tisdag 19 mars 2019

Snart vardagsmat?Vi kan läsa om terordåd nästan dagligen. Vad är det som gör att en del människors hjärnor slutar fungera helt? Jo, fungerar gör de på så vis att de kan fundera ut sattyg. Varför inte i stället använda all den kreativiteten till något vettigt? Det verkar som sådana här tilltag smittar av sig och gärna kommer i klump. Helt lugnt lyckas det dock aldrig bli mellan gångerna.

Även lilla Åstorp vill tydligen vara med på ett hörn. I lördags började två gäng bråka och slåss utanför en matbutik i centrum. Vittnen berättade att de hade sett både basebollträn och hagelgevär. Det kom många polisbilar hit och en del gator stängdes av. En person hade visst blivit skadad och någon körde in vederbörande till lasarettet i Helsingborg innan polisen dök upp. Då fick beväpnad polis stå där och vakta sen ifall det skulle dyka upp fler bråkstakar.

Så mycket personalresurser och pengar som går åt för sånt här ofog! Alla ljuger och skyller på varandra och den här typen av brott klaras aldrig upp. Nu är klart inte detta som hänt i Åstorp till närmelsevis lika allvarligt som det på Nya Zeeland och i Holland, men det är illa nog.


23 kommentarer:

 1. Visst är det illa nog och vad far i vissa människor? Så mycket enklare om alla människor använde hjärnkontoret till att bidra till att vår värld blir en snäll plats för alla att leva på! Suck säger jag bara...

  Kram och ha en fin tisdag!

  SvaraRadera
 2. Ja visst är det sjukt man reagerar knappt på skjutningar längre det börjar vardagsmat.. Hitintills har vi sluppit ständiga terrordåd en sprängde sig själv av misstag runt jul för x antal år sedan som tur är får man väl säga annars hade nog en massa människor gått åt mitt i julhandeln . Sen har vi galningen som körde ihjäl folk med lastbil på Drottninggatan.. På hemmaplan har fyra äldre kvinnor blivit rånade utanför vårt hus.. Ett gäng killar följer efter dom från centrum när dom tagit ut pengar i bankomaten, dom har rånat guldfynd fyra gånger sista gången med yxa och kört in med stulna bilar i dom butiker som ligger utanför centrum bland annat synsam som har en massa dyra solglasögon.. Härligt samhälle vi lever i dags att vår handlingsförlamade gör något åt situationen.. Kram Nicki

  SvaraRadera
 3. Handlingsförlamade regering skulle det stå ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstod vad du menade och håller fullständigt med dig.

   Radera
 4. Det är så hemskt med alla skjutningar, sprängningar, slagsmål, och alla andra intriger. Varför inte njuta utav allt det goda som livet har att erbjuda??
  Fy, jag blir så ledsen. Vissa dagar så går det bara inte att titta på nyheterna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är obegripligt att en del människor kan göra så hemska saker.

   Radera
 5. Det är hemskt Våldet sprider sig
  Svar:Jag kommer inte ihåg allt jag skulle göra när jag vaknar .Och lika bra är det !!!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Våld föder våld. Och jag är övertygad om att alla "ofarliga" filmer o videos som småbarn får till sig med en enkel åtgärd på datorn har ett finger med i spelet. För att inte tala om alla krigsspel av olika slag. Växer man upp med sånt där den vuxne tittar åt sidan eller helt enkelt blundar för att få mera egentid blir den overkligheten en verklighet åt en hjärna under utveckling och uppväxt. Många som har utvecklats och vuxit upp i gränslöshet förstår inte ens vad de håller på med. Och var finns de vuxna. Varför går tonåringen hemifrån med ett slagträ t.ex. Det finns förstås många andra orsaker också med tanke på terrorism och fanatism. Det är fruktansvärt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror säkert att våldsfilmer hjälper till att människor blir avtrubbade.

   Radera
 7. Visst är det hemskt att våldet blivit så grovt. Nu verkar det som om buset går ut på gatorna inte bara för att slåss, utan för att döda.
  Våldet sprider sig och eskalerar hela tiden.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart vågar man väl inte gå utanför dörren. Vi har inte haft krig i Sverige på många år, men detta är nästan lika hemskt.

   Radera
 8. Ibland undrar jag hur världen kommer att se ut om cirka 10-15 år. All den ondska som verkar finnas lite överallt och det bara växer och sprider sig och blir grövre och farligare.
  Jag tror att förändring måste till och det snarast, om det ska bli ordning. Börja med de barn och ungdomar. Jag tror att denna "matning", med otäcka filmer avtrubbar barnen och det är inte bra.
  Hoppas att din tisdag blir fin.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är förhoppningen att barn och ungdomar är så smarta att de vaknar upp och inser att det är fel det som händer nu. De vuxna som beter sig så korkat tror jag inte det finns mycket hopp om.

   Radera
 9. Ja, det är verkligen helt galet det här som händer runt omkring oss. Vad är det för fel på människor??
  Kram

  SvaraRadera
 10. Så oerhört skrämmande detta ... så hemskt att man har svårt att ta det till sig! Hur kunde det bli så här? Varför verkar det bara eskalera och hur kan man ändra på det hela? Jag har förstås inget svar ...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tyvärr är det nog ingen som har en lösning på problemet.

   Radera
 11. Helt krasst så tycker jag inte det gör så mycket om "buset" tar kål på varandra. Det värsta är att så många oskyldiga kan hamna i skottgluggen. Nää, nu var jag riktigt hjärtlös! För även dessa gangsters har någon i sin närhet som älskar dom, och sorgen blir lika tung för dom efterlevande där. Men, ja jag vet inte.... Hur har det blivit så här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå dina tankar. Det värsta är givetvis när helt oskyldiga personer drabbas av våldet.

   Radera
 12. Verkligen trist utveckling som verkar pågå över hela världen.
  Har läst om ligor och gäng i olika delar av Sverige som tycks vara våldsamma och att många numera tycks känna sig otrygga att vara utomhus när det är mörkt till exempel.
  Tyvärr verkar det ju som om Polisen inte har de resurser som behövs och en del domar som kommer i olika brottsfall känns löjeväckande faktiskt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket våld nu överallt, tycks det som. Polisen kan inte göra mycket. De lagar vi har idag verkar inte gynna hederligt folk.

   Radera