onsdag 20 mars 2019

Kvinnor kanDet är ett uttryck som jag alltid har gillat. Idag är det knappast någon som höjer på ögonbrynen när det kommer på tal, men i början var det lite mer provocerande. Nu vet vi, och har egentligen alltid vetat, att kvinnor kan klara av många saker som förr räknades som "karlgöra". Precis likadant som att män kan arbeta inom många yrken där det förr bara anställdes kvinnor, som t.ex. inom barnomsorgen. Det är bra att den här uppdelningen av mans-och kvinnoyrken har luckrats upp. Jag tycker det är kul att prova på sånt som Göran alltid har gjort tidigare, även om jag måste erkänna att det kanske inte går lika snabbt när jag gör det. Slutresultatet är åtminstone helt godkänt. Jag var mäkta stolt när jag målat klart tak och väggar i ena rummet i förrådet.


Nu var det dags för golvet. Först skulle det spacklas. Det kan väl inte vara så svårt, tänkte jag. Det är nog som att lägga make up. Man stryker på lite underlagskräm innan den översta färgen ska målas på. Visserligen spacklar jag mig inte lika mycket nu som när jag var ung, så jag är inte direkt rutinerad. Det blir lite färg på ögonfransarna och ibland lite läppstift. Det var lättare att måla sig förr när man hade alldeles slät och fin hy, och ögonlock som inte låg i veck ovanför ögonen.

Men tillbaka till golvspacklingen. Göran visade hur jag skulle göra och det var inte megasvårt, men det blev kanske inte så jämnt. Dessutom tyckte jag inte det var speciellt kul....inte lika kul som att måla. Till slut tog han över jobbet och jag tittade på. Det fungerade bättre.  Det andra rummet i förrådet är tre gånger större och jag tror nog det är bäst att han visar hur man spacklar ett stort golv också.

14 kommentarer:

 1. Visst klarar vi mycket mer än vad vi tror och det gäller oavsett om vi är män eller kvinnor. Men det tar självklart lite tid att lära sig det som är nytt...

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid roligt att testa något nytt.

   Radera
 2. Visst kan kvinnor, men det är inte alls fel att karlarna också får en chans att visa vad de går för, så låt du Göran fixa golvet!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 3. Så är det ... kvinnor kan! Gamla fördomar försöker få oss att tro det motsatta, men fler och fler kvinnor bevisar att de kan göra allt som männen trodde de var ensamma om!
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara man försöker tillräckligt länge så brukar det lösa sig.

   Radera
 4. Jag tycker att ni har ett fint samarbete. Göran spacklar, och du tittar på. Det är sådant samarbete som Stefan och jag har. Fast Stefan vet hur ont jag får om jag gör det lilla extra.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra när man kan hjälpas åt.

   Radera
 5. Absolut kan vi kvinnor :) Men vissa saker är som du säger inte så roliga och då kan männen gärna få göra dem :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver inte göra allt......även om man kan.

   Radera
 6. Självklart att kvinnor kan! Åtminstone försöka! Dock är det vissa saker som jag går bet på, men det får vara så då, jag saknar min handyman.
  Kan-själv-kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Visst finns det mycket man inte kan, och då är det bra att ha någon som kan hjälpa till med det.

   Radera
 7. Under årens lopp har man lärt sig en hel del. Det gäller bara att ha tålamod. Och har man ingen man, så MÅSTE man ju göra det själv. Eller också låter man det vara! Det är också ett val!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många saker får man låta vara när det inte går att göra, och världen går inte under för det.

   Radera