tisdag 19 april 2022

Selfie nr. 16

Den här veckan var selfien som Klimakteriehäxan ger oss orden till extra svår. Jag fick göra den baklänges eftersom det för min del bara fanns ett svar på sista ordet och det måste börja på O. Jag fick helt sonika börja att svara på nr.12 och fortsätta bakåt. Redovisningen får ändå bli från 1-12.

1. Varje morgon: Bloggkoll. Efter frukost går jag direkt och sätter mig framför datorn. Det är ett perfekt sätt att börja dagen på. Jag blir uppdaterad med lite av varje från mina bloggkompisar och det händer ofta att jag sitter och småskrattar för mig själv.

2. Konstverk jag inte glömmer: Lili Elbe. Konstnären är Gerda Wegener. Jag såg hennes utställning på Arken i Danmark och tyckte hennes livshistoria var så unik och intressant. Lili Elbe är egentligen hennes man, som hette Einar Wegener och var transsexuell. Han satt ofta modell för sin fru i kvinnokläder, så det finns åtskilliga porträtt av Lili Elbe. Han var även själv en duktig konstnär. Strax efter jag sett utställningen visades filmen om deras liv: The Danish girl.

3. Favorit på kakfatet: Eclairs. 

4. Färdigmat: Sparrissoppa.

5. Älsklingslåt: All by myself med Celine Dion. 

6. Spel: Fia med knuff.

7. Så känner jag mig: Förnöjsam.

8. Beundrar: Människor med fantasi. 

9. Bokfavorit: Intrigernas hus av Maria Lang.

10. Vårtecken: Skoskav. För mig är det ett vårtecken, för det betyder att det blivit så pass varmt att jag struntar i att ta på mig strumpor och som ett brev på posten får jag då årets första skoskav. 

11. Sport jag gillar: Vattenpolo. Detta är en nödlösning, för jag gillar inte sporten...ja, inte sport över huvud taget, men jag behövde ett O. 

12. Färg som piggar upp: ORANGE!

30 kommentarer:

 1. Skoskav är kanske inget bra vårtecken men är det vad som krävs för att sätta fart på våren så låt gå gör det1 Man kan ju pigga upp sig med några orange accessoarer medan såren läker.
  Ha det gott! Vi har en stålande vacker vårdag men jag tar strumpor på mig när jag går ut. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, orange botar allt dåligt humör.

   Radera
 2. Den utställningen har jag också sett men på Millesgården i Stockholm. Mycket intressant måste jag säga. Filmen var också väldigt bra.
  Ja, nog piggare orange upp :D

  Ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
 3. Orange är ju din färg Gunnel! :) Och min också. Mera orangefärg åt folket! Färgen piggar upp och får igång åtminstone mig på något sätt.
  Tack för en fin Selfie igen. Man lär sig hela tiden något nytt om sina bloggvänner.
  Eclairs, något jag måste googla på. Förstår att det är gott men vet inte vad det är. Obildad f.d. bagare önskar dig en skön tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte leva utan något orange i närheten. Eclairs är kanske inte den direkta favoriten, men det är ganska gott.

   Radera
 4. Helt klart ger en bloggkoll många fniss och skratt! Intressant med Lili Elbe. Vad man lär sig mellan alla fnissen. Började se filmen på TV, men avbröt av en ej ihågkommen anledning. Fia med Knuff kom jag däremot ihåg sedan barndomen.
  Jag tror att vi är lika o-sportsliga både du och jag. Men vad gör man inte för att få till ett O?! För Orange piggar ju verkligen upp, och jag kan tänka mig att det är lite du. Du, som trots skoskav, känner dig förnöjsam! Ha det gott! Kram!

  SvaraRadera
 5. Smart lösning på problemet, jo färgen piggar upp men är ingen färg jag väljer i första taget - men på blommor funkar det bra. Människor med fantasi - det är bra! Ha en fin eftermiddag.

