torsdag 15 september 2022

Besiktningsprotokoll

Igår var jag alltså på besiktning, och jag blev godkänd. Alla prover jag tagit förra veckan visade sig vara bra. Doktorn undersökte hjärta och lungor också och frågade om lite av varje. Han tyckte precis som jag att det jag sysslade med om dagarna var mer än väl jämförbart med att träna på gym. Skönt! Jag är ingen gymmänniska, så det hade aldrig blivit av även om han föreslagit det. Blodtrycket var exemplariskt och enligt sköterskan som kollade blodtrycket så var det som hos en 25-åring. Ojdå! Det måste jag testa ifall det stämmer, tänkte jag. 

På eftermiddagen begav jag mig därför iväg på en flera timmar lång shoppingrunda. Väla var målet för denna gången. Där är väldigt många butiker samlade runt ikring shoppingcentret, som visst är Sveriges största. Det var butikerna runt ikring som var målet för mitt handlande. Jag hade en del lappar med från Göran om inköp av lite snickerigrejer. Förrådet av städmedel behövde fyllas på och jag gillar att ha ett mindre lager hemma, så jag inte en vacker dag står där utan det jag behöver. Det är bättre att handla hem allt som behövs helst på samma dag. Att ränna runt i butiker och köpa rengöringsmedel och annat nödvändigt är inte speciellt underhållande. 

Efter drygt tre timmar var jag hemma igen och då var det bara att konstatera att 25 år är jag då rakt inte....snarare 77. Jag kände mig totalt slut och fötterna värkte. Lite småkrämpor hör väl åldern till, gissar jag, så det är väl bara att gilla läget. Jag gjorde inte många knop efter att jag kommit hem. TV-fåtöljen såg väldigt inbjudande ut och där hamnade jag.

Bilen måste också in på besiktning snart. Först ska den in på sin årliga koll hos bildoktorn. Jag är glad att den inte är så gammal, för att byta bil är inget som står på önskelistan. Bensinen är ett dyrt kapitel, men numera kör jag inte lika mycket längre. Det brukar räcka med en tankning per månad. Bilen verkar må bra av det. Tänk om det hade räckt för mig också att bara inta näring en gång per månad? Det kommer aldrig att hända. Mat är alldeles för gott...för att inte tala om godis, kakor och glass.  


34 kommentarer:

 1. Så skönt att alla prover var bra och även blodtrycket. Sedan kanske lagom är bäst även om du i princip är 25 år ;-)
  Bilar är ett dyrt kapitel så så länge vår rullar är jag nöjd.

  Kram och god torsdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man ska inte gå tillöverdrift. Jag var nog lite väl optimistisk. Jag hoppas min bil håller sig ok många år till.

   Radera
 2. Ibland så känner man sig som en 25åring Sen slår åldern till och man inser att bäst är att ta det i lagom takt!
  Svar..Man får vara glad åt att kunna surfa på internet!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Så skönt att få ett så bra betyg som du fick! Grattis! Sen tror jag nog att du är som en 25åring i alla fall, för vilken 25 åring skulle klara av att shoppa så länge som du gjorde? De tar ju hem allt via nätet. Det där med ålder är relativt men visst känns det lite nu och då att kroppen är lite vissen...
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man är lite som en perenn känns det. Jag brukar "vissna" lite över vintern, men sen när våren kommer så blir jag pigg igen.

   Radera
 4. Så skönt att du gick igenom besktningen med godkänt protokoll. Grattis till det!
  Shopping är verkligen utmattande, så jag förstår dig mer än väl.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att fått veta att man är frisk.

   Radera
 5. Ja men så bra att alla värden var bra, i synnerhet blodtrycket. Den shoppingrundan tror jag alla skulle bli lite möra av, oavsett ålder. Att sjunka ner i TV-fåtöljen tycker jag var en mycket bra belöning.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den bästa lösningen jag kunde komma på.

   Radera
 6. Så bra att du gick igenom din besiktning. Hoppas att din bil också gör det.
  Må väl! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hoppas att bilen har samma tur.

   Radera
 7. Så gott att proverna var bra. Speciellt att ha ett så bra blodtryck! Vi är många som behöver medicinera flr att få ner det.
  Vi kör mycket bil. Har en hybrid... En som laddar sig själv då man bromsar bl.a... Så den drar under halvliter bensin per mil. Då blir det inte så dyrt.
  Blir trött av att bara tänka KÖPCENTRUM!
  Kram //Anna-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min bil är också väldigt bensinsnål tack och lov. Det finns roligare saker att lägga pengarna på.

