måndag 13 maj 2013

3 år


Idag är det exakt tre år sedan som jag skrev mitt första blogginlägg. Det är riktigt spännande att läsa det man skrev då. Mycket hade jag helt glömt bort, så bloggen blir som en slags dagbok att bläddra bakåt i. Jag upptäckte att det har hänt ofantligt mycket på de här åren. De största händelserna är helt klart att Rasmus börjat skolan och att jag fått två nya barnbarn. Jag tänkte att när jag slutade jobba skulle jag få så mycket extra tid, och då var det bra att fylla den med nåt skoj. Jag har alltid gillat att skriva och fantisera ihop berättelser. Någon publicering av mina alster har aldrig varit och kommer aldrig att bli aktuell heller. Kvalitén är inte den som behövs. Bloggen däremot är helt perfekt för detta ändamålet. Här kan jag spåna och hoppa från det ena till det andra utan krav på nån ordning. Som en bonus har jag  lärt känna otroligt många trevliga människor på nätet.

Jag längtade efter att bli pensionär läääääääääänge. Inte för att jag vantrivdes på mitt jobb, utan för att jag hade så mycket kul saker jag ville göra och aldrig hann med eller orkade när jag jobbade. En del tycker det är väldigt provocerande om man säger att man inte tycker att jobbet är det allena saliggörande. Jag har trivts varenda minut (nästan) på mitt jobb. Att jobba med barn är nog det roligaste som finns. Men trots det så finns det så mycket annat också som är kul. Jag tycker det skulle vara hemskt om man bara levde för sitt jobb. Då måste ju pensioneringen te sig som rena fasan. Nu menar jag klart när man är i den åldern att man kan räkna åren man har kvar till pensioneringen på sina fingrar.

Fritidsjobbet passade mig perfekt. Det är inte så inrutat och stelbent. Vi var mycket ute med barnen och det gällde att hitta på en massa olika saker som vi kunde göra och som hade samband med skolundervisningen. Vid varje termins början planerades alla teman som skulle avverkas. Det var jättekul att diskutera med arbetskompisarna, för alla hade så olika ideér. När sen skolåret var slut var det givetvis dags för utvärdering. Det dög inte bara att tala om för rektor att allt hade flutit på bra och alla var nöjda. Nej, allt måste noga gås igenom och dokumenteras. Det blev till att stänga Fritids en dag så vi hann få ner allt på papper. Jag är nog lite arbetsskadad för jag har fortsatt varje år att utvärdera. I år tänkte jag var ute i god tid, för jag har roligare saker för mig senare i sommar. Här kommer alltså årets utvärdering. Den är i och för sig likadan varje år.


Måndag gör jag ingenting.


Tisdag ser jag mig omkring.


Onsdag går jag ut och vankar.


Torsdag sitter jag i tankar.


Fredag gör jag vad jag vill.


Lördag stundar helgen till.


Jag är mycket nöjd med årets tema, så jag kör en repris ett år till.
 

43 kommentarer:

 1. Det låter som ett behagligt liv. Inte alls olikt mitt.
  Vi åkte med Norwegian (stavas det så) och allt fungerade utmärkt.
  Nej, jag skippade det där med Besökstoppen. Jag skrev i allt möjligt, lösenord osv, men det var ändå inte tillräckligt. Jag är nöjd ändå.

  SvaraRadera
 2. Grattis på 3-ÅRS DAGEN, så kul, så kul.
  Nu tar vi bara nya tag med ett års bloggande till,
  allt emellan barnbarnkärlek och sommaren som håller på att anlända.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Barnbarnen ger ju upphov till många inlägg.

   Radera
 3. stort GRATTIS till tre år. Jag är inte helt säker på att du tänker rätt där. Jag tror att du är en mycket bättre skribent än vad du tror själv. Du har en härlig blogg. En skön humor och du verkar vara fylld av uppslag och varierande idéer. Ett sätt att skriva på som jag är övertygad om uppskattas av många läsare. Men enligt veckoschemat verkar du ha det ännu tuffare än under ditt yrkesliv. :)
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack! Att få en sån komplimang av en riktig författare känns extra bra. Haha! Ja, du kan tro det är stressigt att vara pensionär.

