fredag 29 november 2019

Nu är det dags igen

Nu drar det ihop sig till att anställa en ny söndagsbloggare. Det blir den sjätte i ordningen.


Den allra förste var Nalle Puh,


som ersattes av den lite mer bitske Gustav.Sen lämnade jag djurriket för lite kvinnlig fägring. Pantertanterna, som egentligen är symaskinsbroderier, höll igång ett år innan Betty Boop tog över.

I år har jag för första gången haft en "riktig" människa som dykt upp på bild varje söndag. Det hade jag tänkt fortsätta med nästa år också.


Audrey Hepburn har alltid varit min idol. Jag tycker hon är så vacker och klär sig så stilfullt. Hon är så elegant.


Nästa år blir det Marilyn Monroe som står för söndagstexterna......ja inte riktigt, för jag gör som vanligt.....sätter ihop bild med ett citat som jag gillar.


De här två damerna har nog inte mycket gemensamt mer än att de kan blåsa bubblor.

Det är även dags för årets julkalender för sjätte året i rad. Jag vill gärna skriva om ett tema som har lite julanknytning, men jag märker att idéerna börjar sina nu. I år blev det en kompromiss angående stavningen. Årets kalender kommer alltså att handla om allt som har med (h)jul att göra. Det fanns en hel del upptäckte jag, men mycket hade jag skrivit om tidigare och det är inte så kul med upprepningar. Jag tog till en nödlösning med namn...lite långsökt, kanske, men det finns en hel del namn som börjar på J, U och L. Precis som tidigare år har jag fått låna ett foto av Bosse. Det har blivit en tradition.......ingen kalender utan en Bossebild. Min bloggkompis Karin på Åland visade för ett tag sen ett foto som passade perfekt till årets kalendertema, och det har jag också fått låna. 


Så med hjälp av Karins fina bild hälsar jag alla välkomna till årets (H)julkalender, som startar på söndag.

36 kommentarer:

 1. Det ska bli intressant! Önskar er en trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
 2. Så roligt Gunnel! Jag har väntat på att få se vart hjulet rullade och nu vet jag! Det ska bli riktigt roligt att följa dig i årets adventskalender igen. I år blir det ingen sådan här inne hos mig, jag har inte haft den tid jag skulle behöva för att göra en sådan som jag ville ha och tänkte mig, men snart är det jul igen efter den här julen. Trevlig helg önskas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inget foto som illustrerar årets kalendertema bättre. Tack för att jag fick låna det. Hoppas du med får en fin adventshelg.

   Radera
 3. Det blir intressant!
  Svar...Då är du miljonär!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du med får en trevlig dag...Hos mig snöar det nu...inte så trevligt.

   Radera
 4. Så trevligt och vilken bra person du har valt inför nästa år. En speciell kvinna som garanterat inte hade det så lätt och säkert var annorlunda än hur många uppfattade henne.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag har läst om Marilyn så var hon inte alls sådan som det skrevs så mycket om. Det är så lätt att döma utan att ta reda på bakgrunden.

   Radera
  2. Ja, det är det verkligen!

   Kram och ha en fin lördag

   Radera
 5. Audrey Hepburn har jag också gillat, men det blir säkert bra med Marilyn Monroe också. Det ska bli intressant att följa din kalender!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är två olika personligheter, men de är vackra var och en på sitt sätt.

   Radera
 6. Så kreativt. Så kul! Ska kolla in varje dag fram till h...jul.

  SvaraRadera
 7. du får inte glömma arbetsgivaravgift för gästbloggare ❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Vilken tur att du påminde mig.

   Radera
 8. Det snöade här i förmiddags, men nu är allt borta igen. Typsikt skånskt vinterväder. Hoppas du får en fin adventshelg.

  SvaraRadera
 9. Vad trevligt! Jag ser verkligen fram emot din kalender. Och en väldigt rolig tanke är också att Marlyn Monroe får stå för söndagstexterna. Ser fram emot det också.
  Kul med traditionen att låna en bild av Bosse till kalendern.
  Audrey Hepburn var och är en favorit hos mig också. Vet inte hur många gånger jag sett "Frukost på Tiffanys".
  Önskar dig en fin första advent och tittar in söndag kväll-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är välkommen på söndag. Bosse har så många foton så det finns alltid något som passar till mitt tema.

   Radera
 10. Tusen tack för titt-in hos mig:-) Katten Gustaf var en av mina favoriter på 1980-talet. Hade alla böcker, importerade till och med från USA.
  Vilken rolig idé med en söndagsbloggare, för att inte tala om din julkalender. Kollade lite vad du skrev 2018 och det var verkligen kul läsning. Definitivt ett kreativt alternativ till en "vanlig" julkalender.

  SvaraRadera
 11. Nalle Puh och katten Gustaf, ja de har jag gillat och gillar! Filmstjärnorna du nämner, ja de gillade jag som filmstjärnor, för övrigt var jag aldrig så mycket för sådant. :-) Funderar vidare... kan inte Lilla Fridolfs egen SELMA få vara med på ett hörn. Det paret gillade jag också... nu ser man inte så mycket av dem längre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Selma var ett "rivigt" fruntimmer. Det behövs fler av den sorten.

   Radera
 12. Men åååå vad roligt!!! Det blir kul att se vad du hittat på! Dom där damerna, det var riktigt vackra kvinnor det, Audrey en klassisk skönhet....

  SvaraRadera
 13. Det ska bli spännande och intressant.
  Jag gillar båda dina "riktiga" damer. Audrey är så otroligt vacker, ja stilig. Marilyn är ju häftig på ett annat sätt, men hon är söt. Jag tycker mycket om att se filmer med henne och kommer ihåg hur ledsen jag blev då hon avled, alldeles för tidigt.
  Trevlig helg.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hon var inte så gammal. Det kan inte vara lätt att vara kändis och ständigt påpassad och ifrågasatt.

   Radera
 14. Så spännande! Marilyn Monroe tycker jag är väldigt vacker :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också hon är mycket vacker.

   Radera
 15. Vilka spännande idéer du har Gunnel! Skall bli roligt att följa.
  Om man bloggat ett tag blir det ju ibland litet stopp på teman osv.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir svårare och svårare att komma på ett tema med julanknytning.

   Radera
 16. Kul med (h)jul-kalender! Blir spännande att följa. Apropå Audrey Hepburn så var det ett reportage om henne och några av hennes filmer i det senaste numret av den utmärkta tidningen (Scandinavian) RETRO. Tänkte på dig, Gunnel, när jag läste det.
  God helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle gärna vilja se en av hennes filmer igen. Får nog plocka fram en DVD.

   Radera
 17. Jag gillar att du berättar ordentligt om dina planer. Den söndagskvinnan är intressant på många sätt. Sedan är det inte helt fel att jag får ha Audrey för mig själv ett tag. ;)
  Lycka till med de båda projekten.
  Kram från Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag kan kanske "låna" Audrey nån gång, som jag brukar göra med mina andra gamla söndagsbloggare.

   Radera
 18. Blir lite nostalgisk då jag hamnar här om dina söndagsbloggare. Inser att när jag läser mycket mindre bloggar nu för tiden så missar jag en del. Karins hjul passar utmärkt som inledning till julkalandern - och kommande söndagsbloggare är ju en spännande kvinna, gott val där! Pantertanten kan hon:-)
  Kram

  SvaraRadera