måndag 19 december 2011

Änglar, visst finns dom


Jag har alltid varit förtjust i änglar. Det är något visst med dem. Under årens lopp har jag köpt en del eller fått i present. De finns i alla storlekar och utseenden. Mesta tiden av året tillbringar de i dvala nere i källaren, men när det börjar dra sig mot jul, prasslar det till i lådorna. Nu har alla flaxat på plats och mitt hus är rena Himmelriket.


Den här lilla kvartetten håller uppsikt i köket.


I mitt datahörn flyger änglarna uppe under taket.


Jag har en gammal skänk som ger plats åt merparten av de vingförsedda. Men, hallå! Det har visst smugit in en katt bland hermelinerna. En snögubbe! Det får jag fixa till nästa jul.


Jag gillar gamla möbler och när jag fick möjlighet att överta en stor golvspegel från en gästgivaregård, tackade jag inte nej. Det är alltid bra att kunna se sig själv i helfigur, även om man ibland önskar att det var ett sånt spegelglas som visade en retuscherad bild. Det behövdes en del förbättringar på själva ramen, men för att dölja några hopplösa skavanker, limmade jag fast en änglabård på den.........


...och här syns en annan liten ängel i dubbel upplaga.

13 kommentarer:

 1. Allra finast är förstås "dubbelängeln" men de andra går inte av för hackor dom heller *blink*
  Allvarligt talat....jättefina! Jag gillar också änglar och speciellt en som min svärdotter gjort.

  Önskar dig en skööön måndag vännen,kram!

  Redtoppskan...som glömt att logga in :-)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också den sista ängeln bäst.

  SvaraRadera
 3. Visst känns det svårt att mor inte känner igen mej,men jag vet att hon har det bra.Kram!

  SvaraRadera
 4. Ett fin Himmelrike du har, änglar är vackra. Kan nog behövs en snögubbe inne i år, för här inga hopp om att få ihop snögubbar ute, rena lervällingen:(

  SvaraRadera
 5. Hejsan !

  Ljuvligt fint med alla som står på en liten duk. Så där brukar jag också ha det,men nu har det inte blivit dammat på ett tag.Fast så många änglar har jag inte, det är andra prydnadssaker.

  Den här Julen 2011 får vila till nästa Jul.Med hemlös katt i köket och stängda dörrar, gör att jag tappat lusten för julpynt.Kan ju inte röra mig som jag vill.Känner mig instängd.Hoppas de som ska ha Lucia tar hem hene för Julafton.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 6. Man skulle kunna kalla dig Änglamakerska...om det inte vore för att den betydelsen är så hemsk. Ängladamen kan man kalla dig :D

  SvaraRadera
 7. Så fint med alla änglarna!
  Fast jag gillar allt den där sista allra bäst, finare ängel får man nog leta efter!

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 8. söt grabb

  Ha en fortsatt bra kväll, och om jag glömmer det, GOD JUL så här i förskott

  SvaraRadera
 9. Många fina änglar var det och om jag ska tycka till, så föll jag för de i din datahörna, för det var en jättefin idé att hänga upp dem så fint.

  Jag har också en ängel i min datahörna, fast det är en tavla en granne målade och ingen annan än jag ser att det är en ängel. Det är kraftfull ängelbild i starka färger i rött, blått och gult och sen har ängeln vita vingar.

  SvaraRadera
 10. Visst finns det änglar överallt Man ser dom där man minst anar. Du får slå dig ihop med Christina S i gamla stan. Där kan man snacka om ängel paradis
  Kram

  SvaraRadera
 11. Ja, jag har varit där inne och det var verkligen knökafullt med änglar.

  SvaraRadera
 12. jag har en hel massa änlgar jag också :)
  kramar

  SvaraRadera