onsdag 19 oktober 2011

Något att se fram emot


Vi är vissa perioder väldigt flitiga att gå långrundor i skogen. Men sen kommer de där dagarna då man har så VÄLDIGT mycket att göra hemma. Det är egentligen en mycket korkad ursäkt. Som pensionär har man gott om tid och det som inte hinns med idag går lika bra att göra i morgon. Antagligen är det den inneboende latmasken som dyker upp då och då. Nu tycker jag att vi har kommit på en mycket bra lösning på det problemet. Vi har bestämt att den som inte följer med på långrundan varje dag får lägga 10 kr i en burk. Så här ska vi hålla på fram t.o.m juli nästa år. Eftersom vi båda två fyller år i augusti med bara några dagars mellanrum, tänkte vi att det passade perfekt att avsluta det hela då. Naturligtvis ska vi fortsätta våra promenader, men de pengarna som samlats in fram till den siste juli, ska vi festa för.

Det ska bli spännande att se hur vi kommer att kunna fira våra födelsedagar. Blir det middag på lyxrestaurang eller bara en korv med bröd vid närmsta korvkiosk? Det återstår att se.

12 kommentarer:

 1. Vilken kul idé för visst är det många gånger latmasken och inget annat,tsss! Tänker däremot INTE visa idén för Eken för då blir jag ruinerad,hehehehe!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Bra lösning ni har kommit på.. Undrar vem som kommer att bjuda på maten av er?Svar: Som du ser så finns det gamla sysaker i puffen... Kram!

  SvaraRadera
 3. Det var bra tänkt. Men för min del fungerar det ju inte för jag måste gå långrundan i skogen varje dag eftersom jag har hund.Just nu när löven faller kan han gå hur långt som helst för han tycker det är så roligt att leka i löven. Du får tala om sedan hur det gick.Ha en bra dag.

  SvaraRadera
 4. Hej Gunnel..
  Vilken superbra och rolig ide..Det är verkligen att kombinera nytta med nöje ska bli kul att se hur det går för er..

  Lämnar svaret från mig här också..

  Hej Gunnel..
  Det är jättebra att du är nyfiken..
  Nyfikna människor har roligare än dom som inte är det hi hi..
  Spindeln du såg är bara min kompis fram till halloween Sen kan han hålla sig undan ett år igen..
  Kramiz Nicki

  SvaraRadera
 5. Smart. Det skulle jag även göra. Min latmask är enorm. På måndag ska jag ställa fram burken. Jag tar sikte på 2:a helgen i maj. Då kan jag bjuda sambon på något som. Vi firar förlovningsdag då. Det brukar bli lite si och så men nu du ska det bli av.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Det var en fiffig grej, för oftast e de ju nog latmasken. Här i varje fall:)

  SvaraRadera
 7. Marianne SV: Jag kommer kanske att ångra mitt förslag längre fram i vinter, men då är det så dags...Mitt mål är egentligen att kunna gå Landborgspromenaden utan syrgastub i picknickkorgen och då behöver jag träna.

  Yvonne SV: Jag kämpar hårt för att bli bjuden.

  Anita SV: Jag saknar min lille Milou. Han lockade med mig i skogen varje dag.

  Nicki SV: Tror faktiskt också att man har roligare om man är nyfiken.

  Lisbeth SV: Vad kul att du med nappade på idén.

  Syssi SV: Tror den där latmasken ynglar av sig ganska bra.

  SvaraRadera
 8. Vilken fin idé. Då kanske motiviationen kommer att ta dessa promenader.
  Visst är det så att latmasken vinner allt som oftast, men nu så har den nog ingen chans hos dig längre.

  SvaraRadera
 9. Nej jag hoppas på att snålheten vinner över latheten.

  SvaraRadera
 10. Hej Gunnel !

  Den ser inbjudande ut stigen.Sådana fanns det gott om i Pershagen, de hade strött ut bark el.liknande som skulle suga upp allt det blöta, det fanns mycket kärr tidigare och de gav oss mycket mygg, så de dikade igen dem.Men vi flyttade 1993 i December. så hur det ser ut nu vet jag inte.Häromkring är det nästan bara asfalt som gäller som underlag för oss gångare som får dela med cyklister och annat otyg som susar förbi en.

  Ha det så bra.Och må så gott.
  Kram Mi

  SvaraRadera
 11. Ingen dum idé. Men det finns nog dagar som jag gärna skulle betala 10 kronor för att slipa gå ut.
  Jag försöker gå ut minst en halv timme varje dag. Sambon och jag har inte sällskap på promenaderna, vi går olika fort.
  Angående dit förra inlägg så håller jag med dig att varför kan vi inte få se ut som vi gör. Jag har en bekant i USA som har gjort riktiga ansiktslyftningar, alltså med kniven. Nu är hon 65 år och ansiktet är slätt men hon kan inte le för huden är så stram. Jag tycker hon är rent ut sagt ful.
  Ha det bra och skolka när det regnar så det blir något mer än korv när ni ska fira.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 12. Mi: Jag är glad att vi har så många promenadstigar här, för jag klarar inte av att gå för länge på asfalt. Det är alldeles för hårt för mina fötter.

  Viola: Jag misstänker att det kommer att bli en hel del tior i den där burken innan tiden löper ut. Min självdisciplin är inte mycket att skryta över.

  SvaraRadera