torsdag 21 april 2022

Nostalgitripp

 Jag blir alltid så nostalgisk när jag läser Ankis blogg. Hon berättar ofta om sina barnbarn och det får mig att tänka på när Rasmus var yngre och tillbringade så mycket tid här. Nu är han en stor och lång kille på snart 19 år, men han kommer fortfarande hit lite då och då. Numera tar han sig hit på egen hand eftersom han har både körkort och egen bil. Telefonsamtal blir det ofta eftersom han vill höra hur vi mår. Sånt är guld värt.


Ankis yngsta barnbarn Charlie påminner mig mycket om Rasmus. Det är mycket pyssel, skogsvandringar och fotboll. Jag, som inte är det minsta sportintresserad, har faktiskt provat på många sporter tack vare Rasmus. Mest var det givetvis fotboll. Jag blev placerad i mål, för Rasmus trodde antagligen inte att jag kunde sparka på bollen. En dag däremot ville han träna på att dribbla eller vad det heter, så då fick jag också vara utespelare. Vid ett tillfälle fick jag chansen att sparka till bollen rejält. Det blev ett riktigt långskott. -"Oj, du är ju riktigt bra!", sa Rasmus. -"Du skulle kunna spela i MFF". Jag blev väldigt stolt och såg framför mig hur jag på eftermiddagen körde till Intersport för att köpa ett par orange fotbollsdojor till nästa träning.

Men jag hade missuppfattat Rasmus lite. Han menade inte att jag platsade i Malmö FF utan i  Mormors FotbollsFörening. Där har man nog en lite mjukare boll att sparka på så då duger det säkert med raggsockor på fötterna.

35 kommentarer:

 1. MFF eller MFF, det viktigaste är att man har roligt tillsammans och det hade ni <3 Fina minnen från när Rasmus var liten och så roligt att ni fortfarande har så god kontakt även nu.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har kul tillsammans nu med, men det blir på ett annat vis.

   Radera
 2. Vi har ju känt varandra länge genom våra bloggar och jag har så många fina minnen från tiden när Rasmus växte upp och hur mycket roligt ni hade tillsammans - och ja, så är det även här mellan mig och Charlie som du vet. Tack för det trevliga inlägget och länken Gunnel!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du har Charlie så nära. Vilken lycka att få följa barnbarnen och vara med på deras äventyr.

   Radera
 3. Vilken fin nostalgitripp. Och så fint att Rasmus ofta ringer och kommer på besök. Det roliga är att jag precis läste hos Anki att hennes Charlie fyller fem år idag. Så då finns det flera MFF ... tycker din MFF verkar trivsammast. Skönt att slippa hårda fotbollsskor och istället köra med mjuka, sköna raggsockor.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att mitt MFF är nyttigare för jag tror inte det blir så mycket skador på de matcherna.

   Radera
 4. Det är lite speciellt fint att bli bekant med dina och Ankis barnbarn. De hör till i era bloggar och visst tänker jag också på mina barnbarn samtidigt, som jag saknar förstås. Avståndet har inte blivit kortare precis men resvägen är ungefär lika lång i tid, konstigt nog, som den var när vi bodde närmare varandra. Jag suger i mig av allt det fina du och Anki delar med er av.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att restiden är samma trots flytten. När jag läser Ankis blogg poppar alla gamla minnen upp.

   Radera
 5. Hahaha... Jag skulle också platsa i MFF. Har aldrig spelat fotboll, men med barnbarnen blir det en del. Då tjejerna spelade fotboll så fick jag köra dem till träning och matcher, så jag har fått titta på en hel del. Fast jag tittar aldrig på vuxenfotboll. Möjligen om jag sitter med Stefan i soffan.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt fotbollsintresse har svalnat betydligt sen Rasmus slutade spela.

   Radera
 6. Jag kommer ihåg när du skrev om att du blivit med i MFF. Han är bra finurlig din Rasmus!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är fortfarande lika finurlig. Vi har så kul tillsammans.

   Radera
 7. Rasmus är en mycket smart, rolig, omtänksam och händig kille. En riktig svärmorsdröm för någon så småningom.
  Det är härligt med nostalgi och minnen. När jag hör om personer som genom olycka/sjukdom tappat minnet så tänker jag alltid att det måste vara så hemskt om minnes-mappen i hjärnan skulle krascha. Vem vore man då? Men då minns man kanske inte ens att den funnits.
  Kram från norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, minnena vill man ha kvar...åtminstone de trevliga.

   Radera
  2. Ja, men tyvärr kan de otrevliga vara livsnödvändiga.

