fredag 8 november 2019

Platt fall


Vi har i många år odlat vitlök, eftersom det är en användbar ingrediens i de flesta maträtter. Hemodlad, färsk vitlök smakar också mycket bättre, anser jag. De sista åren har det tyvärr varit lite si och så med odlandet av olika anledningar. Nu bestämde jag mig ändå för att det var dags igen, även om det var lite sent på året. Jag läste på paketet att det var helt ok att plantera vitlök ända in i november och det lät ju hoppfullt.

Göran har gjort en planteringspinne och skurit in markeringar med 5 cm mellanrum. Det är väldigt bekvämt att använda den för jag har inget "ögonmått" att skryta med. Vitlöken skulle få växa i den ena pallkragen och där fick jag plats till 4 rader. Med hjälp av planteringspinnen gick det som tåget att få ner alla klyftorna.


När jag var på väg därifrån hände det som inte fick hända. Jag ramlade raklång på marken. Det berodde inte på att jag testat det som Karin skrev om på sin blogg att det hörde till när man satte vitlök....nämligen att dansa naken, baklänges runt huset. Här berodde det mer på att jag varit slarvig dagen innan och lagt skottkärran upp och ner en bit från pallkragen. Nu fastnade jag med foten under ena handtaget och de få sekunder det tog innan jag nådde marken hann jag tänka att "nu bryter jag säkert både armar och ben".


Jag blundade, precis som om jag trodde att det skulle hjälpa. När jag låg där på marken började jag känna efter om det gjorde ont någonstans. Först vickade jag lite på handlederna och det gick bra, sen återstod att se hur det var med benen. Jag kunde både stå och gå så min skyddsängel hade tydligen varit på alerten.


Jag tyckte det fick räcka med gymnastiska övningar för min del och bestämde mig för att tillbringa resten av dagen i syrummet. Det är helt ofarligt för då sitter jag still på en stol framför symaskinen. Den enda olycka jag kan råka ut för där är ifall jag syr mig i fingret.

20 kommentarer:

 1. Vilken tur du hade, som inte slog dig. Eller fick du ont någonstans efter ditt fall?
  Min sjukdomshistoria började med att jag snubblade.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite öm i mitt ena knä, annars är det ok.

   Radera
 2. Vilken tur att du inte slog dig!
  Svar..Tror inte att vi kommer att se ut så .
  Det är bara om man har satt in botox.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Ojoj, tur det gick så bra som det gjorde. Underlaget var väl som tur är ganska mjukt?

  Jag brukar ramla åtminstone någon gång per år, jag brukar säga att jag kan inte vara benskör för då hade jag förmodligen fått betydligt fler frakturer :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ramlade på grästuvor, men har man otur så kan man ändå hamna lite fel. Jag måste säga att jag har haft en väldans tur de gånger jag ramlat som vuxen.

   Radera
 4. Skönt att du inte skadade dig värre Gunnel! Tror nog i alla fall att du tänkte ta några danssteg baklänges men ;) vi låter väl andra hålla på med sådana övningar. Nå, skämt åsido, så får vi vara glada över att du inte slog dig helt fördärvad av fallet p.g.a. skottkärran. Sånt händer mig också ibland. Mitt i allt så ligger något i vägen som jag har haft för mig att var ur vägen. Sen ligger jag där själv och känner efter ...Tur, tur att du klarade dig så bra.
  Var rädd om dig och snart ser du den första vitlöken spira. Åtminstone när det blir vår. Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det går så snabbt så man hinner inte reagera förrän man ligger där på marken.

   Radera
 5. Vilken tur att du klarade dig utan skador. Det otäckt när det händer sådant. Jag har varit med om något liknande för några år sedan och även jag låg kvar ett bra tag och kände efter, men allt var helt. Det var bara att kravla sig upp igen.
  Ha en skön helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det hade inte varit kul att gå med kryckor eller gipsad arm nu så här nära jul.

   Radera
 6. Men oj, det var tur att du klarade dig utan skador!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag är verkligen tacksam för det.

   Radera
 7. Är själv en sån som ofta stupar. Har dock klarat mig ganska bra. Ett handledsbrott, en riktig besvärlig stukning. Tar mig ofta fram som en nittioåring....av rädsla att ramla igen. Stavar är jättebra kompisar. Tur att det gick bra för dej. Lite blåmärken kanske du fick.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte se några blåmärken men är lite öm.

   Radera
 8. Svar
  1. Ja, jag hade verkligen tur den här gången.

   Radera
 9. Där hade du skyddsänglar omkring dig, helt visst. Det är så lätt att ramla "fel" och slå sig ordentligt, eller att bryta sig. Skönt att det gick bra.
  Hoppas nu också att vitlöken blir en bra skörd.
  Trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas med på en rejäl vitlöksskörd efter allt obehag.

   Radera
 10. Så skönt att det inte blev värre- Och jag tycker nog det lät mer tryggt att tillbringa dagen i syrummet.
  Spännande att plantera vitlök men jag utgår från att det behövs träd. Har här på den spanska terrassen grannens citronträd men jag tror kanske inte att de här vill ha någon odling av vitlök. Önskar dig lycka till-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag hoppas det blir en lyckad skörd, och nästa år ska jag var mer försiktig.

   Radera