utan att jag träffar Rasmus. Tidigt i morse åkte han med sina föräldrar på semester till Danmark. Han ska besöka Legoland och har längtat så efter att komma iväg. Som tur är så ska han inte vara borta lika många dagar den här gången som han var i fjor sommar när jag skrev det här inlägget.

Abstinensbesvär

Nu förstår jag precis hur de som försöker sluta röka känner sig. Abstinensbesvär är nåt grymt. Rasmus åkte med sina föräldrar till Småland i lördags morse. Jag har alltså inte träffat honom på 7 hela dagar! De har hyrt en stuga som ligger inne i skogen i närheten av en fiskesjö. Rasmus ringde mig första dagen och berättade att det fanns getingar i en av dörrkarmarna, så de hade fått spruta och hälla vatten på dem så de dog. "Och vet du , mormor", fortsatte han, "ute vid vägen finns en stor myrstack. Det är inga vanliga myror som bor där utan det är Smålandsmyror och dom är JÄTTESTORA. Nästan lika stora som möss."

VAR HAR MIN LILLE GULDKLIMP HAMNAT??????


Det verkar som om det hade varit ofarligare att ge sig iväg på safari i Afrika. Rasmus är väldigt noga med att ringa till mig varje kväll och berätta vad han har varit med om under dagen. Och han konstaterar alltid förnöjt: "Det har du aldrig gjort, mormor."

Barn är härliga. Och det är sant att barnbarn är livets efterrätt. Jag köpte en bok som heter Barns tankar om mormor och morfar, farmor och farfar. Den innehåller massor av funderingar som barn har om olika saker. I kapitlet om Gamla och bestraffningar hittade jag följande kloka förklaring:

Om man har barnbarn är man inte arg för då har man lagt all sin energi på sina egna barn.

2 kommentarer:

 1. Det var ju en bra förklaring på saken:) Sådana abstinensbesvär e jobbiga, du får ta igen allt när han kommer hem. Flytt blir det efter ett par veckor troligen. Glad Midsommar!

  SvaraRadera
 2. Ja barnbarn är verkligen underbara. Nu så har vi hela 90 mil till våra alldeles för´långt är det
  Det blev tillöking i mars och då var jag där nere en hel månad vilken lycka
  Så du gillar också surströmming
  Våra barn som vägrat äta harnu upptäckt vilken delikatess det är

  SvaraRadera