fredag 16 juli 2010

AbstinensbesvärNu förstår jag precis hur de som försöker sluta röka känner sig. Abstinensbesvär är nåt grymt. Rasmus åkte med sina föräldrar till Småland i lördags morse. Jag har alltså inte träffat honom på 7 hela dagar! De har hyrt en stuga som ligger inne i skogen i närheten av en fiskesjö. Rasmus ringde mig första dagen och berättade att det fanns getingar i en av dörrkarmarna, så de hade fått spruta och hälla vatten på dem så de dog. "Och vet du , mormor", fortsatte han, "ute vid vägen finns en stor myrstack. Det är inga vanliga myror som bor där utan det är Smålandsmyror och dom är JÄTTESTORA. Nästan lika stora som möss."

VAR HAR MIN LILLE GULDKLIMP HAMNAT??????

Det verkar som om det hade varit ofarligare att ge sig iväg på safari i Afrika. Rasmus är väldigt noga med att ringa till mig varje kväll och berätta vad han har varit med om under dagen. Och han konstaterar alltid förnöjt: "Det har du aldrig gjort, mormor."

Barn är härliga. Och det är sant att barnbarn är livets efterrätt. Jag köpte en bok som heter Barns tankar om mormor och morfar, farmor och farfar. Den innehåller massor av funderingar som barn har om olika saker. I kapitlet om Gamla och bestraffningar hittade jag följande kloka förklaring:

Om man har barnbarn är man inte arg för då har man lagt all sin energi på sina egna barn.

1 kommentar: