torsdag 17 juni 2021

I rosenrött jag drömmer

Nu är jag snart nere på de rosafärgade datumlapparna i muckarkalendern. Den har bestått av lappar i 3 olika färger. Det började solgult och glatt precis som det ska vara när man har något roligt framför sig. I fortsättningen blir det lappar i en drömrosa ton och sista tredjedelen består av ljusblå lappar. Då förväntas jag befinna mig högt uppe i det blå och jag hoppas bara att det inte smyger sig in några mörkblå lappar där. I morgon plockar jag fram den första rosa datumlappen och kan konstatera att det är 44 dagar kvar tills Zoé dyker upp hos oss. Tiden segar sig fram, känns det som.

Det är inte så att jag inte har något att göra, men lusten vill inte riktigt infinna sig. Jag försöker variera mellan att plocka i ordning inne i huset och fixa lite i trädgården. Vissa dagar har vi haft så hett här så jag har fått hålla mig nere i källaren. Där är det alltid svalt och skönt. Bästa tiden ute i trädgården är tidiga morgnar och sena kvällar. Men då är det skönare att sitta och njuta än att jobba. 

20 kommentarer:

 1. Jobbigt när det blir för varmt! Ser inte fram emot de kommande dagarna. Förstår att du längtar. Och 44 dagar det är lång tid, det håller jag med om. Men det blir färre och färre. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det går framåt sakta men säkert.

   Radera
 2. Och varmare verkar det att bli. Jag hade nog behövt vattna innan jag åkte....men värst av allt jag glömde att öppna dörren till växthuset...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Man kan inte komma ihåg allt.

   Radera
 3. "Den som väntar på något gott väntar alltid för länge" brukar man ibland ändra det kända ordspråket till. I vissa lägen ligger det mycket i det.

  Kram och god onsdag!

  SvaraRadera
 4. Kul med nedräkningen ändå! 44 dagar, ja drygt en månad, det rullar iväg.
  Ha det så gott, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går i varje fall åt rätt håll.

   Radera
 5. Jag menar torsdag så klart :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag reflekterade inte över det ens....så är det när man har ständig semester.

   Radera
 6. Så roligt att ha ett sånt finbesök att vänta på! Jag förstår att du är otålig så det är ju bra att du har den där muckarkalendern.
  Ha en fin torsdagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag längtar verkligen efter besök nu. Det har varit ett långt uppehåll från både Katarinas och Peters sida.

   Radera
 7. Vilken fin nedräkning du har i form av dessa färgade lappar. Så roligt med olika färger på lapparna. Förstår verkligen att du längtar efter besök. Och varje lapp blir ju en påminnelse om om Zoé.
  Förstår att lusten att dona i trädgården inte är stor när det är fint väder. Men skönt med källaren dessa heta dagar.
  Önskar dig en fin kväll-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det varma vädret lämpar sig inte för trädgårdsarbete, men det är perfekt att sitta och slappa i.

   Radera
 8. Håller både tummar och tår att Zoe kommer om 44 dagar. Gillar ditt "räknesystem" skarpt.
  Har alltid tyckt att det är så märkligt med oss 65-plussare. Under vintern klagas det att det är så himla kallt, och under sommaren klagar alla att det är olidligt varmt när termometern stiger över 20 grader.
  Har förstått att jag helt klart är ett undantag av regeln. Jag älskar när det är mellan 25 och 32 grader. Då kan jag ladda batterierna inför 6 månaders mörker och kyla. Men det är klart, jag bor ju i lägenhet utan trädgård. Inte vill jag jobba i värmen. Jag vill bara ligga i solstolen och läsa en deckare:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag var yngre älskade jag värme och tålde den bra, men nu tycker jag det är väldigt jobbigt. Men vad jag förstår så är du betydligt yngre än vad jag är. Att ligga i solstolen...men inte i solen...och läsa en deckare gillar jag med.

   Radera
 9. Vi skrev tidigare till varandra att det var svårt att ladda upp bilder på våra bloggar, har även fått kommentarer till dig som inte kommit fram =( Trist... Men hoppas nu att nedräkningen fungerar och att du får träffa barn och barnbarn <3 kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist med kommentarerna. Jag kikade i skräpposten men inget har hamnat där. Jag har problem att kommentera med mitt blogspotkonto hos en del.

   Radera
 10. Bra att ha koll på trevliga datum.

  SvaraRadera