tisdag 27 december 2011

Mormors köttbullar är inte alltid godast


När Rasmus började sitt jullov ville han var ledig från Fritids också, så han har tillbringat ett par dagar här hos oss före julafton. Jag har alltid stått ganska högt upp på hans favoritlista....inbillar jag mig i varje fall. Men nu har jag blivit degraderad. Morfar har gått om mig med hästlängder. Först och främst så är han intresserad av all slags sport, vilket inte jag är. Han vet namnen på de flesta fotbollsspelarna och i vilket lag de spelar. Dessutom tittar han gärna på sport på TV varje dag. Rasmus är väldigt noga med att ringa morfar och tala om när det är match på TV, så han inte missar den.

Nu har ännu en grej gjort att jag hamnat längre ner på favoritlistan. Köttbullarna! Till lunch provsmakade vi köttbullarna som Göran stekt och efter några tuggor tittade Rasmus på mig och sa: "Mormor, jag vill inte vara taskig. Dina köttbullar är ganska goda men morfars är jättegoda." Han försökte åtminstone linda in kritiken lite fint.

Jag har hållit på ett bra tag nu att sy, sticka och virka till mitt kommande barnbarn. Att göra babykläder är den absolut roligaste sysselsättning man kan ha. Rasmus kollade in vad jag hade gjort för något och fastnade för en pälsfodrad åkpåse som ska ligga i barnvagnen. "Har du själv sytt den?" undrade han. När jag svarade att det hade jag, så tittade han beundrande på mig: "Då måste man verkligen säga att du kan sy." Det var kanske den upptäckten som gjorde att jag fick hedersuppdraget att fixa till tomteklädseln. I skolan skulle Rasmus spela tomte i pjäsen på avslutningsdagen. Den enda tomtedräkt som fanns i hans storlek ute i affärerna liknade mest en pyjamas, och kostade runt hundralappen. Ganska dyrt för att användas kanske bara en gång. Pappa Bos gamla tomtejacka letades fram, men den var aningen för stor. Efter lite ändringar passade den en 134 cm:s tomte perfekt.

16 kommentarer:

 1. hahaha - men mormor duger ändå ganska bra :)
  Sv: nej, vi har inte kommit på vad det kan ha varit
  kramar

  SvaraRadera
 2. Tack! Du var en hejare på att sy,blev där inte över till ett par byxor??Ett tips Släpp inte Göran nära symaskinen :-)God fortsättning du med! Kram!

  SvaraRadera
 3. Haha! Vilken tur du påminde mig. Jag ska låsa in maskinerna.

  SvaraRadera
 4. Det blev ju en perfekt liten tomte, jag måste nog hålla med...du är ju bra på att sy :) Attans att morfar gör godare köttbullar du hahaha...men du kanske gör godare potatismos? God fortsättning...kram!

  SvaraRadera
 5. Förhoppningsvis finns det nån maträtt som jag är bra på att laga. i annat fall får jag förlita mig på Görans kokkonst.

  SvaraRadera
 6. Tror han tyckte att Du var en riktigt cool Mormor som kunde fixa tomtedräkten!! Du fick nog en massa pluspoäng där! Alla dom tillbaka som Du eventuellt förlorade i "köttbulls-kriget"..Haha!
  Ungar...va goa dom e!!

  Kram på dej och ha det fortsatt gott dom sista dagarna innan 2012!
  Moj

  SvaraRadera
 7. Rasmus tycker om att retas med mig, så jag antar att jag ligger ganska bra till ändå.

  SvaraRadera
 8. Tack Gunnel..
  Jag önskar dig en fin fortsättning..Jag har just nu en lugn och skön vecka efter julfirandet..

  Nyår blir lugn bara gubben och jag lite god mat och sen skåla in det nya året..

  Och som vanligt tycker jag vaa är det redan över..

  jag älskar tiden från 1 advent fram till julafton..Pyntningen planerandet spänningen ja alltihop det går så fort och sen är det över känns lika snopet varje år..

  Ha en fin vecka nu min vän kram Night Lady

  ps viklken söt tomte hi hi och du vet från barn och gamla får man alltid höra sanningen :-)

  SvaraRadera
 9. Ja, jag har hört att det är så. Då hamnade ju lite beröm på mig med.

  SvaraRadera
 10. Av barn o fyllegubbar får man höra "sanningen",hahahaha men jag är säker på att dina köttbullar var lika goda.Kanske en liten hämnd för det stora rocken,tsss!

  God fortsättning till dig också,ha det bra,kram!

  SvaraRadera
 11. Liten pojke= mormor är bäst Stor pojke= Morfar är bäst Jag tror det kallas tidens gång och drabbar de flesta. Tur för morfar att han får känna sig som du gjort sen länge.
  Visst är det härligt att vara behövd
  Kram

  SvaraRadera
 12. Det är smällar man får ta! Ha ha...!
  Nu fungerar äntligen min dator igen så jag får önska Er en god fortsättning på helgerna.

  SvaraRadera
 13. Populariteten kommer och går.....om nåt år är jag kanske "inne" igen.

  SvaraRadera
 14. Sv: :) visst är det bäst att skälla en gång för mycket än en gång för lite :)
  kramar

  SvaraRadera
 15. :-) ....barn är härligt raka och man får höra det mest otroliga mellan varven. Tur att du kunde ta igen lite pluspoäng med att fixa den fina passande tomtedräkten till honom.

  SvaraRadera
 16. Barn är härligt ärliga ;-). Ska du få ett "nytt" barnbarn ? Tror att jag har helt missat det, GRATTIS !
  Önskar dig ett GOTT NYTT ÅR och tack för det gamla, kram.

  SvaraRadera