tisdag 6 juli 2010

RenoveringJag tittar ibland på ett TV-program från USA, där en familj får ett helt nytt hus. Det är inte frågan om en liten renovering utan hela huset rivs och byggs upp på nytt. Själva huset, inredningen och trädgården fixas på en vecka. Familjen det handlar om får åka iväg på semester. De familjer som väljs ut har verkligen förtjänat den här hjälpen. Det kan ibland vara någon som tagit hand om en massa barn, råkat ut för svåra olyckor eller liknande. TV-teamet har otroligt många hantverkare och inredningsproffs till sin hjälp. Hade det inte varit för den gapige programledaren, så hade jag gärna följt programmet varje gång.

Vi ska också börja renovera här hemma. Men det blir mer i Ernst Kirschteiger-stilen; lugnt och sansat. Glasmästaren var här igår och tog mått på fönstren. Vi måste byta ut 4 stora fönster (från golv till tak) och 2 altandörrsfönster. Det är sådana där som inte går att öppna, och nu börjar de bli gråaktiga emellan rutorna. Ser ut som nån slags Londondimma.

När det nu kommer nya fönster drar det med sig så mycket annat. Som en ommöblering t.ex. Jag ÄLSKAR att möblera om...ofta! Eftersom det bara är jag här hemma som har den vurmen, så har jag fått komma på lite nya knep. Jag lyfter upp möbeln i ena ändan och sparkar in en filt, sen gör jag likadant vid andra sidan. Då glider möbeln hur lätt som helst på golvet. Ingenting är omöjligt! Det omöjliga tar bara lite längre tid.

När jag ändå är i renoveringstagen, tänkte jag att jag själv också skulle få en uppfräschning. Så nu ska jag bege mig till frissan och få håret klippt och färgat. Blir nog brunt med röda slingor.

1 kommentar:

  1. Detta eminenta inredningsprogram ser jag även här nere i Luxemburg! Och eftersom det är på en fransk kanal så är allt dubbat, så jag får den gapige programledaren på två språk...man hör nämligen den engelska varianten i bakgrunden...:-)

    SvaraRadera