   Radera
 4. Grattis till de tre åren. Och visst går det fort. Bloggen har verkligen blivit som en dagbok och det är kul att gå tillbaka och läsa tidigare inlägg. Sen är det extra kul när man får respons och märker att det finns de som uppskattar att läsa vad man skriver.

  Ditt veckoschema låter väldigt skönt, kanske lite ansträngande att göra så lite :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det kul när man ser att andra gillar och läsa det man skriver. När det blir för jobbigt lägger jag in en extra paus.

   Radera
 5. Ett grattis på 3 årsdagen från mig med. Tycker det verkar helt underbart om man kan leva upp till det bildspel du visar. Jag vet flera som har gjort böcker av sina bloggar, det är på samma sätt som man gör fotoalbum. Inte alls så dyrt. Funderar på att göra det. Ha nu en fortsatt fin vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Än så länge har jag klarat av att följa mitt veckoschema.

   Radera
 6. Tiden går fort.Jasså du tycker sjukgympa och tandlökarbesök är nöjen!!! Då kunde du byta med mej.. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, tandläkarbesök försöker jag undvika så gott det går.

   Radera
 7. Grattis på 3 årsdagen. Härligt bildspel. Jag längtar också till pension, men jag har några år kvar dit (såvida jag inte bestämmer mig för att gå lite tidigare). / Grevinnan Blåst

  SvaraRadera
 8. Så inspirerande att läsa ditt inlägg eftersom jag nu brottas med sluta jobba tankar. Jag förstår det du skriver och läser att fler än du bara njuter av ledigheten. Jag ska också lära mig och är på god väg
  Man får gratulera till de tre åren. Jag har halva tiden kvar för att nå dit
  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu gör jag allt det som jag planerade för när jag jobbade. Inte så mycket måsten längre.......de skjuter jag upp till senare.

   Radera
 9. Underbart!
  Det är så det ska vara. Och jobbet är inte allt, det skulle vara hemskt om det var det viktigaste, hur bra man än trivs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är så lyckligt lottad att jag aldrig varit arbetslös, så jag njuter i fulla drag nu efter alla år.

   Radera
 10. Vilken härlig inställning!Om dryga året är jag nog där, funderar på att gå i pension vid 62 :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé! Du kommer med all säkerhet inte att ångra dig.

   Radera
 11. Grattis till dina tre första bloggår!!
  Och ett fantastiskt liv utan väckarklocka.

  Jag har börjat vänja mig. Inte som pensionerad men
  som lyxhustru. Just nu förstår jag inte hur
  jag har haft tid att jobba....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig att det är svårt och förstå att man hade tid att gå till jobb. Min väckarklocka står bara till prydnad nu.

   Radera
 12. Grattis till tre år med bloggen! Hoppas det blir många, många fler år :)
  Visst är det skönt att vara pensionär. Jag fick ju avtalspension för ett år sedan och jag förstår inte hur jag hann med att jobba... det finns ju såå mycket annat trevligt att sysselsätta sig med :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Det är så kul och läsa att fler än jag tycker att pensionärslivet är toppen. Det finns ju så mycket nytt att upptäcka och lära sig. Livet tar inte slut för att man inte går till jobbet varje dag.

  SvaraRadera
 14. Hejsan Gunnel !

  Har också hållit på i tre år 10 Maj tror jag det var.
  Men jag använde nog mest bloggen då för att skriva av mig allt som jag bar på
  inom mig. Som behövde komma ut,

  På den tiden fick jag oändligt många kommentarer.
  Men nu är det så få, visst jag skriver helt annorlunda nu än då.

  Skrev bättre förr.

  Intresset har svalnat.

  Kanske Du märkt det.

