fredag 22 mars 2019

Steg för stegVi har väldigt mycket mossa i vår gräsmatta, så vi köpte hem trädgårdskalk för att slänga ut på den. Vi har en vagn som kalken kan hällas i och sen är det bara till att trava fram och tillbaka på gräsmattan. Det föll på min lott. Då hade det varit kul och haft en stegräknare som kunde talat om hur flitig jag var. För en del år sen fick jag ett aktivitetsarmband av min son. Det var spännande att se hur många steg jag gick varje dag, och jag tror faktiskt att bara det att jag kunde se resultatet gjorde att jag gick mer än annars. När jag kommit upp i 10 000 steg vibrerade armbandet och då kände jag mig väldigt nöjd. Efter ett tag gick det sönder och jag provade med någon app på mobilen, men det var inget jag fastnade för alls.

Jag minns den första stegräknaren jag hade. Det var en engångsräknare, så när batteriet tog slut var det bara att kassera den. Då var jag så biten av det att jag åkte iväg och köpte en ny. Väl hemma igen plockade jag ut den ur kartongen och nu började eländet. Den skulle ställas in så den visade rätt! Det fanns med ett litet häfte. Det var MANUALEN. Bara ordet ger mig kalla kårar. Inte nog med att häftet var litet, texten var skriven i typsnittet Mindre flugskit, så jag fick skriva ut instruktionerna från nätet i stället så jag inte skulle vara helt chanslös. Först skulle allt nollställas, så att siffrorna började blinka. Jag är lite otålig och läser lite halvdant när det gäller den här typen av litteratur, så innan apparaten var nollställd hade mitt blodtryck höjts avsevärt. Men döm om min förvåning när jag sen lyckades ställa in nästan alla moment utan besvär.

Det fanns en plus och minusknapp på baksidan där man kunde ställa in steglängden. Jag gick 25 steg och kollade. Den visade allt annat än 25, så jag ändrade på baksidan och gick igen. På nätet hade jag läst att man räknade ett steg som ca 60 cm och det värdet hade jag klart matat in. Det fanns en bild med på hur man skulle mäta det hela. Det såg ut som nåt från en danskurs med hoppsasteg som man kan se folkdansare göra. Jag mätte min steglängd och den var då inga 60 cm. Vet inte om man kan säga att jag stegar, snarare trippar. Till sist var den ändå inställd på allt som gick att ställa in och den blev flitigt använd.

Jag har fått gjort nya inlägg, men det ena måste justeras för jag har fortfarande ont i foten när jag går. Så fort det rättats till ska jag börja promenera mer regelbundet igen. Någon mer stegräknare blir det nog inte för min del. Jag har lite dålig erfarenhet av den typen av mojänger. Det ska vara lätt att använda annars tappar jag intresset. Jag skulle kanske satsa på en kulram?


16 kommentarer:

 1. Jag har ingen stegräknare ,och ingen abakus när jag går.
  Jag försöker ha miljötänk!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska spännande att ha lite koll på sina steg.

   Radera
 2. Jag minns eländet med stegräknarna som alltid krånglade tyckte jag. Numera använder jag en app i mobilen och det fungerar bra.
  Kanske är det inlägg jag behöver ha till mina skor även om foten förvisso är bättre...

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft stor nytta av inlägg och skulle inte klara av att promenera annars, men det tar lite tid att få till rätt passform fast det är helt klart värt att vänta på.

   Radera
 3. Jag har aldrig haft någon stegräknare, men har också hört av många att de krånglar och visar fel :(
  Hoppas du får rätt på din onda fot!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog svårt att hitta en rånare som räknar exakt. Jag får använda sunt förnuft när jag promenerar och känna efter vad som verkar bra.

   Radera
 4. Jag har inlägg och anpassade skor. Trots det får jag ibland ont i ena hälsenan, men då trappstegsgympar jag.
  Stegräknare har jag i min mobilapp och tänker inte på det särskilt. Har tagit bort ljudet, den sköter sig själv.
  Fredagskram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trappstegsgympa låter som nåt jag borde testa.

   Radera
 5. Manualer är jobbiga! Jag minns en stegräknare vi fick på jobbet - oläsligt smått utan förstoringsglas och jag minns att jag blev överlycklig när den gick sönder :)
  Använder numer stegräknaren i mobilen ... om jag kommer ihåg den :)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får kanske leta upp en räknare i mobilen.

   Radera
 6. Ha ha du är rolig du �� . Jag har ett aktivitetsarmband Det heter Fitbit charge 2, Jag har haft det i ett och ett halvt år och det är toppen.. Den visar väldigt mycket av allt möjligt jag är jättenöjd med den . När batteriet tar slut så laddar man den på samma sätt som man gör med mobilen . Ha en riktigt fin helg nu kram!!

  SvaraRadera
 7. Vissa av oss är nog mer inriktade på kulramen, men hur f-n ställer man in den?

  SvaraRadera
 8. Visst är det irriterande!? Teknik i all ära men vart tog användarvänligheten vägen? Kulram är bra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får nog satsa på något enkelt som jag själv kan hantera.

   Radera