söndag 19 maj 2013

Nyinvestering


Fastän det är åtta år sedan som Annandag Pingst började räknas som en vanlig dag, känner jag mig lika lurad på konfekten varje år. Nog hade vi haft råd att fira både Annandag Pingst och Nationaldagen. Då hade man ju inte behövt ha nån kompensation ifall Nationaldagen inföll på en lördag-söndag. De som är schemalagda en sån dag skulle ju kunna få extra obekvämt tillägg precis som vid vilken annan storhelg som helst.

Pingstafton var väldigt varm och solig här, men det kan man inte påstå att Pingstdagen är. Det har strilat ett fint regn ända sen jag steg upp i morse. I och för sig gör det ingenting, för det var så torrt i trädgården så det var välbehövligt. Nu kommer det att växa ännu mer...även gräset. Jag har investerat i en ny gräsklippare eftersom Zoé ska bo här i två veckor under sin semester. Då vill hon säkert hjälpa morfar att klippa gräset. Vad är det egentligen som är så speciellt med gräsklippning? Jag tror de flesta småttingar älskar att klippa gräs. När mina barn var på semester hos sina morföräldrar var det alltid gräsklippning som stod högt på önskelistan. Rasmus har alltid varit en hejare på att klippa gräs både här hos oss och hemma i sin egen trädgård. Jag skulle klart kunna testa en gång, men jag försöker behärska mig. Jag är en livlig förespråkare av att man inte ska låna andras grejer i onödan, och det är Göran som är ägare till gräsklipparen.


En annan sak som barn också älskar är att gå i vatten; speciellt vattenpölar. Det finns nog inte många små barn som går runt en vattenpöl, när man har möjlighet att gå rakt i den och gärna hoppa lite med. Det var en fördel när jag jobbade på Fritids och var ute med barnen i skogen, för man kunde glatt testa allting utan att någon tittade snett. Rasmus och jag tog på oss gummistövlar och vadade i Bäverdammen en sommar. Det var en mysig utflykt. För att inte tala om vilken bra motion det var. Här fick jag klättra över stockar och krypa under hängande grenar och dessutom försöka hålla balansen i leran. Jag undrar vad det är för ett mystiskt fenomen som gör att barn älskar "klabbedynga" och vattenpölar. 16 kommentarer:

 1. Den gräsklipparen var ju för söt!:) Självklart att Zoe vill hjälpa morfar med klippningen...så är de tju bara.
  Det är kul att klippa gräs, man ser resultat med en gång. Hos oss är det Uffe som klipper, men jag har prövat på någon gång så jag vet
  Det tyckte jag också att var en stor fördel när jag jobbade med barn..det blev legalt att vara barnslig, att hoppa i vattenpölar, bygga sandslott och annat kul och nog är det ju alldeles speciellt roligt när stövlarna fastnar i dyn och det liksom suuuuger fast därnere och man får dra och dra innan det säger plopp
  Du vet väl, att den är vuxen som har barnasinnet kvar? :D Så vi leker väl på vi tanter i oförtruten anda eller hur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är härligt så länge man tycker att lite barnsligare saker är kul. Jag vill nog inte bli "riktigt" vuxen.

   Radera
 2. Oj, vilken fräck bild med stöveln! Undrar hur ägaren såg ut när han/hon klev vidare?
  Trevlig söndagkväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han sken som en sol och tyckte det var jättekul med en lerig strumpa.

   Radera
 3. Hejsan Gunnel !

  Hoppas inte min dotter blir förgrymmad på mig nu, när jag ska
  berätta om när hon hjälpte sin Morfar att fylla på gräsklipparen
  med vad hon trodde var det rätta= gräs. Hörde väl att bensinen tagit slut och
  medan hennes Pappa hämtade det,
  var hon kvick och stoppade i gräs.
  Tror hon kunde prata lite, så hon förklarade väl för dem.
  Att nu hade hon fyllt den så det var bara att klippa.

  nog älskar barn geggamoja.Och vatten.Men att tvätta sig i det är inte lika kul.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 4. Barn och vatten. Det är något speciellt. Jag undrar om de har livmodertiden färskt i "minnet" - där låg de och guppade och hade det bra.

  Ruggigt fin gräsmatta du har. Eller är det maken som har den? Vår ser ut som hej kom och hjälp mig fort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste nog erkänna att det är Göran som får ta åt sig äran av en fin gräsmatta.

   Radera
 5. Hej du,,Oj då,Barnarbete i trädgården...Ja det poppar upp i skallen olika saker,,när jag såg dessa stora champinjonerna,så gick hjärnan igång,,likaså kryddningen salt,pepparmix,sambal oelek och ganska mycket kanel,hade även i lite kalvfond,sen när jag fräste köttfärsen så hade jag i lite bacon..Det blev jättegott..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är ju frivilligt, så det är nog ok. Du är tydligen en riktig mästerkock.

   Radera
 6. Hur såg ägaren till stöveln ut?? Han måste ju ha blivet lerig om foten....Bra att ha de yngre till att klippa gräsmattan...Nattakram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev raka vägen in i duschen.

   Radera
 7. Haha... men det är inte bara barn som gillar att klafsa runt i leriga diken och hoppa i vattenpölar... tur man har barnbarn att släppa loss med ibland :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dag. Tack och lov att man kan ha barnbarnen med sig som en liten förklaring för att man gör tokiga saker.

   Radera
 8. Om barn får börja tidigt med gräsklippning kanske de kommer att gilla det framöver, inte helt fel!

  SvaraRadera