onsdag 25 augusti 2010

Smink kan vara farligt


Har läst att anställda på ett svenskt sminkföretag i Iran har häktats. Man kunde ju först tro att det berodde på att de upptäckt farliga ingredienser i sminket. Men det hade visst nåt med själva försäljningsprincipen att göra. Skönt!!!!! Då kan jag fortsätta kleta in mig med just-vaknat-kräm, eftermiddagskräm med kaffedoft, sova-gott-kräm, skrynkelkräm och allt-möjligt-kräm.

Det här med sminkprodukter och reklam är ganska fascinerande. På TV visas en antirynkkräm som garanterar att du inte får några rynkor, eller åtminstone väldigt få. Tjejen som pratar om den här krämen är inte i närheten av att behöva bekymra sig om att få några rynkor. Hur ska man då kunna lite på att produkten fungerar? Varför inte låta en dam som verkligen är i behov av en sån här kräm få prova den, och sen visa upp resultatet. Men då blir det kanske inte lika sensationellt.

I alla veckotidningar finns nästan alltid en sida med sminktips. Men de vänder sig i regel alltid till yngre förmågor, som säkert kan det mesta inom området. Dessutom är det mycket lättare att sminka sig när man är ung, för då är huden slät och ögonlocken sitter där de ska. Efter hand som man blir äldre så påverkas även ögonlocken av jordens dragningskraft. Försök lägga ögonskugga då! Det är inte det lättaste.

Oftast förespråkas "den naturliga looken". Med det menas inte att man INTE ska använda smink. Nej, tvärtom! Det är bara att ösa på med allt vad man har att tillgå så man blir så där onaturligt naturligt vacker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar