fredag 10 maj 2013

Jag är avundsjuk på Skalman


Egentligen är det hans mat-och sovklocka som jag skulle vilja ha. Tänk så behändigt att så fort klockan ringer, så bara drar man ner hatten eller mössan över ögonen och knoppar in. Jag kan dra ner alla hattar och mössor jag äger över ögonen utan att slumra till det minsta. Detta är ju inget nytt. Mina sömnproblem började när jag var i tonåren, men det är fortfarande lika irriterande. När jag var yngre och barnen var små, kunde jag ibland tycka att det var en fördel, för jag hann göra så mycket när övriga familjen sov. På den tiden kunde jag ändå fungera hyfsat på dagtid även om jag inte sovit så många timmar. Så är det inte nu. Jag går omkring som en zombie efter vaknätterna.

Den här sista veckan har varit jobbig. Jag har vaknat en gång i timmen varje natt, men det kan jag acceptera, för jag somnar ju om efter ett tag. Det är de nätter när jag inte kan somna förrän framåt morgonkvisten som jag avskyr. Eller som i onsdags kväll då jag efter att ha sovit tre timmar vaknade och var klarvaken. Jag kikade på klockan, och den visade på fyra. Inte katten var det dags att stiga upp nu! Jag gjorde tappra försök att somna om, men det var lögn. När klockan visade fem steg jag upp och klädde på mig, la kameran i fickan och gick ut i trädgården.


Det var dagg i gräset så min framfart syntes tydligt. Fåglarna kvittrade och det var riktigt skönt. På blomsterbågen där min schizandra växer fick jag syn på en snigel. Jag är inte alls kunnig när det gäller skadeinsekter i trädgården, så jag hoppas att detta var en helt ofarlig gynnare. Schizandran får nämligen bär, som man lär bli väldigt pigg av om man äter dem och jag tänker verkligen inte dela med mig.


Jag var inte riktigt på fotohumör, så jag drog mig inåt igen. Det blev lite läsning fram till sju-snåret, när jag äntligen somnade igen. Nu sov jag ända fram till nio när Rasmus ringde. Han undrade om han kunde vara hos mig. Då blev jag givetvis pigg i ett nafs. Rasmusbesöken är inte lika många nu eftersom det är fotbollsträning två kvällar i veckan och match antingen lördag eller söndag varje vecka. 

Han kom efter en halvtimme och då startade vi med att duka en frukostbricka och parkera oss framför TV:n. Så har vi gjort i många år, men förr så var det Musses klubbhus och Nalle Puh som gällde på TV.  Nu är det andra slags program som är favoriter som Par i kungar, Lab rats och en del andra. Det är inga våldsprogram utan de är väldigt humoristiska. 

Efter frukosten gick vi upp på planen och tränade basket. Jag har faktiskt fått lite snits på mina slag och får bollen i korgen många gånger. T.o.m. Rasmus är imponerad. Sen blev det dags för fotbollsträning, och då fick jag världen finaste komplimang efter ett långskott. Rasmus sa:" Du är ju riktigt bra! Du är nästan bättre än min mamma. Du skulle kunna spela i MFF." Jag såg framför mig hur jag på eftermiddagen åkte iväg till Intersport för att prova fotbollsskor. Skor gillar jag ju.


Undras vilken färg jag ska ta? Orange blir nog bäst.

Men jag behöver nog inte fundera så mycket över skovalet. Jag hade missuppfattat Rasmus. MFF betydde Mormors FotbollsFörening och inget annat. Där går det nog lika bra med raggsockar. 

26 kommentarer:

 1. Att strosa runt i trädgården med kameran medans daggen fortfarande ligger kvar låter mysigt men fy så jobbigt det låter att inte kunna sova. Själv har jag lyckan att sova gott de allra flesta nätter och behöver ganska mycket sömn. En natt med endast 6 timmars sömn kan få mig att bli zombielik.
  Kram Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad att det bara är periodvis som jag har de här besvären.

   Radera
 2. Hahaha...du jag är med i det fotbollslaget jag me...
  då är vi två, men vi måste ha flera ????
  Så du har också problem med sömnen, jag har ju också det,
  brukar säga att jag är uppe å går brandvakt !!!

  Hoppas att du får en sovnatt inatt, och du JISSES VA GRÖNT DU HAR i trädgården,
  är det full sommar hos dig.
  Vi har två envisa snöhögar kvar här framför köksfönstret...
  skitiga och onödiga.

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns nästan som sommar här med 20 grader vissa dagar. Vi får kanske ge oss ut på en värvningsturné så vi blir fullt lag.

   Radera
 3. Jag tycker definitivt du ska slå till på dem i mitten. Med raggsockar i!
  Vad besvärligt för dig med sömnen. Jag brukar lyssna på Vetandets Värld på podden när jag vaknar på natten och har svårt att somna om. Inte för att det är tråkigt utan mer för att de har lugnande, lite mässande röster.
  Hoppas du får sova riktigt gott inatt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Så du tror jag behöver fotbollsdojor också? Jag trodde annars att mormödrar/farmödrar spelade med mjuk boll så raggsockor var fullt tillräckligt.