  SvaraRadera
 6. Köpte en orange rsnunkel idag. Vacker! Men inte någon klädfärg för mej!
  Eclair... måste kulla den kakan... Nu när jag sett den son favorit två gånger.
  Underbart stt känna sig förhöjda!
  Ha det gott! Kram//Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag har inte så många orange kläder numera, eftersom jag inte klär i det lika bra nu som när jag var ung. Skor går däremot bra.

   Radera
 7. Kul. Jag ser att vi båda har vattenpolo och orange i svaren. De extra kommentarerna stämmer också på oss båda.
  Skoskav, så klart det är ett vårtecken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om det inte är ett positivt sådant så är det ändå ett vårtecken.

   Radera
 8. förnöjsamhet är bra. orange är en fantastisk signalfärg som jag bar med viss framgång i min krafts dagar. fantasi har jag alltid haft. frågan är om det är så bra alla gånger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orange höjer humöret och sätter igång fantasin. Det är en magisk färg.

   Radera
 9. Så roligt att läsa din lösning på den här utmaningen. Det fixade du ju galant!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 10. Orange, ja det är FINT! Jag gillar f.ö. alla färger!
  En rolig Gunnelfläta!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Gerd! Du har alltid så färgglada kläder.

   Radera
 11. Bingo! Där fick vi båda två in våra favofärger. Du orange och jag lila. Ja, orange tillhör ju också mina favon:-)
  Om du beundrar personer med fantasi, så kan du börja beundra mig;-) Skojar bara;-) Eller så kan du beundra dig själv, för dina inlägg vittnar om att du också har en stor portion fantasi:-)
  Skoskav har jag inte haft sedan jag var 15 år eller så. Kan bero på att jag aldrig går i skor utan åtminstone ankelsockor;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började faktiskt följa din blogg för jag tyckte du hade sån humor och fantasi. Jag märkte att vi gillade samma slags humor.

   Radera
 12. Härliga Gunnel, att ens komma på idén att börja baklänges, haha. Men du fick verkligen till det. The danish girl känner jag igen, var det inte där en svensk tjej hade huvudrollen? Dock ser jag sällan på film så den har jag osedd.Mina dagar skulle kanske också bli roligare om jag som du började med en bloggrunda istället för en trist nyhetsrunda. Jag är lite nyhetsnörd och sitter över en timme och hänger på olika nyhetssajter, o det blir man inte glad av i dessa tider!
  Jag känner mig faktiskt också förnöjsam, tänker dagligen på hur bra jag har det! Men till skillnad från dig går jag inte utan strumpor, inte ens på sommaren! Knappt ens inomhus hemma, oftast åker de av strax innan jag lägger mig, knäppt va!
  Roliga kuliga svar som du lyckades avsluta med din (o min) favvofärg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det stämmer. Alicia Vikander spelar huvudrollen. Det är skönt att slippa strumpor, tycker jag och fötterna vänjer ju sig, men ett skavsårsplåster får alltid ligga gill hand till en början.

   Radera
 13. Vilken härlig selfie! Och så klart var det ett O du behövde. Och detta med att börja baklänges. Hade inte kommit på tanken. Men nu när du sått ett frö så kanske jag gör det nästa gång.
  Spännande med konstnären Gerda Wegener. Och filmen Danish Girl har jag sett. och nu fick jag ihop det hela. Stort tack!
  Känner glatt igen mig i flera av dina svar; Fia med knuff, förnöjsam, Celine Dions bit,människor med fantasi. Och Maria Lang har jag läst. Hade henne ett år som svensklärare på gymnasiet. En upplevelse.
  Varm kram  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter spännande att ha haft Maria Lang som lärare. Jag kan tänka mig att det var en upplevelse.

   Radera
 14. Sitter som vanligt med ett stort leende efter att ha läst din selfie Gunnel!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Jag sitter också ofta och småler och ibland till och med pratar med mig själv i min ensamhet. Det händer att S undrar vem jag pratar med.
  Helgkram, Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ibland kan man vara lite extra talträngd.

   Radera