tisdag 22 november 2022

Skor uppåt väggarna

Jag brukar inte köpa nya skor eller kläder inför varje ny säsong, men det är alltid kul och se vad som är modernt eller inte. Sen struntar jag i vilket och klär mig i det jag gillar. Mode är för mig en hobby. Vi har så olika intressen. Bloggvännern BP håller sig till fotbollsbibeln och jag läser modebibeln. Båda två är lika viktiga, antar jag. 

Något som jag hade behövt nu i höst är ett par varmare skor, men lusten att leta efter sådana har konstigt nog inte infunnit sig. När det nu blivit kallare är jag nästan tvungen till att ge mig iväg och leta.

Stövlar trivs jag inte alls i, annars är det visst modernt med cowboystövlar. Fast jag gissar att den här modellen blir i kallaste laget i vinter.

En del skor begriper jag mig inte alls på. De här passar bara lite veliga personer, som inte vet om de ska gå fram eller tillbaka. 

Jag vet ett ställe där de här skorna passar perfekt; nämligen inne i "min" skog. Där finns en skylt för de som inte kan bestämma sig. Risken är att personen blir stående där hela dagen.

De här skorna är perfekta när man har bråttom. Det säger ju sig själv att man går dubbelt så fort med fyra skor som med två.

Dessa pimpade foppatofflor hade jag inte haft något emot. Då tror jag inte så många hade stått och flåsat mig i nacken i kassakön. Jag avskyr när människor måste trängas till varje pris. 

Att jag började tänka lite mer på skor nu beror delvis på att jag bestämt mig för att placera mina skor i en bokhylla. Då blir det lätt överskådligt. Många av garderoberna på ovanvåningen har jag gjort om till förråd, för att slippa behöva gå ner i källaren så ofta. Det är väldigt praktiskt. Kruxet var att jag då inte fick  så mycket plats för skor och kläder kvar, men det fanns lediga rum i källaren så det löste sig. Jag byter inte mundering flera gånger om dagen, så det kommer inte att bli så mycket springande (eller kanske snarare linkande) upp och ner i trappan. 

24 kommentarer:

 1. Du har inte bara humor - du ÄR rolig också, sicken pantertant!! Ett par av mina skor hänger på väggen i hallen tillsammans med några hattar. Undrar vilken Bibel jag har? Tror den kan kallas ... hm? Skaparbibeln kanske....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Oj vad skor du har =) Ja alla har vi våra intressen. Själv kör jag på bekväma vinterkängor just nu har tre olika par jag växlar mellan icebugs funkar ju inte hela tiden de andra två har lite olika höjd på skaften.....allt efter snömängden och vad jag ska göra. Annars trivs jag väldigt bra i sandaler och jympaskor- men det är avlägset.

  Fin ordning du har och lätt att överblicka =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar det var min bokhylla med skor som var på bilden, men tyvärr. Jag ska åtminstone försöka få till nåt liknande. Gympaskor är mina favoriter med.

   Radera
 3. Oj, är det dina skor i bokhyllan? Jag tycker att det är trist med skor. Kanske för att jag har problem att hitta skor.
  Ha en bra dag! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej, sån ordning har jag inte. Och det är inte jag som står bredvid heller, men det hade du väl räknat ut.

   Radera
 4. Du milde tid, vilka skor det finns! Själv låter jag numera bekvämligheten komma i första hand när det gäller valet av skor. Mina fötter trivs inte med att trippa eller balansera fram. När det gäller ordningen är den kanske inte alltid perfekt men...

  Önskar en god tisdagskväll nu!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad jag känner igen mig i den här kommentaren.

   Radera
 5. Vilka konstiga skor du hittat! De är definitivt ingenting för mig. Förr hade jag alltid högklackat, men det klarar jag inte längre.
  Ha en skön kväll!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många år sen jag också slutade med högklackat.

   Radera
 6. Häftiga skor du har hittat!
  svar..Dom kanske vill att man ska krypa upp för trappen.Kram!

  SvaraRadera
 7. Hahaha! Vilka skodon. Så coola, fast inte att ha på sig förstås. Är ingen skofetischist och äger bara fyra par skor - två par vinterkängor och ett par sommarskor. Så jag behöver inte skapa "multifunktionella" bokhyllor. Har också bara en väska åt gången så...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar skor, men tyvärr är det inte lika lätt att få tag på både snygga och sköna skor nu som när jag var ung.

   Radera
 8. Jistanes en sådan massa skor... och väskor. Vill själv ha bekväma skor, gåvänliga. Flärd är inte min grej.
  Så vare sej fotbollsbibeln eller modrbibeln finns på min "bokhylla".
  Någon vanlig bibel finns nog, men den är inte så välkänt...
  Häftiga skolåldern! Kul inlägg! Kram//Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är tyvärr inte ägare till varken så många skor eller väskor. Är inte i behov av den mängden heller. men det är kul att titta på.

   Radera
 9. Du hittar alltid så härliga bilder och dina inlägg får mig alltid att le och må bra. Foppatofflor har jag men ett par rosa. Kanske skulle sätt dit lite nitar ... jag heter ju nästan så :)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, testa med nitar, så kanske du slipper den värsta trängseln.

   Radera
 10. Tack för ett härligt och uppiggande skoinlägg. Läckra bilder! Skor tycker jag också om men modellerna jag kan ha har förändrats under åren. Krossade tår och en trist rygg. Men skor gillar jag ändå.
  Tanken med skor i en bokhylla tycker jag om , men måste också hitta en plats för den. (En lite mer diskret plats) (Apropå skor tror jag du skulle tycka om mina "Lobotin skor", med röd sula. Klackarna är jättehöga så för mig är de numer sittskor. )
  Tankar och en varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid fantiserat om Loboutinskor, men det blir nog aldrig mer än så. Synd att det ska var så besvärligt att hitta sköna skor idag.

   Radera
 11. Nää, vilka fruktansvärda skor. Jag går helst barfota, om vädret tillåter. Det gör det inte så ofta. / Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan tyvärr inte gå barfota längre p.g.a. fotproblem.

   Radera
 12. Jag är som du jag bryr mig inte ett smack om vad som är inne jag har bara sånt som jag gillar...och vad smart att ha alla skor i en hylla det skulle jag vilja ha men har ingen plats för det..ha ett riktigt fin slut på veckan nu och ha en fin helg.. Kram Nicki..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste få klä sig i det man trivs bäst med.

   Radera