torsdag 24 juni 2021

På savannen

När jag var barn och tonåring var jag mager som en speta, men de problemen dras jag inte med nu längre. Jag vet väl inte om jag tycker det är bra eller inte. Det var jättelätt att gå in i en klädbutik och prova vilket plagg som helst och det passade. Idag är det rena detektivarbetet att hitta något som sitter snyggt både upptill och nertill. Då är det klart en fördel att själv kunna sy, men det är inte alltid att den lusten infinner sig. När jag nu inte har varken Milou eller Santos som promenadkompisar så blir det inte av lika regelbundet att gå ut. Väldigt dumt egentligen eftersom jag har skogen alldeles runt hörnet. Den enda motion jag får är genom trädgårdsarbete men det kan vara väl så jobbigt ibland. 


Katarina började för något år sedan att träna på gym för hon hade stora problem med en krånglande rygg. Hennes tränare föreslog att hon skulle börja lyfta "skrot" och det var något hon fastnade för. Hon har aldrig ont i ryggen längre och tycker hon mår allmänt bra av träningen. Det var inte för att banta som hon började träna, men som grädde på moset försvann några kilon, men det mesta av hennes vikt omvandlades till muskler. Hon ser mycket smal ut nu och häromdagen fick jag ett foto där hon har en blus på sig som jag tyckte jag kände igen. Jag sydde den till henne när hon gick på högstadiet och den passade perfekt. Jag tänker på den klänning jag sydde till mig när jag var tonåring. Den passar definitivt inte mig idag.

Ulrika har hängt den på sin provdocka och även om det är minsta modellen så går det inte att dra upp blixtlåset. Jag var t.o.m. smalare än en provdocka.

Katarina är väldigt stark och kan lyfta 85 kg. Hennes mål är att klara 100 kg innan jul. Hon sa att när hon kom hit i sommar kunde hon nog lyfta både Göran och mig. Göran är säkerligen inga problem, men när det gäller mig går hon bet. Visserligen hoppas jag att hon kan lyfta mig för det måste betyda att jag inte är en elefant. Då fick jag världens finast komplimang. Katarina tycker inte jag är en elefant....bara en överviktig gasell.

 

24 kommentarer:

 1. Men så roligt att ha kvar sina kläder från unga dagar. Jag sydde också en del och ångrar så att jag inte sparat några av de fina klänningarna. Om inte annat för att se att även jag, som alltid varit tjock ändå inte alltid var det.
  Men du var verkligen liten och smal..
  Träna är bra. På något sätt behöver man röra sig även om det tar emot. Kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina har lovat att bli min personliga tränare i sommar.

   Radera
 2. Humm....överviktig?? Naj, du är istället jätteviktig. Det gäller att alltid vända saker och ting till det positiva. Du har mer att tycka om.
  Jag var hos dietisten, hade hoppats på lite råd om hur jag ska gå ner i vikt. Tyvärr så hade hon inga råd till mig.
  Tillsammans så får vi känna oss jätte viktiga, och mycket att tycka om!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Din klänning får mig att bli nostalgisk. Min mamma sydde en klänning till min allra första skolavslutning i ettan. Den var vit med blå blommor och jag älskade den. Den finns fortfarande kvar i en låda på vinden.
  Tycker om Lisas ord ... du är jätteviktig, inte överviktig. Underbar kommentar.

  Kram och fin torsdag!

  SvaraRadera
 4. Så roligt att klänningen finns kvar. Vi får en del gratismotion tack vara hundarna vilket är väldigt skönt. Som ung var jag ganska så mullig och jojobantade konstant. Nu är jag normal för åldern och det får duga. Värderar andra saker nu även om man självklart måste ha en grundkondition.

  Kram och god torsdag!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kondition är A och O om man ska må riktigt bra.

   Radera
 5. Jag var också otroligt smal som ung, men det har gått över!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del saker är inte permanenta.

   Radera
 6. Jag var också smal när jag var yngre!
  Tyvärr inte nu mer!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är så för de flesta.

   Radera
 7. Trädgårdsarbete är ju bra motion om du kombinerar det med en liten promenad eller cykeltur varje dag så ska du se att det händer grejer med kroppen =) viktigast är dock att
  man trivs med sig själv. Trevlig midsommarhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt att röra lite på sig och jag tycker trädgårdsarbete kan var ganska kul...en del av det i varje fall.

   Radera
 8. Vad roligt med din klänning jag har inte kvar någonting som är från förr tyvärr.. Börja att promenera det räcker med 30 minuter per dag så går man ner i vikt.Nu önskar jag dig och din familj en riktigt fin midsommar.. kram..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får försöka få in lite bra rutiner.

   Radera
 9. En överviktig gasell - hahaha:-) Med andra ord så slipper du gå ned i vikt.
  Personligen tycker jag att man ska trivas med sig själv oavsett om man är smal eller kraftig. Om man inte gör det, då kan man börja banta eller träna. Huvudsaken är som sagt att man trivs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt klart. Jag vet att jag har några kilon för mycket, men så länge jag inte mår dåligt av det så är det ok. Dessutom finns det numera mycket snygga kläder i större storlekar.

   Radera
 10. Helt underbart!Och så roligt att klänningen finns kvar. Hade inte hört talas om överviktiga gaseller tidigare. Detta med vikt och kropp är ju inte så viktigt egentligen om man mår bra och trivs och i övrigt är pigg-
  Jag kan bli så trött på alla viktväktartips och annat liknande. Förstår inte vitsen.
  Roligt att läsa dina tankar och några kg extra är ju inget problem. Och visst finns det idag så mycket snyggt i större storlekar-
  Under åren vi bodde i Peking hade jag inte en tanke på vikt. Och hade inte haft det innan heller. Är 1.70 lång och varit kraftigt byggd med en hel del muskler. I Peking sydde jag upp många plagg och hos samma skräddare som meddelade från gång till annan att jag blivit smalare. Inget jag alls tänkt på och vägde mig aldrig. Men började sedan tänka att det nog var den kinesiska maten som medverkade och att det också blev många steg varje dag.
  Önskar dig nu en trevlig midsommar.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att trivas med sig själv är det viktigaste, annars blir det ju olidligt. Jag är tack och lov inte så utseendefixerad. Skönhet är subjektiv.

   Radera
 11. Så roligt att kunna sy sina egna kläder. Den förmågan har inte jag fast min mormor var sömmerska, inget drag där som jag ärvde.
  Jag var också smal som ung men har nu problem, kanske hör det till åldern, eller inte. För mig beror det nog på att jag rör mig för lite.
  Men det var otroligt så smal du var.
  Spännande då Katarina kommer, kan jag tänka mig.
  Trevlig Midsommarhelg.
  Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli så kul att träffa Katarina och hennes familj igen efter så lång tid.

   Radera
 12. Mamma sydde alla våra fina kläder, minns hur nålarna rev i skinnet när man skulle prova den senaste stassen, de enda gånger jag la flit på att sy var i skolan i nian när man skulle ut till helgen och ville ha det senaste på sig, idag kallar jag det shorts och bolero med mönstrade strumpor....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog mins jag de vassa nålarna när man skulle prova. Jag tråcklar allt i stället så slipper jag det. Nästan ett måste om man själv ska provas det man syr...nålarna sitter inte alltid kvar.

   Radera