  Förr läste jag alla mina följebloggar,

  Innan jag ens hade egen blogg. en Mobilblogg hade jag,
  Mina foton publicerades med några ord.

  Prinsen ger mig mer än att sitta här och skriva inlägg.

  Har några få som jag vill ha kvar och följa.

  Din t.ex.

  Grattis till Dina tre år ! HURRA !

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du vill läsa min blogg. Jag tycker din blogg är trevlig med alla bilder och filmer på Prinsen. Bloggandet går väl i vågor. Ibland blir det lite längre mellan inläggen.

   Radera
  2. Så glad jag blir, jo nu finns det några fler .Kommer på mig själv med att babbla oavbrutet genom hela filmen.

   Ser nu att han ligger i korgen och slaggar
   ska passa på då och gå ut och jobba vidare
   med att dra med krattan fram gamla rester
   efter Valörten,

   Må så gott !

   Kram Mi

   Radera
 15. Grattis till dina 3 år som bloggare..
  Jag har nog tappat kollen på när jag började men jag var med windows live spaces från början med min Night Lady blogg och innan dess så hade jag msn groups eller vad den nu hette men det var mer som en hemsida..Nu har jag Night Lady min fantasisida och Snow White min hyllning till Disney på blogspot och nicki på wordpress spom mer är som en dagbok.. Men jag har nog haft min wordpress i tre år nu ha en fin vecka kram Nicki

  SvaraRadera
 16. GRATTIS till dina tre år som bloggare :)jag har haft min blogg i 4 år nu
  visst är det roligt att blogga men ibland blir jag faktiskt en aning stressad av det
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag hade nog aldrig i min vildaste fantasi trott att det skulle vara så kul att blogga. Det tar en del tid, det får jag nog erkänna, men jag skriver bara när jag känner för det. Inga måsten här inte.

   Radera
 17. Grattis Gunnel!
  Jag måste sätta mig ner och räkna på fingrarna...i fyra år har jag bloggat. Otroligt egentligen, men kul är det och många trevliga vänner har man hittat i cyberrymden.
  Visst tar det tid, men Uffe tycker det är bra att jag sätter mig ner ibland nu och då:D. Annars skulle det inte bli någon rast eller ro som han säger. Avstressande är det. När man känner att det blir ett måste får man sätta sig ner och bara låta bli...det ligger hos en själv. Lycka till med nya året!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kan inte komma på nåt att skriva om ifall jag känner att jag måste prestera något. Det är mycket enklare att bara skriva det som just nu ploppar upp i huvudet. Det blir inte några litterära storverk, men det var ju inte heller meningen.

   Radera
 18. Jag tycker att du skriver bra. Du har en underfundig humor som du får fram på ett bra och träffsäkert sätt, samtidigt som du bjuder på dig själv.

  Vår granne har nyligen gått i pension. Det enda han har att göra är att tvätta bilarna. Och det gör han VARJE dag. Det finns alltid någon fläck som man kan putsa på i typ fyra timmar. Undrar om han längtade till pensionen?

  SvaraRadera
 19. Tusen tack! Det är alltid roligt med beröm och särskilt kul är det när det kommer från proffsskrivare. Jag har alltid varit så imponerad av dina reportage. Min bil hade nog också behövt en tvätt, men jag fattar inte när jag ska hinna med det. Jag får kanske kontakta din granne.

  SvaraRadera
 20. Då får man be att få gratulera på 3 års-dagen!
  Hänger också på din utvärdering, den verkar lagom arbetsam!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är precis vad man orkar med.

   Radera
 21. Du är helt underbar!
  Och jag kan verkligen förstå dig, dock har jag många år kvar till pension, men skrämmer mig, det gör den inte.
  Jag är glad att du bloggar och det är en ära att få lära känna dig lite mer för var vecka på detta vis.
  Grattis och lycka till med fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för din gulliga kommentar!

   Radera
 22. jag är så glad över att just du bloggar......Stor Grattiskram på 3 årsdagen:)

  SvaraRadera