tisdag 8 juni 2021

Sov du lilla vide

När vi flyttade in i vårt hus för snart 50 år sedan valde vi att ha ett av de större rummen som sovrum, eftersom det även skulle ge plats åt en barnsäng. Sen har det under årens lopp blivit en hel del omflyttningar till min stora glädje. Man kan nästan säga att det är en hobby för mig. Det behöver inte vara så att alla möbler bytar plats, men det går att variera väldigt mycket i en möblering. I takt med att barnen växte och ville ha egna rum så har vi haft vårt sovrum i stort sett i alla rum på ovanvåningen. Till sist hamnade vi i det minsta rummet. Jag tyckte inte det gjorde så mycket eftersom vi bara var där när vi sov. Det var viktigare att barnen hade lite svängrum så de kunde ta hem kompisar.

Efter att alla barnen flyttat hemifrån inredde vi huset efter våra egna önskningar och behov. Vi behöll ändå det lilla sovrummet, men Göran och jag kunde ha var sitt datarum. Mitt rum användes också ibland som gästrum. Vi har varit ganska nöjda med att ha det så tills för något år sedan när det var så infernaliskt hett. Vårt sovrum vette åt söder och eftersom det var så litet så blev det som i en bakugn. Det gjorde ingen nytta att vi hade två fläktar + takfläkt igång hela tiden. Vi diskuterade fram och tillbaka men varken Göran eller jag ville ge avkall på att ha ett eget rum. Det kändes väldigt lyxigt. Dessutom är det ganska tungt att dra runt på stora sängar. 

Det har ändå legat och gnagt i bakhuvudet på mig att det hade varit bra med ett större sovrum. Nu är inte Göran den som hoppar högt och ropar hurra så fort jag nämner ommöblering, men jag tänkte att när han nu inte är hemma så passar jag på....när katten är borta osv. Jag tog hjälp av Bo och Rasmus och de slet med två enkelsängar och en dubbelsäng. Göran och jag har var sin höj-och sänkbar enkelsäng och motorn till dem väger en del. Det var ändå ingen konst för två starka grabbar och de bar in dem i mitt datarum. 

Jag fick kassera mitt gamla databord och köpa ett mindre som fick plats bredvid min säng.


Dubbelsängen, för gäster, bars in i vårt gamla sovrum och där passade den perfekt. 



Jag älskar änglar och det passade så bra med änglatavlorna och alla foton på Milou och Santos...mina två änglahundar.

Göran  blev väldigt nöjd med ommöbleringen och jag tycker faktiskt att jag sover betydligt bättre nu för det är mycket luftigare i rummet. Det vetter åt norr, så även om det mot förmodan skulle bli en het sommar ska vi inte behöva ligga och flämta som fiskar på torra land.

20 kommentarer:

  1. Har bott i huset i 40 år och mer. Någon ommöblering har vi inte gjort sedan barnen flyttade till egna rum på ovanvåningen.För 35 år sedan.... Det är väl behovet som styr. Eller bekvämlighet och dålig fantasi som får råda. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag älskar att möblera om och har alltid gjort. Det hände betydligt oftare när jag var yngre och hade mer energi.

      Radera
  2. Bra jobbat!Jag har också älskat att möblerat om... men när krafterna tar slut så blir det mest gardiner sängöverkast som bytas ut!
    sv..Ja är man inte snabb nog så får man torka golv :-)
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lite ändtrng i inredningen får också räknas som "ommöblering".

      Radera
  3. Jag var också en som grymtade när det talades om ommöbleringar. Men nu går jag med på det oftare och kommer med egna idéer. Det går inte att bo i en bastu på sommaren. Sommaren 2018 var i varmaste laget. Vad bra att du kom på den lösningen.
    Jag är också förtjust i änglar.
    Kram från Gotland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alltid roligt med förändringar. Göran kan acceptera ommöblering om han slipper bli involverad i själva jobbet.

      Radera
  4. Vi flyttade ned vårt sovrum till bottenvåningen när barnen flyttat, Vi har också höj och sänkbara sängar (köpte 2018) och de är ju grymt tunga...Ert gästrum blev supersnyggt och nu har ni fortfarande varsitt datarum... Fina bilder på hundarna <3 Det bästa med att ha sovrummet på nedervåningen är att det är sällan någon uppe på övervåningen och man slipper städa där så ofta, inte kul att springa med dammsugare i trappan upp, kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jobbigt med trappor. Jag hade gärna haft ett enplanshus, men det tänkte vi aldrig på när vi byggde.

      Radera
  5. Grattis till ommöbleringen. Det ser ju riktigt trevligt ut och visst är det roligt att göra lite förändringar i sitt hem då och då.
    Ha en fin tisdag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det piggar alltid upp med lite nytt.

      Radera
  6. Alltid roligt att förändra lite i hemmet.
    Hoppas att ni sover gott! Kram

    SvaraRadera
  7. Grattis till ommöbleringen som verkar både genomtänkt och bra. Själv möblerar jag sällan om men jag minns att min mormor älskade att göra det. Just sovrummet är viktigt att det blir bra tycker jag.

    Kram och god tisdagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi njuter av ett större och luftigare sovrum nu.

      Radera
  8. Fiffigt att passa på med ommöblering när du var ensam hemma. Och det blev ju en bra lösning.
    I yngre år gillade jag också att möblera om, men det var då, det. De flesta möbler står nu fortfarande på den plats de fick för 35 år sedan när jag flyttade till min då nyinköpta bostadsrätt. Jag har också sovrummet åt söder och det är inte idealiskt under varma somrar. :/
    Hoppas ni nu får lite svalare sömnmiljö!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vårt gamla sovrum vette också mot söder och det var inte lyckat.

      Radera
  9. Förut var jag också den som tyckte att möblera om var kul. Det tyckte aldrig min man. Så det är rätt "inbott" hos oss;-)
    Men toppen att det löste sig så bra hos dig och att även din man blev nöjd:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väldigt långt mellan ommmöbleringsgångerna här med nu.

      Radera
  10. Heja! Och så bra det blev. Har man stort så är det roligt att variera lite ibland Ett sovrum mot norr är ju mer behagligt vad gäller att få lite svalka. Fint att Bo och Rasmus kunde hjälpa dig med möblerna för det är ju tungt. Roligt att Göran också blev nöjd och tyckte det blev bra.
    Så fina bilder på Milou och Santos.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag trivs bra med ändringen. Både Milou och Santos är väldigt saknade.

      Radera