tisdag 8 maj 2018

Pest eller kolera


Just nu ockuperas TV:n av Göran och Rasmus. Är det inte ishockey som visas så är det fotboll. De kan sitta och diskutera bollar och puckar och spelare i det oändliga. Däremot vet jag att de också tycker att försnacket inför varje match är något helt onödigt. Då görs analyser och jag vet inte allt av ett gäng herrar som ser ut som om de diskuterade världsproblem. Det viktigaste och mest intressanta för alla måste väl ändå vara själva matchen. När det blir ett mål visas det i repris minst 5-6 gånger från alla vinklar...utom möjligtvis uppifrån.


Min far var också väldigt sportintresserad och han var tränare för ett fotbollslag när jag var barn. Jag minns att vi varje söndag fick följa med och se på matcherna. Inte tror jag det var så frivilligt vi följde med, men på den tiden gjorde man alltid som föräldrarna sa. Det är kanske det jag protesterar emot nu på gamla dar.


Jag känner mig utvisad när det är sportevenemang. Rasmus och jag brukar ha samma intressen och tycka lika om det mesta, men när det gäller sport är vi inte alls på samma våglängd.

20 kommentarer:

 1. Jag gillar varken fotboll eller hockey. Tur att jag har sticket eller mina ljudböcker.
  Ha en bra dag i solskenet! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket annat än sport.

   Radera
 2. Så fint att Rasmus och Göran har ett eget gemensamt intresse att diskutera och följa med. Jag är intresserad av vissa sporter men på mina villkor. Jag sätter mig inte villkorslöst ner framför tv-n och följer med allt som sker i sportlivet, utan när jag känner att jag vill ge det tid. Det finns så mycket annat precis som du skriver. Jag är också trött på förpratet och eftersnacket. Det analyseras innan och det analyseras efteråt. Efteråt kan jag kanske trots allt tycka att är befogat men spekulationerna innan är långtråkiga och många gånger spekulativa.
  Kommer jag in i en match från första början och får fokus på vad som sker, då hänger jag gärna med till slutet, men som sagt det händer rätt sällan. Tennis gillar jag bättre än fotboll och ishockey.
  Ha det bra i utvisningsbåset Gunnel! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du är välkommen att göra mig sällskap. Jag gillar också tennis och även skidskytte. Precis som du skriver så är eftersnacket mer berättigat.

   Radera
 3. Husse är tack och lov inte speciellt sportintresserad bortsett från när det gäller Formel-1. Då sitter han bänkad. Jag känner mig också utvisad då för motorsport intresserar mig inte för fem öre. Faktum är att mitt sportintresse har svalnat med åren.

  Kram och ha en härlig tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte påstå att jag varit sportintresserad någon gång. Fast jag spelade handboll i skollaget, men det är väldigt många år sen.

   Radera
 4. Så bra att Göran och Rasmus har ett gemensamt intresse .Du får serva dom i pauserna med förfriskning!
  S.. Bäst är att prova på att gå sin egen väg!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nänä! Jag har viktigare saker för mig.

   Radera
 5. Nej, idrott är inget för mig heller. Patrik är inte heller sportintresserad som väl är :)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Förr såg vi mycket hockey och då hängde jag med, men sedan ville Åke bara se fotboll och det tycker jag inte lika mycket om. Nu ser jag precis vad jag vill och det är en av de få saker som är positivt med att vara ensam, men det är inte roligt att inte ha någon att diskutera programmen med. Men,men.....
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag måste välja mellan ishockey och fotboll så tycker jag också att hockey är bättre. Fotboll är så händelselöst vissa gånger.

   Radera
 7. Du har fel där. Man får inte heller se målen nerifrån... :)
  VARFÖR ska samma mål visas så många gånger. Dessutom brukar "målgesterna" också köras i repris på repris. (Tror jag i alla fall, så var det tidigare. Numera så ser jag sällan på fotboll och hockey).
  Trots min negativism så är jag inte emot all sport. Men jag tycker att just fotboll får för stor plats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det glömde jag ...då är det från två håll de inte syns. Jag tycker också att fotboll får bre ut sig alldeles för mycket i TV:

   Radera
 8. Jag gillar mer de individuella sporterna, friidrott och skidåkning, rally, bollsporter är inte första valet. Men visst, VM är alltid spännande, hockeyVM pågår just nu, harinte sett en match men kollar resultaten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet också att det är hockey-VM även om jag inte sett en endaste match. Det finns så många andra som gör det.

   Radera
 9. Jag är glad att Lasse inte är någon riktig sportnörd :) Kul ändå att Rasmus och Göran har gemensamt intresse där med bollar och puckar :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker med det är kul att de har samma intressen. Det kan vara riktigt kul att lyssna på deras diskussioner ibland.

   Radera
 10. Jag uppskattar att titta på vissa sorters sportgrenar. När jag bodde i Sverige tittade jag på slalom, längdskidåkning, friidrott, tennis osv.
  Här i USA har det blivit mindre med det eftersom de stora sporterna här (amerikansk fotboll, baseball osv) inte alls intresserar mig.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett amerikansk fotboll en gång jag var i San Diego, men jag fattade inte reglerna alls. Tyckte det verkade rena kaoset.

   Radera