torsdag 19 augusti 2010

Mamma Mia


Nu ska snart Mamma Mia spelas i Köpenhamn också. Det blir premiär i oktober. Jag har sett den tre gånger så det är inte troligt att jag åker till Köpenhamnföreställningen. Första gången jag såg den var 1992 i London, när Katarina och jag var där och firade hennes födelsedag. Några år senare sattes den upp på China i Stockholm och då åkte Ulrika och jag dit. Jag tyckte att både den svenska och den engelska versionen var mycket bra. Till sist gick vi sen alla tre och såg filmen när den kom till Helsingborg. Jag har alltid gillat ABBAs musik och Meryl Streep passade väldigt bra i rollen som Donna. Jag visste faktiskt inte att hon kunde sjunga. Det kunde däremot inte Pierce Brosnan. Jag förstår inte varför han fick rollen. De kunde väl åtminstone ha dubbat hans röst i sångnumren.

Till Köpenhamn ska jag åka igen, men för att gå på Det Ny Teater. Vi har det som tradition att åka ner en gång varje vår och se den musical som ges då. Deras scenografi är väldigt fantasifull, och kläderna är rena drömmen att få titta på. Det blir ju inte sämre av att själva föreställningen alltid har varit värd att både se och lyssna på. Ganska ofta är det svenska artister med, och ibland även i huvudrollerna. Jag beställer alltid biljetter i så god tid så vi lyckas få nästan exakt samma platser varje gång: rad 4 i mitten. Jag vill sitta så nära att jag kan se skådespelarnas minspel. Att sitta på balkong som Julia Roberts i Pretty Woman och glo genom en teaterkikare är inte min melodi. Inte ens om Richard Gere satt bredvid.

Jag hörde talas om en mycket gammal biograf i Köpenhamn, där man kan äta lite smått eller ta en drink före filmen. Det låter väl mysigt. Varför finns det inte nåt liknande här i närheten? Nere i Nyvång står ju ett jättestort husåbäke alldeles tomt. Det hade väl passat bra att göra om det till en liten filmgalleria? Bussen stannar precis utanför, så det hade inte behövt bli några problem för de som ville ta en drink.

Finns det inget parti i Åstorp som nu i valtider behöver ett nytt och kul förslag?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar