måndag 18 mars 2019

Den hemlige kocken


Jag har nu fortsatt på målningen inne i vårt blivande förråd. Det var dags för en sista strykning av tak och väggar i det minsta rummet. Nere i källaren stod en oöppnad femlitershink med vit golv-och väggfärg. När jag fått av locket såg det väldigt mysko ut. Det liknande nästan kall ärtsoppa. Ni vet när ärtorna åkt till botten och det ligger ett halvgenomskinligt lager av spad överst. Under det här spadet borde det finnas vit färg. Ärtsoppan är lätt att röra runt i för jag brukar aldrig ha några stora mängder, men fem liter bär respekt med sig. Det fungerade nog inte att röra runt med en liten matsked utan det fick bli rejäla doningar.


Tungt kommer det att bli, hann jag tänka, innan Göran plockade fram ett superbra hjälpmedel. Det var en lång metallstång med någon slags cirklar fram. Han monterade den på sin borrmaskin och vips hade det blivit till en färgvisp, som var förvillande lik min elvisp, men betydligt större. Så enkelt det gick! Det skvätte visserligen en del, men snabbt gick det. Ska man nån gång ha en jättestor fest och behöver vispa mycket grädde är detta att bra tips.


Jag orkade inte släpa den här tunga hinken uppför källartrapporna, så vi hade tagit fram en mindre som jag kunde hälla över en del färg i. Då plockade Göran fram ännu ett hjälpmedel som jag inte trodde hörde till i ett snickarrum....en soppslev! Jag såg med en gång att det var min gamla soppslev. Jaså, det var här den hade hamnat? Det var bara till att sleva över färgen i den mindre hinken och nu var det inga problem att bära upp den.

Med de kocktalanger som Göran besitter förutsätter jag att han står för matlagningen idag.

18 kommentarer:

 1. Haha ... så bra! Tror att det bor en liten kock inom varje man - det gäller bara att locka fram anlagen med rätt hjälpmedel :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har säkert rätt. De är lite hemlighetsfulla av sig.

   Radera
 2. Det låter som en bra plan för han verkar behärska köksredskapen kvar ;-)

  Kram och ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en bra början och veta vad redskapen ska användas till.

   Radera
 3. Absolut, står du för målningen, så fixar han säkert matlagningen.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 4. Vilka smarta hjälpmedel! Och såklart att Göran får stå för matlagningen när han visar såna talanger :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu vet jag att han inte är helt ovetande om vad man använder för redskap i köket.

   Radera
 5. Nu har Göran förrått sig Så....Absolut ska Göran stå för matlagningen idag!
  Svar..Klart att vi Kvinnor är smarta !
  Ha en bra måndag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Du kan alltid hoppas. Jag gissar på att han håller på att lösa något annat problem. Samtidigt som han smusslar undan någon av "dina" ägodelar som kan vara bra att ha i framtiden.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 7. Svar
  1. Allting kan nog användas till lite av varje.

   Radera
 8. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Smart att ta soppsleven till målarfärgen.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Ha ha ja det var roligt och eftersom du målar är det väl rättvist om mannen lagar maten hoppas målandet gick bra och ha en fin kväll kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Målningen gick bra och jag är nöjd.

   Radera