tisdag 15 maj 2018

Nu är jag upprörd
Jag läste något hårresande i tidningen häromdagen. Det handlade om begagnade bilar, men det hade varken med bilmärke eller årsmodell att göra och inte heller om den gick på bensin eller diesel. Nej, denna undersökningen som gjorts handlade om färgen på bilen. Det påstods att ifall bilen hade "fel" färg så kunde det sänka priset avsevärt. Men vad menas då med fel färg? Jo, enligt de här personerna som gjort efterforskningarna så gällde det bl.a. rosa och orange. Jag trodde först det var ett skämt, men det verkade som det var på fullt allvar.

När jag tänker på rosa bilar så tänker jag i första hand på Barbie och hennes flicksöta bil. Inte kan man väl påstå att den är ful även om det kanske inte är en färg som jag valt i första hand. Smaken är så individuell och det finns så många rosa nyanser, så jag tror säkert att det skulle tilltala någon.

Det värsta var ändå att de drog in den orange färgen i det här sammanhanget. Orange kan väl aldrig vara fel?!?!?! Den färgen höjer humöret åtskilliga grader. Jag garanterar att om alla kört runt i orange bilar så hade vi sluppit alla tutningar och uppsträckta fingrar av en bunke surkarter.

Mina barn är uppväxta med att för mig är det enbart orange som gäller och nu har barnbarnen också insett att mormor/farmor älskar allt som är orange. Zoé och hennes föräldrar flög upp till Köpenhamn inför konfirmationen och sen hyrde de en bil och körde vidare till Åstorp. Det var en mycket tjusig bil. Vilket märke det var minns jag inte men den var ORANGEMETALLIC. Det första Zoé sa när hon hoppade ur bilen på infarten var: "Mormor, det är din älsklingsfärg."


18 kommentarer:

 1. Tyvärr så är det nog så illa att det stämmer. En bilhandlare avrådde oss lite diskret från ett färgval. Numera tycks många välja svarta, mörkblåa eller vita bilar. Just nu har vi en vit men helst hade jag haft en klarröd men tyvärr hade färgen utgått.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har haft en röd fär många år sen, och den gillade jag.

   Radera
 2. Förstår att det är hårresande för dig. Den bilen skulle du haft.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det hade varit toppen med en sån bil.

   Radera
 3. Jag älskar min mandarin-orange metallic! Kallar den Clockwork, den går som en klocka och är ju, som sagt, orange. På torsdag ska den till sin första besiktning, imorgon en liten verkstadsgenomgång, en årskontroll.
  För övrigt har jag en orange laptop också. Så det så!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyckliga människa vad jag avundas dig!

   Radera
 4. Jag har en röd bil ,men gillar färgen turkos.
  Sömmerskorna jobbar på för fullt!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många färger som jag skulle kunna tänka mig på en bil...inte bara orange.

   Radera
 5. Det finns en orangemetallic-färgad bil med vackra fälgar här i Klinte och det är den finaste bilen av alla. Jag vet inte vad det är för modell, men varje gång jag ser den säger jag högt till mig själv - En sån vill jag ha! Rosa däremot? Skulle nog inte ens komma på tanken!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade också föredragit den orange.

   Radera
 6. Jag mötte en knallorange bil när jag åkte hem från affären idag - min första tanke var Gunnel!
  Kram

  SvaraRadera
 7. En rosa bil skulle jag avstå ifrån :-) Blå, röd, grön, svart, vit, metallic, ja, de traditionella går bra för mig. Så tråkig är jag :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla har sin egen smak och det måste man få ha.

   Radera
 8. Så synd att det finns så mycket färg-fördomar, men tydligen är de så stora att det inte går att sälja annat än svarta, gråa och vita bilar. Alla ska vara så lika som bara den. I byn bor en person som har en nästan orangeafärgad bil och jag blir alltid lika glad av att se den. Den lyser verkligen upp bland alla gråsuggor som annars kör förbi. Man kan ju inte ens se skillnad på bilarna när de är så "lagom".
  Själv kör jag en mörkgrön bil som kallas Virtanen, för att färgen påminner starkt om ensilage, haha...Uffe döpte den. Den som uppfann ensilaget hette Virtanen, nämligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en rolig koppling till färgen. Man måste inte alltid vara lagom. Det är kul att sticka ut lite.

   Radera
 9. Konstigt att man inte säljer pastellfärgade bilar längre. Det var ju så modernt när jag växte upp med alla stora amerikanska bilar i rosa, turkos och ljusblått t.ex. Jag skulle gärna ha en röd bil om vi skulle köpa en ny. Den syns bra både på vintern och sommaren.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns med alla pastellfärgade stora bilar när jag var tonåring. Det modet kommer säkert tillbaka någon gång.

   Radera