tisdag 5 april 2022

Selfie nr.14

Tisdagarna har blivit mina selfiedagar här på bloggen. Jag är så glad att Klimakterihäxan fortsätter att ge oss nya ord varje vecka att berätta lite om oss själva. Ibland får man leta långt tillbaka i minnet för att komma på något passande och då helt plötsligt radas det ena minnet efter det andra upp. Sånt här borde man alltid syssla med, för annars är det många intressanta saker som blir helt bortglömda. Här kommer den 14:e selfien.

Så bor jag: I villa sen över 50 år tillbaka.

Vill se: AGT...America´s got talent. Jag brukar se små avsnitt på You tube. Det är så praktiskt att kunna välja precis det man vill se och slippa gå genom hela programmet. Det är inte allt som faller mig i smaken.

Hoppas på: Tipsrad med storvinst.

Där har jag faktiskt varit: Dealey Plaza. Den plats i Dallas där president Kennedy blev skjuten. I den stora röda byggnaden där hans mördare gömde sig finns nu ett museum. Vägen gör en liten sväng precis utanför det huset och mitt i gatan där bilen befann sig vid skottet var målat ett vitt kors. Det var väldigt populärt att turister fotograferade sig där, vilket jag kan tycka var lite makabert. Korset är numera borttaget.

Kärlek jag aldrig glömmer: Australisk silkyterrier. Vi hade förmånen att ha lille Milou hos oss i många, många år. Han är fortfarande väldigt saknad. 

Något hårt: Rostig metall. Orostig metall är klart lika hård, men det passade inte in i mönstret.

God smak: LAKRITS!!!!

Exotisk maträtt: Sannakji. Jag var faktiskt tvungen att googla detta och det var så äckigt så jag kunde knappt läsa klart. Det är levande bläckfisk som skärs upp vid bordet. Nog pratat om detta. 

Hobby: Inomhusläsning. Det blev lite krystat, men det är faktiskt sant. Jag sitter inte gärna ute och läser, för jag tycker det är svårt att se texten. Ibland kan det bli lite för skarpt ljus ute. 

Doft: Gaultiers Betty Boop.

Kan inte leva utan: "Padda". Det är en sanning med modifikation, för visst klarar jag mig utan min iPad...tror jag.

Uppskattar hemma: Allting. Jag trivs i vårt hus och trädgården är ljuvlig. Jag är helt enkelt mycket nöjd med tillvaron.

38 kommentarer:

 1. En väl inbodd bostad, förstår jag!
  Kennedy ja, nog minns jag skottet med fasa. I dagsläget skjuts det hej vilt.
  Ha en fin dag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite konstigt och tänka att vi måste flytta nån gång, men så blir det klart.

   Radera
 2. Jag tyckte du löste det bra. Ni är precis som vi bofasta och hoppar inte runt. Mitt hem är min borg ;-)
  Black tourism är ju väldigt populärt numera så jag kan tänka mig att platsen för skotten var välbesökt.

  Kram och god tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, vi stortrivs och har inga planer på att flytta än på ett tag.

   Radera
 3. Härligt att vara nöjd!
  Är ingen laktritsälskare... även om en och annan liten bit kan slinka ner.
  Och din exotiska rätt, den står jag över.
  Utomhusläsning, det är ljuvligt på sommaren. Allra helst vid sjö eller hav. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den där "maträtten" lät inte alls aptitlig.

   Radera
 4. Visst känns det skönt att hemmets vrå är den bästa.
  Jag kan inte heller läsa utomhus, men lyssna på en bok ute går ju bra.

  SvaraRadera
 5. Så kul att läsa dina svar, mina kommer idag!
  Oj, så länge ni bott i er villa, härligt förstår att ni trivs. Så spännande att du varit just där Kennedy sköts! Å visst är det svårare att läsa utomhus. Lakrits är gott ;-)
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tycker visst lika om en del saker.

   Radera
 6. Så roligt att läsa din lösning! Inomhusläsning går väl an, men jag gillar utomhusläsning bättre, fast det är ju under en väldigt begränsad säsong förstås.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sitter gärna ute, men det får bli annan sysselsättning än läsning.

   Radera
 7. Perfekt lösning, väl genomtänkt. Det är roligt att äntligen vara här inne hos dig och andra igen, läsa vad som är på gång. Det här temat ser roligt ut, spännande och utmanande. Så småningom hoppar jag förmodligen på det här tåget jag också men först vill jag bara komma igång och skriva blogg, bli varm i kläderna.
  Allt gott-Kram från Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, så glad jag blev . Jag har undrat så hur du har haft det. Nu ska jag gå in och läsa hos dig. Välkommen tillbaka.

   Radera
 8. Visst är detta en rolig "utmaning". Det ger en hel del på olika sätt.
  Väldigt roligt att läsa dina svar och en del hade även passat hos mig. Men bokstäverna ska ju också passa.
  Lakrits tycker jag om om har varit i Dallas på Dealy PLaza, dock länge sen.
  Fina minnen av Milou och jag förstår att hon är med er.
  Och kan tänka mig att ni trivs i huset efter alla år.
  Önskar dig en fin tisdag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om jag varit i Dallas ett antal gånger så är det längesen jag besökte just den platsen. Vi trivs mycket bra i vårt hus och håller fortfarande på att ändra om lite överallt både ute och inne. Man kan inte ha det likadant år efter år. Det blir för trist.

