tisdag 21 maj 2013

Jag säger som Mark Twain


"Ryktet om min död är betydligt överdrivet."

Anledningen till att jag citerar den här författaren är att jag två dagar på rad har fått mail från FBI med suspekt innehåll. En av deras "agenter" skrev och undrade om jag levde.......-"Ja, det känns så i varje fall."....... Enligt honom så hade en man kommit in på deras kontor och påstått att han skulle lösa ut ett bankkort som tillhörde mig, eftersom jag gått hädan. Varför det skulle finnas ett bankkort på FBI:s kontor som tillhörde mig berättade inte agenten. Det måste hur som helst vara ett mycket värdefullt kort, för den här snubben, som hette James Walter var beredd att betala 250 dollar för att lägga vantarna på det. 

Jag gick in på Google och kollade på sidan om FBI. Det konstiga var att de hade en helt annan adress än den som stod i mailet och telefonnumret stämde inte heller. Jag har 48 timmar på mig att meddela dem om jag lever eller inte, sen kan den här Mr Walter lösa ut mitt bankkort. Jag önskar honom lycka till! Lite konfunderad är jag ändå. I första mailet stod att jag måste meddela dem inom 48 timmar, och det var samma tidsram i mailet dagen därpå. Har deras klocka stannat tro, eller det har nåt att göra med olika tidszoner? 

Det dyker upp sådana här tokiga mail lite då och då. I regel är det sådana man kan skratta åt, som att jag har vunnit resor eller miljontals kronor eller att någon ärvt en massa pengar och vill att jag ska förvalta dem. Tänk att folk kan ha så stort förtroende för mig. Jag har alltid tagit det med en nypa salt och skrattat gott, men det här tyckte jag faktiskt var osmakligt.

26 kommentarer:

 1. Jag tittade in i min skräpkorg härom dagen och blev förvånad över mängden liknande erbjudanden som jag har fått. De skramlar iväg dit på direkten så jag tittar in där för att se att inte andra rätta mail har fått fel plats. Uppfinningsrikedomen är stor för att sno sig på andras bekostnad. Så skönt att du är vid liv Gunnel! På något sätt borde man kunna visa det mera påtagligt för lurendrejarna också...tänk så skönt det kunde vara att få slå en handväska i huvudet på dem..så där lagom hårt nu och då.
  Önskar dig en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag gillar din idé jättemycket!

   Radera
 2. tänk vilka mail man kan få, eller jag kanske ska säga att jag faktiskt aldrig öppnar något som jag inte riktigt vet vad det är, då tar jag istället bort dem direkt
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får en del som kommer direkt till skräpkorgen, men det här hade smugit sig vidare. Jag är noga med att aldrig klicka på deras länkar som de alltid uppmanar att man ska göra.

   Radera
 3. Jag får också tokiga mail,om att mitt konto har gått ut och att de behöver ett lösenord..Tror dom att man är född i farstun?? Frukten ser ut som den som den som är på bilden. Jag har inte smakat den men Hebbe har .Får jag frukt så är du självskriven att komma hit och smaka.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns nog tyvärr en del som blir lurade till att skriva in sina uppgifter.

   Radera
 4. De där mailen får man ju krupp av!! Detta upplägget var dock nytt för mig men tycker precis som du att det var väldigt osmakligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite skrämmande att så många försöker sig på lurendrejeri på nätet.

   Radera
 5. Tur att du ännu hänger med Gunnel!!

  Det verkar vara en riktig epidemi just nu med såna här suspekta mail. Själv har jag bara fått de där som utlovar stora miljonvinster. Fattar man inte att ingen går på sånt, eller finns det verkligen någon som gör det??

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ont krut förgås inte så lätt, sägs det ju. Fifflarna är nog stora optimister, och tråkigt nog så lurar de säkert en del.

   Radera
 6. Var det han som sa det? Mark Twain bodde förresten i Huskvarna då han hade tuberkulos. Vilka knepiga mail du fått. Vi hörs då jag är på hemmaplan igen. Här är så mycket dinosaurier o annat oknutet, så jag får ingen lugn och ro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det påstås att han ska ha sagt så. Ojdå! Är Skåne invaderat av sådana farliga djur? Då är det bäst att hålla sig inomhus.

   Radera
 7. Äckligt och obehagligt. Vi har också fått konstiga saker på sista tiden. Ex från skatteverket med telias logga. Snart litar jag inte på något längre. Skulle Richard Sjöberg höra av mig hade jag säkert skrattat rakt i hans öra och sagt. "Den gubben går jag inte på."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog gjort samma, för man blir misstänksam mot allt och alla, vilket är väldigt tråkigt.

   Radera
 8. Ja, det är både skrattretande och kusligt med dom där mailen. Jag fick ett som sa att jag kunde skriva ut min flygbiljett till USA och att min resa går den 23/6. Undrar vad som hänt om jag skulle ha skrivit ut den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog tveksamt om de släppt ombord dig på planet.

   Radera
 9. Jo, visst får man riktigt konstiga och tokiga skräp/spam-mail
  hos mig åker de direkt i pappaerskorgen
  fast nog har det hänt att jag kikat lite närmare på något sådant mail men utan att klicka på något i mailet förståss
  Ha det så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vågar aldrig heller klicka på några länkar utan jag raderar mailet. Synd att inte spamfiltret tar allt.

   Radera
 10. Osmakligt var ordet! Det är verkligen obehagligt med de där konstiga mejlen som kommer titt som tätt... kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes verkligen lite olustigt,

   Radera
 11. Det var något nytt och inget jag hört talas om tidigare. Det är konstigt att de skickar ut massor av såna mail, för det kan knappast vara någon som nappar på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var första gången jag fått ett mail med ett sådant innehåll.

   Radera
 12. Den där typen av skojarmejl dyker upp då och då - det här var dock i magstarkaste laget... finns det verkligen någon som går på det? Undrar vad det är för konstiga typer som hittar på och skickar så´nt här...
  Dammen är inte så stor - och jodå här finns både snok och huggorm, men det är snoken som ställer till förtret och äter upp fiskarna lika fort som jag skaffar nya. Huggormen håller sig mer på sin kant och det är väldigt sällan den syns till - kanske beroende på Sixten som käkat upp alla möss :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hoppas ju verkligen att alla ska bli så uppmärksamma så det inte lönar sig för någon att skicka iväg sådana här skumma mail.

   Radera
 13. Du måste ha ett spännande/laglöst förflutet som du aldrig berättar om. Dessutom i USA ;)

  Jag fick häromdagen en present av Google. 550 000 dollar. Eller var det pund? En fin present i alla fall. Tänk vad snälla de är!

  ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vill ju inte basunera ut allt man varit med om. Det finns gott om givmilda personer på nätet har jag upptäckt.

   Radera