fredag 1 november 2019

Nytt namn på Åstorp?


Det har varit väldigt lugnt på lurerifronten på min dator ganska länge, men de sista veckorna har det ena fantasifulla mailet efter det andra dykt upp. En del är så dåligt skrivna så jag förstår inte att någon över huvud taget sänder iväg dem. De är nästintill oläsliga, för stavningen är så usel att ibland förstår jag inte innebörden av det hela. För det mesta gäller det tävlingar som jag "nästan" vunnit om jag bara skriver in mitt personnummer eller klickar någonstans.

För väldigt längesen fick jag ett mail där avsändarens lokalsinne var lika dåligt som mitt. Jag var tydligen i final i en tävling jag aldrig hört talas om.....jag och 8 andra lyckans ostar från Ursviken!!!!! Vadå Ursviken?!?!? Har ingen aning om var det ligger. Jag har bott i Åstorp i snart 60 år och aldrig hört talas om att det fanns ett annat namn på samhället. Jag var tvungen att leta på nätet och fann att Ursviken hör till Skellefte kommun. Det är ju inte precis nån grannkommun. Närmare bestämt är det 125 mil dit och det tar ca 14 timmar att ta sig från Åstorp till Ursviken med bil.

Om jag bara skrev in mina uppgifter (aldrig i livet) så kunde jag vinna ett presentkort på 10 000 kr att handla för i valfri matbutik i Ursviken. Då får jag skippa all fryst mat antar jag, för det hinner töa innan jag kommer hem igen. Men det är ett krux till. Det står på Wikipedia att det finns en endaste gata i Ursviken och på ena sidan ligger Coop och på den andra sidan en pizzeria. Hur blir det då med det där att handla i valfri matbutik? Menar de att jag ska köpa hem ett lass med pizzor? Jag kör nog till Maxi i Hyllinge i stället. Visserligen får jag betala allt själv, men det är bara 7 km dit.

24 kommentarer:

 1. Det är inte alls trevligt att få sådana mail. Inte skriver man ut fullständiga namn, adress och personnummer så utan vidare till vem som helst.
  Önskar er en trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lämnar aldrig ut mina uppgifter.

   Radera
 2. Hahhaaha, så roligt. Jag har nämligen växt upp i Skelleftetrakten.så jag vet var Ursviken ligger... Jag skrattade faktiskt högt här i min ensamhet.
  För övrigt är det inte roligt med alla dessa lurerimail.

  SvaraRadera
 3. Jag har också fått såna mail. Att jag har vunnit Det var bara att fylla i namn och kontonummer!!
  Svar...Bra att veta till nästa gång!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt att jag aldrig har tur när jag köper en lott.

   Radera
 4. Det värsta med den sortens mail är att det finns människor som går på det. Tyvärr och så länge det sker fortsätter mailen att skickas ut. Klokt att du valde ett säkrare kort för dina inköp :D

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trista att en del fortfarande låter sig luras, för det varnas för detta stup i kvarten.

   Radera
 5. Usch så hemskt om det finns människor som går på såna mejl :(
  Det är nog bäst att du kör till Maxi i stället :D
  Kram och trevlig fredag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bensinnotan blir betydligt billigare då.

   Radera
 6. På något sätt har jag lyckats fånga sådana mail i skräpposten. Men det skickas alldeles för mycket skit. Tyvärr så överlever de på den lilla klick människor som går på det hela, fy.
  Trevlig fredag, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en del mail som smyger förbi skräpkorgen.

   Radera
 7. Oftast hamnar sånt här i skräpposten, men ett och annat slinker igenom ... man måste vara uppmärksam så man inte öppnar något skumt!
  Bäst att handla på hemmaplan :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det blir billigast i längden.

   Radera
 8. Just för tillfället får jag hela tiden erbjudanden om medel mot erektionsproblem och så vill de låna ut pengar till mig, men alla såna mail öppnas inte ens utan går direkt i papperskorgen. Nog kan man bli less!!
  Ha en skön fortsättning på fredagen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig.....det är otroligt irriterande.

   Radera
 9. Men på riktigt? Hur tänker folk? Tror man att vi är dumma ellee, då man skickar ut sådana mail. Flera gånger har jag fått sms om att jag inte betalt tillräckligt med frakt för paket. Skulle aldrig betala!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också väldigt uppmärksam och skulle aldrig betala nåt eller klicka på något som jag blir ombedd att göra. Det är riktigt irriterande.

   Radera
 10. Jag har förstått att folk verkligen öppnar lurerimejl av det där slaget. De går faktiskt på det. Ofattbart men ofattbart är det också att det finns hur många som helst som vill lura andra, leva på deras godtrogenhet. Nej, man ska aldrig öppna något man inte vet vad är, även om det ser hur bra ut som helst. De blir bara slugare och slugare de där lurendrejarna. Det är lätt att bli lurad.
  Trevlig helg önskas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt klart lätt att bli lurad. Värst är det när äldre personer blir utsatta för det. Så oförskämt att lura av äldre människor pengar!

   Radera
 11. Jag var duktig på att få jojon att spinna!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska en viss konst till för att kunna det.

   Radera
 12. Det är konstigt att dessa bedragare (idioter) fortfarande kan lura människor med tanke på hur mycket det varnas för dem. Jag har fått några mejl från "Telia" (på urusel svenska) om att jag har rätt att få igen si-så-där 5000 kr bara jag klickar på en länk för att bekräfta återbäringen. Hur dum tror avsändarna att man är? Nej, snabbt ner i skräpkorgen med dyngan.
  Fortsatt god helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar nog aldrig slut med de här knasiga mailen.

   Radera