tisdag 29 juni 2021

Dallasnytt

 

Förra helgen när Peter ringde på datorn så funkade det inte.....det=jag. Datorn var det inget fel på men jag fick inte rätt på alla inställningar så jag blev så irriterad. Till sist bestämde vi oss för att vi skulle pratas vid en annan dag. Det är så kul att vi kan se varandra och jag får en liten hum om hur stora barnbarnen hinner bli innan vi träffas. Nu kändes det lite snopet. Daniel hade däremot en bra idé. Han tyckte de kunde åka hit och prata i stället för att göra det över datorn. Smart kille! Ja, tänk om det hade varit så enkelt. Jag får i varje fall information om allt som händer i Dallas och vad barnen sysslar med. När Rasmus var i Daniels ålder träffade jag honom nästan dagligen och var helt klar över alla konstiga figurer han gillade. Så är det inte nu, men Daniel berättar ändå om olika figurer och undrar om jag vet vilka de är. Han är tålmodig och tänker kanske att en vacker dag så ramlar poletten ner hos farmor.


I helgen fick jag en bild på vad Hanna sysslat med. Hon har börjat packa inför Sverigeresan...när den nu kan bli av. Det är längesen jag flög, men jag har bestämt för mig att det var ett kolli per person som gällde och ett handbagage. När jag ser alla småkassar och ryggsäckar verkar det som om det är tänkt som handbagage för en bläckfisk, men Hanna är väldigt charmig så hon kan säkert kollra bort personalen.

20 kommentarer:

  1. Jag hoppas verkligen för din skull att du snart får träffa alla dina familjemedlemmar..det låter så sorgligt att aldrig får ses på riktigt..för mig är det lättare för alla i min familj Bor i Stockholm.. håller tummarna för er.. kram..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag längtar verkligen efter att vi alla ska kunna ses samtidigt.

      Radera
  2. Hoppas innerligt att ni snart kan träffas! Barnbarn är bland det bästa som finns! Det där med att packa löser sig nog men det är ju smart att sätta igång i god tid!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är aldrig fel att vara förutseende.

      Radera
  3. Jag hoppas att du snart får träffa dina nära och kära
    Kaffe är viktigt!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Jag hoppas verkligen att ni kan ses som planerat. Man är lite svältfödd på nära och kära.

    Kram

    SvaraRadera
  5. Ljuvliga barn. Kreativ tjej! Hoppas verkligen att ni snart kan ses ! Kram!

    SvaraRadera
  6. Tänk så spännande för barnen att få resa till Sverige och så roligt för er att få träffa barnbarnen. Jag vet hur man längtar!!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du har ju själv haft det på samma sätt.

      Radera
  7. Ja, jag förstår dig. I ditt fall jämfört med mitt fall så har det varit lika ouppnåerligt. Örebro är inte långt ifrån Lidköping men med pandemin och utan bil har det varit ett stort berg.
    Hoppas ni får ses snart!!!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, i dessa tider behöver inte avståndet vara så långt för att det ska sättas käppar i hjulet.

      Radera
  8. Så trist att det inte fungerade att se Dallasfamiljen. Och visst hade Daniel ett bra förslag. Bättre att dr kommer så ni kan ses på riktigt. Och bra att du också har tid att träna in alla figurer han gillar. Hanna har god framförhållning och kanske lägger om allt i ett handbagage att ta med.
    Jag har ju mina barnbarn i Uppsala så trots pandemin har vi ändå kunnat ses. Mest utomhus men det har fungerat helt ok. det också. Nu med vaccinationen X2 klar är det betydligt enklare.
    Hoppas snart de din kan komma.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi håller tummarna på båda sidor Atlanten.

      Radera
  9. Åh så jobbigt. Jag är så glad för att alla mina barn och barnbarn bor i Sverige. Vi kan träffas relativt lätt, trots att vi bor på olika ställen i landet. Och nu när jag har fått mina två sprutor så känns det också tillåtet.
    Hoppas att det löser sig för dig med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Att få träffas "på riktigt" är det absolut bästa.

      Radera
  10. Vilka söta barnbarn du har! Så kul att se som irl, fast på datorn då. Förutsatt att uppkopplingen funkar... Har bara utnyttjad Teams en gång, vilket konstigt nog gick bra. Zoom däremot kan jag inte. Å Skype kan jag inte heller - oooooops, jag vet. Men jag är totalt oteknisk så jag har förståele för mig själv;-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är inte heller så teknisk. Jag tycker att saker och ting bara ska fungera utan att jag behöver blanda mig i för mycket.

      Radera