måndag 16 augusti 2010

Höst?


Nej, så illa kan det väl ändå inte vara? I morse var min bil helt täckt av gula, nerfallna löv. Det är lite väl tidigt, tycker jag. Visserligen märks det att dagarna har blivit lite kortare, men det är ju fortfarande sommar. Åtminstone enligt almanackan. Luften är i varje fall inte höstlik. Idag har det varit så kvavt så man har gått och gapat som en fisk hela dagen.

Väderprognosen lovar regn i massor. Det är nog lika bra att jag ger mig iväg i morgon och köper ett par gummistövlar med rejält höga skaft. Ska det bli sådana skyfall som det utlovas, så dröjer det inte länge förrän vi kan genomföra vår bäckvadartur.

En och en halv vecka återstår av sommarlovet. Först då, när skolan startat igen, tror jag att jag kommer att märka någon skillnad. Eftersom jag haft uppehållstjänst i så många år, så har denna sommaren varit precis som alla andra. Enda skillnaden har nog varit att jag tagit det extra lugnt. Jag har ju ingen press på mig längre att jag måste hinna med saker och ting på en viss tid. Det är jag själv som bestämmer om och när jag ska göra något.

Det har varit mycket enkelt att anpassa sig till det här väldigt bekväma livet. Men jag har ju i grund och botten inte så stora krav. Jag är nöjd så länge jag har obegränsad tillgång till fritid och pengar.

1 kommentar:

  1. Jag förstår att du njuter av att slippa känna stressen när sommarlovet lider mot sitt slut! välförtjänt efter ett långt yrkesliv. Du är ändå saknad hos oss. Själv skolar jag in nya barn för fulla muggar - 9 klara, 2 to go - och kommer knappt ihåg att jag nånsin haft semester ;-).

    SvaraRadera