tisdag 26 april 2022

Sista selfien?

Jag blev jätteledsen när jag gick in på Klimkteriehäxans blogg igår för att läsa veckans selfieord. Hon berättade att detta var sista selfien åminstone på ett tag. Jag är så imponerad över att hon kunnat komma på så många intressanta ord som vi fått som hjälp för att beskriva oss själva. Hoppet är ju det sista som överger människan och jag hoppas att den här utmaningen återkommer någon gång i framtiden. Här är redovisningen av min hittills sista selfie.

1Före jobbet: Utbildning.

2. Efter examen: Glad släktträff.

3. Före badsäsong: Försöker att komma baddräkten. Av någon underlig anledning blir det svårare för varje år som går.

4. Efter påsk: Något annat än ägg och sill. Jag tycker om påskmaten, men det kan bli lite väl mycket av det goda och även om fisk i alla former är nyttigt, så är det gott med lite variation.

5. Före resa: Lappar. Min man kallar mig för Lapp-Lisa, för jag skriver lappar och lägger överallt. När jag ska ut och resa gör jag en lång lista på allt som ska med och kryssar av efter hand så inget blir glömt. Att den här listan ibland försvinner så jag får göra en ny är en annan femma. 

6. Efter resa: Restrött. Det händer alltid när jag besökt min son i Dallas. Jag får känning av en enorm jetlag varje gång. 


7. Före fest: Tjusig dukning. Jag gillar lite annorlunda dukningar och gärna med ett bestämt tema.


8. Efter fest: Godis.
När överbliven mat är inplockad i kylskåpet sätter jag mig och njuter av lite choklad mitt i den övriga röran och bara kopplar av. Det finns ju en morgondag när man kan ta tag i det andra. 

9. Före insomnandet: Ser vad klockan visar. Jag vill gärna veta på ett ungefär hur många timmar jag kan sova innan jag måste stiga upp.

10. Efter TV-kväll: Reser mig från fåtölj.

11. Före val av film: Jag väljer slumpartat.

12. Efter SELFIE: TRÅKIGA MÅNDAGAR!

35 kommentarer:

 1. Vilka fyndiga och roliga bilder du hittar till dina svar

  SvaraRadera
 2. Sista frågan var ju som klippt och skuren i svaret!
  Jag tycker du lyckades jättefint med din fläta!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Gerd! Visst är det trist att detta var sista selfien.

   Radera
 3. Kul att läsa din lösning på den här sista sefien och den klarade du av lika bra som vanligt.
  Ha en fin tisdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Bra och fyndiga svar till utmärkt beskrivande bilder. Det är du det Gunnel! Ja, det är synd att Selfies försvinner. Även om jag inte har varit med själv så har jag uppskattat allt som ni andra har beskrivit om er själva på det här sättet. Men tillika förstår jag Klimakteriehäxan bra, det tar tid och det ska till en del funderingar innan frågorna sitter på plats.
  Ha en bra tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Karin! Jag förstår att Aina ville avsluta selfien nu, för det är jobbigt och tar tid att hela tiden komma på nya idéer, men hon har varit en expert på det.

   Radera
 5. Så trevligt att läsa om dig i dagens selfie, bilder och text passar jättebra ihop! Synd att det är sista omgången men vi får hoppas på att det blir en fortsättning senare.
  Ha det gott och var rädd om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är optimist och hoppas klart också på en fortsättning.

   Radera
 6. Ni är ju många som har hängt med här så jag kan förstå att det kommer att kännas lite tomt. Jag är väldigt imponerad både över svaren men också av kreativiteten när det gäller orden och frågorna. En bit choklad i lugn och ro är inte fel. Själv uppskattar jag alltid en vacker eller originell dukning.

  Önskar en fin tisdag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kul att ordna fester och gärna om man kan ha ett bestämt tema över det hela.

   Radera
 7. Vilka under bara svar och speciellt det sist.....kan bara instämma, men jag förstår om hon lägger ner - inte det lättaste att hålla den utmaningen vid liv. Allt har sin tid=) Ha en bra tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har lagt ner ett enormt jobb på selfien.

