tisdag 31 augusti 2010

Slut på sommaren


I morgon är det höst. I varje fall om man ska lita på almanackan. September räknas väl fortfarande som den första höstmånaden skulle jag tro. Än så länge märks inte så mycket av det i skogen. Däremot hittade jag ett jättestort björnbärssnår idag. Jag ska gå dit varje dag och kolla upp när de är färdigmogna. Det blir till att smyga sig dit, för jag tänker inte visa stället för någon annan. Jag vill ha alla bären själv. Egoism, kallas det, ifall någon undrar.

Att det börjar bli höst märks när man hämtar in posten. Det kommer fullt med broschyrer om olika kurser som ska starta. Jag har redan fastnat för en tre-fyra stycken. Det finns så mycket nya, spännande saker man kan lära sig, och skulle det vara helt omöjligt att fatta vad det rör sig om, så har man i varje fall försökt. 

Även om jag numera är jobbledig, så betyder ju inte det att jag inte kan besöka mitt gamla jobb ibland. Jag hämtar Rasmus vid skolan varje eftermiddag, och idag träffade jag några av mina f.d. arbetskompisar på Fritids. Även om vi haft lite mailkontakt under sommaruppehållet, så är det alltid kul att ses på riktigt. Det kändes annars varken konstigt eller vemodigt att komma tillbaka till skolan. Jag antar att jag kände mig som vilken annan mormor som helst som kommer för att hämta sitt barnbarn. 

I morgon ska jag plocka fram mina kokböcker och se vad jag kan göra av björnbären. Frysa in dem kanske? Men det ska jag väl knappast behöva ha något recept till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar