fredag 29 mars 2019

Nu blev det kveller


Ibland känner man för att dra ner luvan över ögonen. Den känslan signalerar att något inte är riktigt ok, och då är det bättre att ta en paus. Som pensionär måste man inte vara lika effektiv alla dagar om man inte vill. Många gånger var det enklare när man jobbade för då var det alltid bestämda arbetstider och helgen var arbetsfri. Numera är det flextid som gäller, och det passar mig utmärkt. Fast ibland tänker jag inte på att orken och uthålligheten inte är lika stor idag som för 20 år sedan. När jag håller på med något kul glömmer jag ofta bort både tid och rum, och sen kommer det surt efter. 

Jag gillar att skriva upp allt jag ska göra, och sen stryka efter hand som det är avklarat. Den gångna veckan har jag fått sudda och ändra om i kalendern stup i kvarten, för inget av det jag planerat in har blivit gjort. Det mesta har flyttats fram till i morgon eller nästa dag eller nästa. Och tänk....världen har inte gått under för det! 

Jag lyfter lite försiktigt på luvan och ser att det börjar ljusna.  Till helgen går vi över till sommartid. Att vi börjar närma oss våren brukar alltid pigga upp. Jag kan nog snart lyfta helt på mössan.

18 kommentarer:

 1. Att göra ingenting kan ta lång tid! :-)
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att jag blir allt bättre på att skjuta upp saker. Just nu går jag och väntar på att inspirationen ska rinna till så att jag får upp rena gardiner i både vardagsrummet och sovrummet. Det har jag klurat på länge.....
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är inte helt fel att tänka till en extra gång.

   Radera
 3. Det är få saker som är så pass viktiga att de inte går att skjuta upp. Om vi granskar våra "måsten" så är de sällan måsten utan saker som vi fått för oss är nödvändiga att göra, kanske för att man alltid har gjort så...

  Kram och ha en solig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Det gäller att förändra sitt tankesätt.

   Radera
 4. Som jag brukar säga, varför ha bråttom, vi har ju hela livet på oss.
  Visst ska det bli skönt, också för min del, att lyfta på mössan snart igen. Passar bra lagom till sommartiden är här igen.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En paus är aldrig fel. Man hinner tänka över en del saker och se vilket som är viktigast.

   Radera
 5. Det är det som är så härligt med pensionärslivet. Vi behöver inte göra någonting, om vi inte vill! Jag börjar vänja mig, men det tog sin tid innan alla måsten försvann! Vi slänger oss i soffan, Gunnel, och bara äääärrr! Go helg!

  SvaraRadera
 6. Det är skönt att slippa alla dessa måsten! Och visst är det härligt när det går mot ljusare tider :)
  Kram och trevlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en ljuvlig tid som nalkas nu.

   Radera
 7. Det är så skönt att göra ingenting, och sen vila lite därefter!
  Igår gjorde jag ingenting, men hann inte att bli färdig, så jag fortsätter idag.
  Denna veckan tar jag dagen som den kommer, det känns alltid i kropp och själ då jag haft extra roligt. Men som min sjukgymnast sa till mig,att jag måste åka iväg ibland och ha kul, rätt om jag får mycket mera värk därefter.
  Trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste se till att ha kul så ofta det bara går.

   Radera
 8. Känns helt OK att skjuta upp det som man inte har lust med just för tillfället - en av fördelarna med att vara pensionär!
  Varmt tack för ditt deltagande i oron och förlusten av fina Olle.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många fördelar med att vara pensionär.

   Radera
 9. Känns igen det där med att skjuta upp saker och ting, skönt att veta att det inte bara är jag..Trots sommartid så snöade det här för en stund sedan helt otroligt.. Men oavsett väder hoppas jag att du får en fin söndag . Kram..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svinkallt här idag, men tursamt nog ingen snö.

   Radera