   Radera
 8. Grattis till det utmärkta testprotokollet! Jag blir väldigt avundsjuk. Och eftersom din bil inte ens är 25 så bör ju den också klara besiktningen galant.
  Här har det varit gråskumt och regnat precis hela dagen Ha en skön torsdagskväll och en lika skön fredag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min bil är rena ungdomen så det ska förhoppningsvis inte var några problem.

   Radera
 9. Stort, stort GRATTIS till det protokollet u. a. Bra jobbat. Det kan du vara rätt så stolt över tycker jag. Du verkar göra precis allt rätt, så det är bara att fortsätta på den inslagna vägen.
  Jag gillar shopping centra, men inte när det gäller "förbrukningsmaterial" typ rengöringsmedel och pappersprodukter. Däremot tycker jag om window shopping och faktiskt "riktig shopping, då jag inte lärt mig att shoppa online. Har gjort det två gånger och det gick totalt åt pipan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag gillar också att fönstershoppa och även shoppa "på riktigt" när jag hittar nåt jag gillar. Mat och annat krafs är bara ett nödvändigt ont.

   Radera
 10. Ett protokoll när det är som bäst, grattis. :)
  Ett litet lager oavsett vad det handlar om är ju att föredra, gäller väl att handla in det mesta samtidigt så man slipper springa runt titt som tätt.

  Hoppas bilbesiktningen också går vägen, önskar lycka till med det.

  Ha det jättefint nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar storhandla, så är det problemet ur världen. Att köpa något till mig själv gör jag däremot gärna...men kanske lite för sällan.

   Radera
 11. Jag gillar också att ha ett lager.....inte så som vissa har det i USA, men vissa saker är ju smidigt att alltid ha hemma. Kör inte så mycket rengöringsmedel, diskmedel och mirakeltrasa så klarar man det mesta. Man får landa och slappa i soffan - det är viktigt att lyssna på kroppen =) Ha en bra fredag och en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vila är ett måste det får man inte glömma bort.

   Radera
 12. Stort grattis till att du klarade besiktningen med "glans". Men att sedan ge dig ut på en större shoppingrunda tar ju på krafterna. Absolut. Skönt i alla fall att få hem det du behövde och inte hasta ut snart igen.
  Lät bra med lite vila efteråt. Och att lyssna till kroppen och strunta i mycket annat är nog så viktigt.
  Bilen är ju ett kapitel för sig. Sedan sju år tillbaka har vi ingen bil och behöver helle ringen. Och skulle behov uppstå hyr vi en. Vi bor ju med gångavstånd till det allra mesta och har 100 m till närmsta buss som ofta går fyra gånger i timmen. Till t-banan är det 500 meter. Men har en bil är det ett pyssel. Och bor en på "landet" behövs den helt klart.
  Hoppas dina krafter är tillbaka i morgon.
  Varm kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom vi bor uppe på Söderåsen där det inte finns ens en bussförbindelse ner i samhället är vi helt beroende av bil. Det låter skönt att ha så nära till allting.

   Radera
 13. PotsNord går inte att lita på det har vi med fått erfara. En bil SKA bara fungera.

  SvaraRadera
 14. Så roligt att du är frisk och som en 25-åring i vissa fall. Grattis. Att du blev trött att vandra i affärer och leta saker i flera timmar, inte konstigt, för det är tufft. Bra att du lyssnade till kroppen och intog fåtöljen.
  Spännande att se om bilen har samma flyt, som du. Vi ska besikta vår bil nästa vecka.
  Ha en finfin fredag.
  Varm kram från Wiolettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tänker inte på hur många steg man egentligen går när man är ute i butiker.

   Radera
 15. Vår bil var på besiktning och det protokollet var inte alls roligt. Körförbud på vår välskötta bil, hur kunde det vara möjligt. Jo vi körde ner i en ganska djup grop som inte syntes på vägen och några fjädrar gick av. 6000kronor fattigare blev vi på kuppen men bilen blev glad.
  Önskar dig en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vilken otur! Sådana olyckor är inte roliga.

   Radera
 16. Grattis till godkänd besiktning Gunnel! Så skönt att du håller dig frisk och pigg!
  Ha en fin fredagskväll!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Känns bra att ha blivit kollad så medicindosen är korrekt.

   Radera
 17. Det var inget kul att höra. Vågar du verkligen utesluta en del mediciner?

  SvaraRadera
 18. Grattis till att du klarade besiktningen och slapp ombesiktning..och håller med dig efter ett par timmar i affärer så känner jag mig som min egen mormor ha ha..ha en lugn och skön onsdag nu..kram Nicki..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Der var een bra beskrivning. Just så är det.

   Radera