   Radera
 9. Lyckönskar dig till att vara nöjd med tillvaron! Inomhusläsning är en bra sysselsättning särskilt om man trivs i sitt hem. Bra jobbat med veckans selfie!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det finns så mycket roligt att göra här i livet...det är bara att välja och vraka.

   Radera
 10. Vilken fantastiskt stor villa du bor i. Å vilken trädgård! Klart du trivs. Det är skönt att kunna säga att man trivs med allt.
  Googlade Sannakji och var dum nog att kolla en youtube filmsnutt. Alltså jag älskar bläckfisk i alla former - stora som små, men INTE levande. Där går gränsen. Hade de varit döda och inte krupit runt på och utanför tallriken hade jag inte haft några problem att käka dom. Nu har jag i alla fall lärt mig en ny rätt.
  Gissar att du inte heller kommer att stå först i kön när det gäller "friterade" insekter...;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Tack för att du varnade mig. Den videon ska jag definitivt inte titta på, och jag kommer aldrig i livet att stoppa en insekt i min mun. Då svälter jag hellre.

   Radera
 11. Den maträtten hoppar jag också över, bläckfisk är inget jag väljer i första taget-segt.....
  50 år i samma hus, jag är inte halvvägs än.....men om några år så. Skönt när man hittat sin plats på jorden. Kan tänka mig att trädgården ändrat utseende under dessa år. Kul att läsa dina svar =) Lakrits ja tack både salt som söt =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du har rätt. Vår trädgård har skiftat utseende många gånger under årens lopp. Jag tycker fortfarande det är kul att ändra om där.

   Radera
 12. Heisann, det var riktig koselig å lese svarene dine, bortsett fra det om mordet på president Kennedy - og det der med hvordan tilberede det eksotiske måltidet. Mista helt matlysten! Ser ut som du bor på et trivelig sted med flott have. Ha fine dager ;:OD) ---- enig med deg, lakris er godt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det bäst godiset som finns och det är gott med lakritspulver i mat med.

   Radera
 13. Förnöjsamhet är den bästa följeslagare man kan ha.
  Jag kan inte tänka mig att äta NÅGONTING som lever! Urk!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, fy får katten. Det är nog den mest effektiva bantningsdieten om det stod på menyn.

   Radera
 14. så härligt att vara så nöjd med tillvaron. hunden ser ju jättefin ut. aldrig tänkt på att skaffa en ny? jag älskar utomhusläsning. men jag sitter i skuggan under ett träd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tog hand om dotterns hund efter några år, men när han gick bort valde jag att inte skaffa någon mer. Jag tyckte det var så jobbigt att mista dem och saknar båda två enormt mycket.

   Radera
 15. En härlig selfie! Jag läste om den där bläckfiskrätten för ett tag sen,... verkligen läskigt - även för bläckfisken!
  Saknaden efter en älskad fyrfotad familjevän delar vi ...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, stackars djur, och jag kan inte förstå vitsen med det hela. Det är ju inte så länge sen du miste Sixten. Mina hundar har varit borta i många år. Det känns tungt när man tänker på de små lurviga sakerna.

   Radera
 16. En älskad hund glömmer man inte i första taget, det kan jag intyga. Spännande plats i Dallas, fast jag förstår också den där känslan av att det är lite makabert ...
  Stort tack för att vi fick en selfie till från dig!

  SvaraRadera
 17. Hej, du har så rätt om allt som du säger om selfie-temat, numera får jag avsätta en bra stund när jag hälsar på alla andra selfie-deltagare för det kommer upp så mycket intressant att läsa och kanske även googla vidare på! Så härligt att höra att du är så nöjd med tillvaron! Och visst ser ditt fina hus och gräsmattan underbara ut! Men är det inte förenat med mycket jobb? Undrar en arbetsskygg lat finnkäring...
  Jag hade avstått fotografering vid korset helt klart. Dallas är väl inte en så vanlig turiststad för oss nordbor? Ja tänk hur djuren tar plats i våra hjärtan, lilla fina Milou!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vår trädgård är ganska lättskött och jag är definitivt ingen pedant, så jag tycker det är ok att ha lite fler rum än vad vi egentligen behöver...fast inget rum står tomt. Vi åker till Dallas enbart för att vår son och hans familj bor där.

   Radera
 18. Exotiska maträtten låter hemsk! Bläckfisk i alla former är en av få saker som jag inte kan äta, huvvaligen!
  Härligt att du trivs med livet! Det gör jag med!
  Kram!

  SvaraRadera
 19. Mycket glöms bort längs livets väg, men vissa saker finns där nästan kristallklara. Som skotten på sextiotalet. Då var jag en liten grabb men tog till mig informationen. i och med din koppling till Dallas förstår jag att du varit på platsen. Annars är det en liten omväg från ditt stabila hemkvarter. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Peters förtjänst att jag över huvud taget åkt till USA så många gånger. Tror inte det blivit av alls annars.

   Radera