onsdag 29 maj 2013

Ett sommarprojekt


Idag följde en tjock bilaga med dagstidningen. Den innehöll massor av annonser och små reportage om vad det finns för olika sevärdheter här i närheten och datum för olika evenemang. Jag har suttit med pennan i högsta hugg och kryssat för allt jag var intresserad av....och det var mycket. Ganska så snart förstod jag att jag kommer inte att hinna med allt denna sommaren. Då får jag jobba övertid. Nu misstänker jag att mycket faller bort automatiskt, för att det kommer något annat emellan, men en del ställen SKA jag bara besöka i sommar. Jag struntar i att det är onyttigt. I sommar ska jag ge mig ut på en fikaturné. Det låter väl gott? Det finns så många mysiga fik och en del riktiga kultställen, som man bara inte får missa.

Det är inte nödvändigt att man proppar i sig kakor så man nästan storknar. Bara det att få sitta och insupa atmosfären är värt mycket. Det verkar alltid så avslappnat när man sitter på ett cafe´. Ja, nu menar jag för gästerna så klart och inte för personalen. De skulle nog inte använda det ordet för sin arbetssituation.

Kanske behöver jag träna lite inför turnén. Det är nog bäst att jag bakar en rabarberpaj och besöker Plommoncaféet så jag kommer i stämning inför sommarens projekt.

28 kommentarer:

 1. Det låter som en trevlig semester du har framför dig.
  Angående allt man har i skåpen. Jo, det är roligt att titta o minnas. Jag minns också de spetsmönstrade små saltkaren i pressglas. Jag har själv inget, men jag har en delad skål för gurka+gele samt några små gräddkannor i pressglas. Som jag använder.
  Dockan var i keramik. Jag hoppas hon får sitta kvar.
  Det fanns mycket att köpa hos Tantverket, men det blev något så enkelt som ett hemgjort cerat med lakritssmak. Mums.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter gott. Kul nu fram emot sommaren för då öppnar så många hantverksställen för besökare.

   Radera
 2. nej inte hinner man med allt inte, du får sålla ut det du tycker låter bäst
  Sv: usch då, du får krya på dig
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så många roliga saker jag vill göra så jag får nog kasta tärning.

   Radera
 3. Hejsan Gunnel !

  Det lät ju trevligt.

  Minns när Mamma sa till Pappa, de
  innehade Stadshotellet i Vetlanda.
  Nu tar vi och åker runt o"snuggar" fika, hos
  andra krögare,det var väl runt den här tiden.
  Men vart vi kom så var ingen krögare där, de hade rest
  utomlands. Inte hade Mamma o Pappa tid /råd till det.
  Så vi fick vackert betala för vårt kaffe+bröd-men varje
  gåmg de kom till oss, öppnade de aldrig plånboken.Efter den resan
  Bjöd de aldrig "snuggarna" igen.
  Inte ens min kusin med man,han miljonär.

  Jag fick gratis fika igår hos Ulla-Maija utan att jag
  skulle ha, hade bara tänkt titta in till Nanna säga hej
  och gå, men det var där, Nanna var, och jag blev kvar,

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är stor skillnad på priset beroende på var man fikar. En del ställen tar klart lite betalt för att de är välkända. Det behöver inte alltid betyda att de är bäst.

   Radera
 4. Vi har också en sådan bilaga. Sista åren har jag gjort som dig lusläst och kryssat för. Även om man inte hinner åka på allt så är det skönt att plocka fram den dagar när man sitter och funderar på vad man ska göra den dagen. Tänk vad mycket som finns i närområdet och i grannlänen. Ändå åker vi iväg långväga.
  Ha ett fint slut på veckan
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver verkligen påminnas om vad som finns nära. Det är ofta de platserna man bara besöker när man har långväga gäster.

   Radera
 5. Fikaturn´e låter som ett perfekt sommarnöje....Min sambo (han journalisten)gjorde en reportageserie om fik här i trakterna en sommar....Snacka glidarjobb va;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett jobb som passar mig som handen i handsken.

   Radera
 6. Väntar på dylik bilaga här också. Brukar finnas många bra tips :) En fikaturné låter alldeles utmärkt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lagom ansträngande sysselsättning.

   Radera
 7. En fikaturné kunde jag tänka mig också...när vi någon gång tar ledigt en sommar skulle jag vilja fara land och rike runt
  tillsammans med Uffe, ta fotografierna och dokumentera. Så kul det kunde bli...mitt i allt skulle vi hitta till Plommoncaféet också:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glad jag skulle bli om jag fick så långväga gäster.

   Radera
 8. Känner igen detta, med att pricka in en del som man vill hinna under sommaren och så blir det inte så mycket av det. Hoppas du hinner en del i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är alltid bra att ha en massa kul saker att välja mellan. Jag brukar vara så optimistisk i början, men jag brukar snabbt upptäcka att tiden räcker inte till.....fastän jag inte jobbar

   Radera
 9. Jaaa, vad ska vi ha på oss. Det är frågan. Men då ses vi.

  SvaraRadera
 10. Allvarliga saker det där att åka runt och fika. Och fika UTAN att provsmaka?! Har väl sällan hört något så ... så ... konstigt. Nä nä, öva du på pajen så att du är i högform till fikaturnén.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att det blir det bästa.

   Radera
 11. Det är bra att du tränar först. :) Jag gillar också när det dyker upp sommarbilagor. Precis som du planerar jag. Klipper ut och sätter upp på A-tavlan. Visst är det härligt att sitta och fika på många olika sätt. Samtidigt kan det vara lika mysigt att ta med sig en fikakorg när det är rätt väder. Allt smakar bättre utomhus. När mygg, getingar har tagit semester och har tagit flyget någon annanstans. :)
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig om att allt smakar bättre utomhus. Hoppas det blir en lång härlig grillsäsong.

   Radera
 12. Kan du hitta ett bra fikaställe mitt mellan oss?? SV:Den är bra för hundarna når inte upp och kissar i den Och du... den har hjul.Kramen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så fort jag hittar ett bra ställe ringer jag dig.

   Radera
 13. Vi brukar också få sådana bilagor men ännu är de inte komna. Ja lite kakor nu i sommar är inte fel och som du säger så behöver du ju inte äta en massa sorter på varje ställe. ibland kan det vara gott med en franskbrödsbulle också. Nu har vi haft fint väder hela dagen men nu börjar det mulna upp. Hoppas det håller sig utan att bli regn för vi ska till en granne och grilla. Ha det bra. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ganska kul att besöka lite olika platser. Det finns å mycket att välja bland. Grilla låter härligt.

   Radera
 14. Stort GRATTIS på namnsdagen Gunnel.

  Ha en fin dag med allt Du tar Dig för !

  Kram Mi

  SvaraRadera