tisdag 13 juli 2010

Väla i Bryssel?


Idag behövde jag åka till Väla för att handla lite smått och gott. Det märktes tydligt att det inte var lika extremvarmt idag, för folk hade samlats på Väla i stället för på stranden. Det är inte det att jag är folkskygg, men jag gillar att strosa omkring i affärerna i ensamt majestät. Vilken röra det är på området nu. Det är avstängt och hänvisningar hit och dit. Den som har gjort ritningen till det här nya området måste älska rondeller. En dag jag kör ut där igen ska jag minsann räkna dem.

Det är ganska kul med den där figuren som står på Välas tak. När Ulrika och jag åkte till Paris gjorde vi ett uppehåll i Bryssel. Där finns ett stort byggnadsverk som heter Atomium. Det är megastort och alla 9 kloten har olika funktioner. I ett finns utställningar, i ett annat finns plats för föräldrar att lämna sina barn om de själv vill gå runt och titta och i klotet högst upp finns en restaurang. Det första vi tänkte på när vi såg den här jättelika atomen var....Väla. Men Atomium var först. Det byggdes 1958.

Jag började på Flower Team och körde sen vidare mot IKEA. När jag stannat vid ett lämna-företräde-märke kom ett par gående. Artig som jag är så väntade jag på att de kunde gå över. Då gick de i ultrarapid och damen i sällskapet glodde på mig precis som hon tänkte: Vad står du där för? Om en bilist släpper fram mig som gående, nog katten skyndar jag mig över. På vägen hem blev jag omkörd av en bil som bara placerade sig framför mig efter omkörningen. Hur bråttom har man då? Jag vill inte verka diskriminerande, men det var en karl som körde om mig.

1 kommentar:

  1. Atomium är rätt coolt faktiskt - var inne där när vi var i Bryssel för några år sedan.
    Och ja, väla och ikea är totalt kaos just nu. När sjutton ska de bli klara? Vägen ser ju aldrig likadan ut när man ska åka in där...

    SvaraRadera