onsdag 11 augusti 2010

Fönsterputsning


Jag hade bestämt mig för att inte putsa några fönster i sommar eftersom de ändå skulle bytas ut. Men det verkar dra ut på tiden. Jag vet att glasmästaren hade semester när vi beställde nya, men nog måste han börja jobba snart, eller? Efter flera dagars regn och blåst så är det nästan omöjligt att titta ut genom dem. Det blir väl till att koppla till trädgårdsslangen och ge dem en dusch. Tänker inte lägga ner så mycket jobb på dem när de snart ska kasseras.

Ljusgårdar framför källarfönstren är inget bra alls. Där samlas bara en massa löv och skräp. Dessutom ramlar kaninungar och igelkottar ner där stup i kvarten. Man måste vara halvt cirkusartist för att klara av att putsa dem. Jag är inte så lång att jag kan stå på golvet i källaren och nå upp för att lyfta av dem. Först måste jag klättra upp på en ministege och balansera, sen ska de lyftas ner och jag ska klättra ner för stegen .......med fönstret i händerna. Putsningen är snabbt avklarad men de ska ju på plats igen. Det är en pärs! Jag brukar klara av att hänga upp dem i ena sidan, men där är ju ett hänge till, eller vad det kallas, i andra sidan. Fönsterbågarna måste vrida sig på nåt mysko vis när jag får tag i dem för det går helt enkelt inte att hänga upp dem.

Genomsvettig och förbannad lämnar jag fönstren och ropar på min man. Sen går jag därifrån. Jag orkar inte se på när han hänger upp dem på första försöket.

2 kommentarer:

  1. Kanske lika bra att pappa tar putsningen också när han ändå är igång? Så behöver du ju inte bli varken svettig eller förbannad! :-)

    SvaraRadera