   Radera
 8. Har ni en plats för mej I laget också? Gåfotboll vore bra om det kunde bli. Eller saktaspring! Ses på träningen... men var ??? //Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Du är så välkommen! Saktaspring tycker jag låter bra. Vi får väl försöka ta träningen på en plats som vi har lika långt till.

   Radera
 9. Jag har spelat fotboll en gång. Då tog jag sats allt vad jag hade... och sparkade en motspelare rakt på smalbenet. Stackars människa, det måste jag gjort jätteont och jag skämdes så förfärligt. Efter detta har jag aldrig mer spelat.
  Jag vill ju inte skada någon.

  SvaraRadera
 10. Hahaha! Älskar ditt inlägg:-) Följer ju också Ankis blogg och precis som du är Anki inte så intresserad av fotboll - egentligen alltså. Men med tre fotbollstokiga barnbarn har hon inte så mycket att välja på.
  Skillnaden är nog att du faktiskt SPELADE på riktigt, medan Anki nöjer sig med härliga bilder på de fotbollsspelande grabbarna.
  Kul med Rasmus om lärde dig vad dribbla betyder och att det faktiskt inte är på grund av att man inte kan träffa en boll som man bli målvakt - hahaha. Fråga mig, som faktiskt stått mellan stolparna i 25 år;-)
  Nu vet jag också vad MFF kan betyda:-) Å efter 0-0 mot Värnamo ikväll, så hade ditt lag knappast kunnat vara sämre om man säger så. Älskar Rasmus humor. Den måste han har ärvt av dig;-)

  PS. Å såååå fina fotbollsdojor som du köpte i vår gemensamma favofärg orange. Å "riktiga" Nike dessutom - bra där. Så mycket snyggare än raggsockor;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jisses, har du spelat fotboll så många år? Då förstår jag ditt intresse. Rasmus och jag har samma sjuka humor och kan skratta åt i stort sett vad som helst. Ingen annan tycks förstå vad som är så roligt.

   Radera
 11. Din Rasmus är verkligen fin kille..lite kul att se bland dina vänner hur många man känner igen bland gemensamma bloggvänner en del pratar man själv med och andra känner man igen från Vänners vänner.. nu hoppas jag att du får en fin helg..kram Nicki..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också upptäckt att det är många "kändisar" lite här och
   där när man går in och läser olika bloggar.

   Radera
 12. Din Rasmus är verkligen en härlig fin kille!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Ha ha! Vilket bra namn och lag. Jag hade hellre spelat där än i vanliga himmelsblå MFF som aldrig varit mina favoriter. Du och Rasmus måste ha tusentals minnen ihop. Vilket team ni var. Det är den frukten som ni har glädje av båda två i nutid. Känns bara så overkligt att inse att han har bil och lapp till den. Tycker det var nyss som jag blev bloggkompis med dig och på mitt håll fick följa med i era äventyr som ofta låg nära min egen värld.
  Helgkram, Bosse Bus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har många kul minnen ihop och vi kan fortfarande skratta åt samma saker, som kanske för andra inte är så roliga. Visst har åren gått snabbt. Jag skulle ha velat stanna tiden lite.

   Radera
 14. Ibland kommer man ner på jorden när man varseblir ett missförstånd. Det är vad jag förstår en avgrundsdjup skillnad på MMF och MMF!Din Rasmus är en härlig kille!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja vi spelar nog inte i samma division eller vad det heter.

   Radera
 15. Ett helt ljuvligt inlägg. Och sicken humor Rasmus har och hade. Och himla roligt att MFF kan ha flera betydelser. Inte minst i fotbollssammanhang. Jag ler gott när jag läser och tänker på mina barnbarnskillar på 8 och 12 år.De hade också kunnat föreslå liknande.
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av barnbarnen lockas man att prova på det mesta.

   Radera
 16. Sport är ju inte min grej heller, men man får väl anstränga sig lite när det gäller de små.
  Idrott är ju fostrande och ger många barn en vettig fritid.
  Idrotten har nog räddat många kidz från elände i området där jag arbetar, ja, i hela landet egentligen.

  Ha det bäst nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sport är absolut viktigt för barn, men det fodras också väldigt skickliga ledare för att det ska bli bra.

   Radera
 17. Ungar.....MFF ja den nya innebörden av den förkortningen var ju bara helt underbar ♡Tack för dagens första skratt =) Det är guldvärt att ha närvarande mor och farföräldrar- jag är ett sådant där lyckligt barnbarn precis som Rasmus och Charlie. Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har också många kul minnen från min farmor.

   Radera