måndag 7 juli 2014

Jag är på krigsstigen


Efter att rhodedendronbuskarna har blommat brukar vi alltid klippa dem lite. Det missade vi i fjor, så i år var det välbehövligt. Jag kapade dem lite så de inte bredde ut sig för mycket över gräsmattan och sen var jag tvungen att hämta en stege för att kunna ta på toppen också. Trots att jag stod högst upp nådde jag inte ända in mot husväggen, så det får Göran fixa sen. De får inte bli så höga att de växer över stuprännan. När jag höll på sista biten så stack det till under min handske. När jag tittade kröp det fram en otäcking...en geting! Jag blev skraj och slängde seckatören ifrån mig i rena förskräcklesen. Vilken tur att jag inte ramlade av stegen.

Jag såg inte bara en geting utan det dök upp fler och fler. Troligtvis har de byggt ett bo på baksidan av buskarna, för det läste jag att de kunde göra. Jag avskyr getingar! De har väl något slags berättigande här i livet, men inte i min trädgård. Det gjorde så vansinnigt ont efter sticket och det blev lite rött och svullet. Mitt glada humör förbyttes i ilska och jag rusade in i garaget och hittade en flaska Radar. Sen sprayade jag på toppen av rhodedendronbuskarna. Kemisk krigsföring. Jag vågar inte ge mig in bland buskarna och kolla var boet finns utan jag får fortsätta att spraya på måfå. Dessutom ska jag kolla på nätet efter fler bra tips på hur man vräker getingar. Jag är inte intresserad av att ha dem på så nära håll när nu Zoé snart kommer hit.

I morse var det kvavt så man nästan behövde syrgasmask för att kunna andas, men nu öser regnet ner. Härligt!!!! Tyvärr så tåler nog getingboet lite vatten. Jag får fortsätta att smida utrotningsplaner.

12 kommentarer:

 1. Uch! Det är räligt med getingar! Kram!

  SvaraRadera
 2. Oh, getingar är jag livrädd för. Jag är så rädd att man ska vara allergisk mot dem om man blir stucken. Tur att det gick bra för dig, trots att det gjorde ont. Och när du nu snart får hem lilla Zoé förstår jag absolut att du vill bli av med boet.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får vara uppmärksam nu så de verkligen flyttar på sig.

   Radera
 3. Getingar är otäcka. Kontakta Anticimex så att du får tips från dem hur du ska göra. Det går ju inte an att det flyger omkring såna där otäckingar när lilla Zoé kommer
  Lycka till med utrotningen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är nog det säkraste sättet att be dem om råd.

   Radera
 4. Usch för getingar. De plöjer fram och tuggar på våra teakmöbler så att ytorna blir alldeles ruggade. Och här om dagen hittade jag en stor billa i kaninburen som turligt nog är tom. Typ handboll. Jag rusade därifrån.

  Regn låter underbart! Jag satt ute och såg regnet på andra sidan sjön och blixtarna, men vi fick inte en droppe. Det är ofta så. Det blir en del vattenspridare i rabatterna.

  Trist att det inte gick så bra med skumpan. Men nästa år blir det kanske kanon. Jag tycker att min har fått en aningen beska i år så jag funderar på att göra en sista sats för att se om den smakar annorlunda, men jag har inte riktigt bestämt mig än.

  Hoppas att du får en finfin dag!
  //Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska prova alla knep att bli av med odjuren. Något måste väl ändå lyckas?

   Radera
 5. Hej Gunnel..
  Jag håller med dig om getingar dom är läskiga för om jag blir stucken så måste jag till sjukhus är allergisk mot dom så eftersom jag vet hur sjuk jag blir så är jag livrädd för dom.. Så bort med dom bara .. kram på dig // Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara jobbigt att vara allergisk. Tack och lov så är jag inte det, men det gör ju så himla ont när de sticker.

   Radera
 6. Inget roligt med getingar. Och det gör verkligen ont - länge. Hoppas tadarn hjälpte. De har väl en skog de kunde bo i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har hela Söderåsskogen att bo i. Jag visar mer än gärna vägen.

   Radera