måndag 11 mars 2019

Fel igen


Synd att det inte gick att oddsa på vädret, för då hade jag kammat hem lite kosing.... eller kanske inte. Det är nog fler än jag som inte har nåt större förtroende för SMHI så oddsen var nog inte så höga. Eftersom det skulle storma något otroligt i fredags eftermiddag gav vi oss av till färgbutiken tidigt på morgonen, för att vi säkert skulle kunna komma hem helskinnade. Det regnade hela tiden och jag såg ut som en dränkt katt när jag satte mig i bilen efter alla inköp.

Pågatågen på sträckan Åstorp-Helsingborg bl.a. var inställda och det var ordnat ersättningsbussar i stället. En del skolor bestämde att eleverna fick sluta tidigt så de skulle hinna hem innan "orkanen" satte igång. Det blev inget av prognosen den här gången heller. När jag tittade ut på våra flera meter höga cypresser så vajade de lite lätt, men det var allt. Hos oss stämde väderprognosen inte in alls, och det är jag naturligtvis inte ledsen över.


Mars är en lite lurig månad, för det kan komma alla slags vädertyper i en enda salig röra. Man får ta det som det kommer. En månad ska jag väl kunna stå ut, för sen lurar våren bak knuten. Jag har tusen och en idéer om vad jag ska förnya i trädgården. Kanske bara bra att jag får lite betänketid, för risken är annars stor att det blir för mycket helt omöjliga idéer jag fastnar för. Ibland behövs det lite funderande fram och tillbaka där man får fantisera hur saker och ting kommer att bli. Många gånger är jag nog lite naiv och tror att allt går att genomföra. Då är det bra att ha Göran som en slags bromskloss. Han är mer realistisk än vad jag är och kan se vad som verkligen är genomförbart. Fast det har hänt att jag efter hårda förhandlingar fått genom idéer som han från början dömt ut. Jag är nämligen envis som en "väggalus".

18 kommentarer:

 1. Har inte riktigt hunnit med bloggvärlden de senaste veckorna men hoppas att ha litet mer tid nu. Fick även till ett inlägg. ;) Har också läst ikapp mig hos dig nu.
  Ja, det där med väderprognoser verkar knepigt. Precis som hos dig stämmer våra inte särskilt bra. Ibland utlovas hårda vindar och mycket regn eller snö och så blir det knappt någonting. Andra gånger blir det mycket mer intensivt än vad som utlovats.
  Vi har fortfarande vintertemperaturer och det har regnat/snöat till och från men nu till veckan verkar det som om det skall bli varmare. Jag har dock inget emot svalare väder ett bra tag till eftersom sommaren kommer med värme och sol.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våren är nästan den finaste årstiden, för det är så härligt när man ser att allt börjar slå ut och det blir lite färg i naturen igen.

   Radera
 2. Igår hade vi alla sorters väder, regn, snö och solsken. Knasigt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har något liknade förutom snön, tack och lov.

   Radera
 3. Så är ju mars! Man vet inte från en stund till nästa vad som väntar. Nu längtar jag något oerhört efter lite sol och värme!
  Inte heller här blev det så mycket av stormen, så klass1-varningen kunde de ha struntat i, men när man hörde på nyheterna verkar det ju trots allt ha varit ganska dramatiskt i Skåne.
  Hoppas att du har en fin måndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. På vissa håll var det mer besvärligt, men vi brukar klara oss från det mesta.

   Radera
 4. SMHI är inte att lita på ... fler fel än rätt tycker jag :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Nej man kan inte lita på SMHI! Men Max turade i fredagskväll med sundsbussarna och då hade det stormat rejält. Ett par flaskor hade tydligen åkt i golvet av att det gungade.
  Kram och ha en fin måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det märktes nog mest vid kusterna. Inne i landet är det lite lugnare.

   Radera
 6. Vädret gör som det vill tycks det som. Lyssnar och ser på väderprognoser tycks det inte göra hur som helst. På Åland har det kommit rejält med snö till ackompanjemanget av hårda vindbyar. Snart vänder det igen!
  Ha en fin måndag, Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, ännu en snöomgång! Snart är det vårdagjämning...då måste det vända.

   Radera
 7. Gjorde fel igen, min kommentar försvann.
  Tycker att det är lite skönt att vädergubbarna har fel åt detta håll. Tänk om dom har förutspått sol och fint väder och det har blivit orkan. Bra ändå att du tog det säkra för det osäkra.
  Bromsklossar kan ibland vara bra att ha.
  "Väggalus", ett nytt ord för mig, ska försöka att komma ihåg det.
  Kram och ha en finfin dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med om att det är bättre när de spår fel på det här hållet.

   Radera
 8. Ibland är det skönt att ha någon som ger en balans eller motvikt när nya projekt ska startas upp. Det är lätt att bli för ivrig...
  Hos oss är det rena aprilvädret fastän det bara är mars :D

  Kram och ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner igen det där med att bli för ivrig.

   Radera
 9. Här var det blåst igår .Grannens soptunna var ute på vift !
  Svar:Det är så lätt att se den lilla stickan i andras ögon och inte se bjälken i sitt eget !
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade lagt min soptunna ner för säkerhets skull, men vi hade inte mycket blåst.

   Radera