lördag 10 december 2011

En skitsuccé


Jag tycker det är helt naturligt att om man har hund och rastar den så tar man bajspåsar med sig. Det hade jag alltid när jag själv hade hund och likadant gör jag när jag passar Santos. Undantag är givetvis om man går i skogen, men i tättbebyggt område finns knappast någon ursäkt. Finns det något äckligare än att trampa i hundskit? Myndigheterna i Taiwan har kommit på en finurlig idé för att få folk att plocka upp efter sina hundar. De har startat ett lotteri och varje påse med skit blir en lott. Över 14 000 påsar har lämnats in. Högsta vinsten är en guldtacka värd 15 000 kr. Fast jag undrar om detta ska vara nödvändigt. Vart tog vanligt sunt bondförnuft vägen?

11 kommentarer:

 1. alltid två bajspåsar i fickan, väskan och en rulle i bilen
  en skyldighet för oss hundägare, självklart
  kramar

  SvaraRadera
 2. Att plocka upp hundskit är väl lika naturligt som att inte slänga sitt eget skit i naturen utan lägga det i en av våra få papperskorgar.

  Jag gillar bilden i inlägget.

  Ha en bra lördag, även om du liksom jag inte är bjuden på nobelmiddagen

  SvaraRadera
 3. Får väl fixa en egen Nobelmiddag. Kan säkert bli lika trevligt.

  SvaraRadera
 4. Jag har alltid plockat upp efter våra hundar men inte i skogen,våra hundar bajsar inte där man går på stigen utan springer långt in i skogen..Vad bra att jag fick dej på lite bättre humör.. Kram!

  SvaraRadera
 5. Underbar rubrik!

  Jag plockar ocksä alltid upp. Det är så självklart, men tyvärr inte för alla.

  SvaraRadera
 6. Iden var ju inte fel om man ska börja att införa att man ska ta upp efter hunen. I vi här i Sverige skulle lockas med det verkar helt vansinnigt. precis som du säger bondförnuft råder. Problemet är att det inte finns allt för mycket av det men vanligt simpelt folkvett hoppas man finns kvar. Sen är det nog så att lämnar men efter sig så struntar man i om än det är 15.000:- i pris. Dessa tänker nog att chansen är så liten så det struntar jag i. Kanske gratis bajspåsar vore bättre
  Kram på dig

  SvaraRadera
 7. Jag förstår inte att detta är ett så stort problem för många människor. Om hunden mot förmodan "lägger" en hög inomhus...låter de då den ligga kvar?

  SvaraRadera
 8. Så ett nytt barnbarn på G. Grattis!

  Vi har alltid påsar, men ibland blir man irriterad över att det inte finns någonstans att slänga dem!

  Ha nu en härlig lördag, det tänker jag ha i goda vänner lag på rest. Gastro och deras julbord!

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Håller med om att det kunde finnas fler tunnor att slänga påsarna i.

  SvaraRadera
 10. Det är klart man vill plocka upp efter sina hundar. Som tur är så bor jag på landet och här behöver jag aldrig plocka upp, för hundarna går alltid ut i buskage eller på åkern och gör sina behov. Men skulle vi åka in mot stan, så har jag givetvis med mig påsar.

  I Taiwan har de väl lösspringande hundar, så där kan de lätt tjäna ihop många lotter om de vill.

  SvaraRadera
 11. Men det är egentligen lite fusk då. Det är ju inte deras egen hund, men i och för sig ett ganska harmlöst fusk. Och det blir rent på gatorna.

  SvaraRadera