   Radera
 4. Sömnproblem är inte roligt. Jag har haft det under min sjukdomsperiod och kunde, när det var som värst, bara sova högst 3 timmar åt gången. Nu fungerar det bättre och jag sover ännu fler timmar, om jag dricker pro-viva shots varje dag. Probiotikan i dessa fungerar fint i mina tarmar och ser till att de inte släpper ut skräp i kroppen som påverkar även sömnen. Men om jag slarvar och inte tar dessa på några dagar, så blir sömnen bara 5 timmar, vilket är lite för lite.

  Kan ju vara värt även för dig att prova, om du inte redan gjort det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Det har jag aldrig testat, men det ska jag göra nu.

   Radera
 5. hahaha - det var inte dåligt att du är NÄSTAN bättre än mamma :)
  vad tråkigt att du inte kan sova, förstår att det blir zombie-dagar efter sådana nätter
  önskar dig också en fin helg
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara att suga i sig allt beröm.

   Radera
 6. Vår trädgård är i terräng.Så man kan inte ha en självgående klippare ,du vet en sån som ingen kör.Så bra att du känner den som klipper din gräsmatta,då kan du lägga in ditt veto!! Du med tanke på alla skor du har ,så kan man undra om ni är tusenfotingar :-D Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja du kan tro att det går åt mycket skokräm här.

   Radera
 7. Jag har alltid haft god sömn, men de senaste åren har det blivit sämre. Det är mycket som har hänt och det är mycket som snurrar i huvudet, men i regel ligger jag skönt i sängen, om du förstår hur jag menar, så det gör inte så hemskt mycket om de vakna timmarna blir många.

  Det bästa är de kvällar jag somnar med en gång, då gör det ingenting om jag vaknar vid 3-4 tiden och inte somnar om. Och jag är aldrig trött på dagen, så jag får förmodligen de sömntimmar som jag behöver.

  Inte ska en MFF-are spela i raggsockor, välj du orange!

  Ha en fin fortsättning på söndagen!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är kvällsmänniska så jag har inget emot att vara vaken länge, men det är ju en fördel att kunna sova lite längre på morgonen då, så man orkar göra nåt vettigt på dan. Nu när jag är ledig gör det klart inte så mycket, men när jag jobbade och ibland inte somnade förrän mellan 4 och 5 på morgonen, och sen var tvungen att gå upp halv 7 för att hinna till jobb, var det lätt att hålla sig för skratt.

   Radera
 8. Jag har tagit paus på stora städdagen. Underbart att gå in på din blogg och bli road. Jag har också samma problem med sömnen. Hopplöst när man blivit äldre. Måste ta igen det på dagarna.
  Det är klart att det var riktiga MFF och att du får välja färg själv. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen du har rätt, för ett par orange fotbollsdojor hade inte varit fel.

   Radera
 9. Haha klart du ska ha fotbollsskor. Nu när du är en sådan stjärna:)
  Tråkigt att du inte får din sömn....Men så mysigt med fotorunda i trädgården på morgonkvisten...
  Sköt om dig kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får kanske satsa på en andra karriär som fotbollsproffs...om inte annat så för att få ha snygga skor. Det är bara att bita i det sura äpplet och försöka göra nåt vettigt när man inte kan sova.

   Radera
 10. Vad jag känner igen mig. Nu är klockan 1.42 och här sitter jag och skriver. helt hopplöst att somna trots att jag försökt tre gånger. Han kommer väl John Blund någon gång han har nog bara mycket att göra. Kul att Rasmus dyker upp. De är så upplyftande att vara med att då glömmer man sömnproblem och krämpor.
  Sov gott
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där John Blund hade nog behövt ha representanter lite överallt, för vi är visst många som har problem med sömnen. Tur att det finns barnbarn som lättar upp tillvaron.

   Radera
 11. Ha ha.. det var alltså ett annat MFF! Jag undrar om man inte sover lite ytligare när man blir äldre. Det är sällan jag sover riktigt tungt och djupt numera, med undantag när jag åt LCHF! Den mest påtagliga effekten av den dieten för min del var att jag sov djupt och sammanhängande under tiden. Sen mådde jag bra för övrigt naturligtvis, men det gör jag annars också så det var inte så stor skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört att det blir svårare att sova när man blir äldre, men jag har haft de här problemen sen jag var tonåring, och då kunde jag inte skylla på åldern.

   Radera
 12. Jag har inga som helst sömnproblem men skulle ändå vilja ha en mat-och-sov-klocka. Problemet är att mina nätter är för korta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skalman verkar leva ett väldigt stressfritt liv.

   Radera
 13. Trist att höra att du sover så dåligt, det gjorde jag också men orkade inte med det så jag har fått ta till tabletter och det ångrar jag inte för nu sover jag bra och är utvilad när jag vaknar,sicken skillnad !
  Ska fortsätta att läsa på hos dig om allt som hänt sedan jag tittade in senast, var ju ett bra tag sedan ...
  Sköt om dig, kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat insomningstabletter, men det hjälpte inte.

   Radera