   Radera
 8. Har varit inne och läst din selfie, visst var det kul, jag kommer också att sakna det här så mycket.
  Snygg dukning, jag ser ju på bilden att det är du duktig på ,-) Förstår att du är restrött när du varit i Dallas! Vi har bara rest runt Europa. Men vi tar alltid med våra hundar ,-) Lappar innan resa är bra, det skriver jag också. Så man får med allt. Härliga bilder till varje svar ,-) Ha det fint
  Primrose ,-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det känns säkrare när jag skrivit upp allt. Tror jag får med mer då än om jag bara skulle hålla allt i huvudet.

   Radera
 9. Synd när man hittat något kul som sen försvinner, men det kommer väl tillbaka, hoppas jag för er andras skull.
  Bra selfie hos dig, ha nu en underbar afton.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis dyker det upp något i annan form senare.

   Radera
 10. Håller helt med din inledning och ditt svar på sista frågan. Så synt att Klimakteriehäxan inte fortsätter med Selfie.
  Som alltid hos dig så är din selfie "du" om man säger så. Skrattade gott åt "lapplisan". Gör inga lappar, men väl en lista så att man inte glömmer hälften. Min man brukar alltid påpeka att vi inte åker till en öde ö utan affärer. I stort sett kan man ju alltid köpa det man har glömt. Undantag mediciner såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog ganska lika. Jag vill också ha med mig mer än vad som egentligen behövs. Alltid bra att vara garderad.

   Radera
 11. Måste stiga upp?? Du är väl pensionär du också??? Jag är en nattuggla och njuter av det, men, det skulle inte skada att komma upp innan nio någon morgon. Jag är också en lappLisa, inte bara vid resor utan även i vardagen. Att göra idag/att handla/att göra nästa vecka/ det är ingen ände på lapplistor! Vore kanske konstigt om du inte blev jetlaggad efter en USA-resa? Och tjusiga dukningar, det är jag ytterst dålig på! Visst är det trist att Aina lägger ner...Ha en fin fortsatt vårvecka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, jag är pensionär, men nu är det så mycket i trädgården så jag känner mig aningen stressad. Bara dumt egentligen, för visst kan jag strunta i det. Det är jättebra med lappar. Jag har också lappar precis överallt...skriver upp vad jag ska göra idag, imorgon och senare. Känns verkligen bra när jag sen kan stryka nåt...ifall jag hittar lappen.

   Radera
 12. vilken fin Selfie du gjort! både bilderna och svaren! jag kommer att sakna de här måndagsövningarna. jag har inte varit med på alla så jag tror att jag ska fylla på med dem jag inte gjort. tala med mig om lappar! jag skriver listor och lappar till allting. och i datorn har jag en reselista med saker jag alltid har med mig vid längre resor (läs: till Japan). den listan använder jag både när jag packar upp och ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan lappar hade mitt liv inte fungerat.

   Radera
 13. Vilken härlig sista selfie. Och visst ler jag igenkännande åt flera av dina svar. Älskar dina bilder till svaren. Jag kommer också att sakna denna selfie . Roligt att läsa hur andra få ihop det och likaså att fnula för egen del.
  Jag har varit med på alla och fint är ju att de finns kvar på bloggen-
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag missade de första utmaningarna. Det har varit så kul att se vad andra har svarat.

   Radera
 14. Lappar är bra! Jag har också en liten tavla på väggen där jag skriver upp saker som inte får glömmas. Skriver inte bara reselistor utan allahanda listor. Tyvärr händer det allt för ofta att mina inköpslistor ligger kvar på bordet när jag kommer till affären.
  För övrigt instämmer jag i de flesta av dina svar. Men jag tror att jag skulle passa bäst i en muslimsk baddräkt nu för tiden!
  Ha det fint! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Min "handlelista" har med en förmåga att stanna kvat hemma.

   Radera
 15. Som vanligt är det väldigt roligt att läsa dina fyndiga selfie-svar. Ni är många som deltagit och det har varit roligt att läsa varje vecka. Själv hann jag aldrig komma igång ... Som vanligt har du illustrerat svaren med härliga bilder.

  Kram

  SvaraRadera
 16. Hej Primrose här, samtidigt som jag tänkte om vi turas om med Selfien, så skrev Paulas Pörte det till mig ,-) Så nu har jag satt ut en SELFIE lite tidigt men så att de som är intresserade hinner se den. ,-)
  Sprid vidare om du vill!
  Ha det fint Primrose ,-)

  SvaraRadera