lördag 4 maj 2013

Nytt ekipage


Det är betydligt billigare att köpa sulky i Sverige än i Luxemburg, så vi köpte en vagn här till Zoé. Den är lätt att ha med sig när hon åker på semester till Sverige eller var som helst. Ifall hon blir trött går den att fälla ner helt, så hon kan ta sig en liten lur ifall hon känner för det.


Det var först meningen att vi skulle ta den med oss ner när vi åkte i påsk, så jag sydde ett fodral till den. Det fanns visserligen färdigsydda att köpa, men de var inte speciellt billiga, och eftersom jag hade gott om tyg och annat som behövdes till det, så bestämde jag mig för att sy fodralet själv. Jag laddade ner en beskrivning på hur det färdigsydda vagnfodralet skulle vikas, och då såg jag exakt hur de hade sytt. Det var bara att lägga ut jeanstyget på golvet, vagnen ovanpå och sen klippa på måfå. För att vagnen skulle vara lätt att transportera så monterade jag den på en Dramaten. När allt var klart mätte jag skapelsen. Då visade det sig att måtten blev för stora för att ta den med på flyget. Den skulle visserligen gå att checka in, men då fick jag betala ganska rejält för den. Ifall jag haft en liten bebis med på resan så hade jag kunnat checka in den gratis. Nu får den i stället stå här och vänta på Zoé tills hon kommer till Sverige i sommar. Den som väntar på nåt gott.......


18 kommentarer:

 1. Du är verkligen fiffig och snyggt blev det också :-).

  Kikade på alla dina skor och det var en hel del. Jag hade också massor av skor när jag var yngre, men har nu rensat bort det mesta. Har svårt att gå i för lågklackade skor, så jag väljer att ha lite höjd på de flesta jag köper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kan inte heller ha helt platta skor, men högklackat får förbli ett minne.

   Radera
 2. Du är verkligen praktisk och händig som få!
  Härligt när det går att "lura" affärsmännen på slantar:D. Det sista skriver jag bara för att jag minns min mammas glädje när hon hade skapat något av små medel och som blev i stort sett lika bra som det man kunde köpa Hon skrattade alltid och sade högt att nu lurade jag allt mjölkbutiken i alla fall, (vad nu mjölken hade att göra i sammanhanget.) Men meningen förstod jag i alla fall
  Söta Zoe! En liten dam med karaktär minsann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det var ett bra uttryck din mamma hade. Precis så känner jag det med.

   Radera
 3. Du är en fiffig en. Smart gjort att sy ett fodral till vagnen. Vi har bara målat.Gardintyget var en lyckoträff! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det får man verkligen säga var en lyckoträff!

   Radera
 4. du är verkligen händig och påhittig, jättesnyggt fodral, kommer den lilla familjen resande med bil till sommaren då så att de kan få med sig kärran hem på det viset istället?
  Sv: tittar du på bilden på målarburkarna så ser du att burk nummer två är lackburken :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de bilar upp i sommar, så då har de plats att ta den med tillbaka.

   Radera
 5. Klart att du fixade överdraget själv till vagnen,redig gumma fixar det mesta..Jag tror att den endast växer runt medelhavet,,tror den även finns i spanien,,får du möjlighet så ska du absolut testa,för den smakar alldeles utmärkt..Haé KKram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas jag råkar på den nån gång.

   Radera
 6. Finfina vagnen till finfina tjejen:)
  Påminner mig om en bra affär jag gjorde när lilla B var liten....Jag köpte en resevagn på Tradera för 100 svenska riksdaler...Efter två år sålde jag den på loppis för 150 svenska riksdaler:)Härligt när saker kan återanvändas.(Särskilt när jag tjänar pengar på det.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är en bra försäljare. Bra att man kan sälja vidare för en vagn håller i många år.

   Radera
 7. Vilket fint fodral du sytt. Du är verkligen mångsidig. Så bra när man har ett tyglager för alla eventualiteter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kommer alltid till användning någon gång.

   Radera
 8. Va duktig du är Gunnel!!! Det där med att sy har jag lagt av, men tänker att "när jag blir pensionär" DÅ ska jag börja igen!!! Jättefin är den som du sytt!!! Förstår att du längtar efter barnbarnet ditt!!!! Själv bor jag ju nära och får träffa mina när jag vill.....men den som väntar på nåt gott...... Trevlig helg på dig!! !kram

  SvaraRadera
 9. Jag har alltid gillat att sy och nu har jag all tid i världen till det me, vilket är härligt. Det ska bli så kul när Zoé kommer hit.

  SvaraRadera
 10. Tänk vilka lustiga regler de har på flyget. Ta med ett barn? Så klart det finns ett barn varför skulle man annars ta med en vagn. Tänk om de glömt kvar den vid besök får man inte ge tillbaks då på detta vis? En riktig sötnos du har. De är ljuvliga de här barnbarnen
  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skrev kanske lite otydligt, men jag menade att jag var tvungen att ha ett barn med på resan samtidigt som jag åkte med vagnen om den skulle gå med gratis. Annars kostade det jag tror 800kr att checka in den. Lite onödigt, tyckte jag.

   Radera