torsdag 3 juni 2021

Sofias änglar med filialer


Jag tittar ofta på TV-programmet Sofias änglar för det är så kul att se hur bra det går att ordna för de som har eller har haft det jobbigt. I dylika situationer är minsta tänkbara hjälp ovärderlig. Bara det att någon annan människa bryr sig gör att det känns lättare. Jag har träffat Sofias änglar eller Ulrikas änglar kanske de borde heta i stället. Ulrika är ungefär som Sofia den som styr upp det hela och Bo och Rasmus är snickarna och allt-i-allo-killarna som fixar det mesta.

Jag har haft stor hjälp av alla tre den här tiden Göran legat på lasarettet. Det mesta vill jag försöka göra själv, men när det kommer till tyngre saker så kallar jag in gänget. Vi bor bara 15 min från varandra med bil och det är en stor fördel. Det behövs aldrig så lång planering i förväg utan jag kan få en idé om nåt jag behöver ha hjälp med och en liten stund senare är arbetsstyrkan på plats. 

Änglarna har filialer i både Luxemburg och Dallas. Givetvis har det inte varit lika enkelt nu under pandemin. I vanliga fall är det alltid något som de tar tag i när de är hemma på besök. Nu har i stället både Katarina och Peter gjort som så många andra, nämligen jobbat hemifrån. De är betydligt skickligare än vad jag är när det gäller att leta information och beställa varor och tjänster på nätet. Så härligt det är att bara lämna in en önskelista och sen uppfylls alla önskningar ungefär som när tomten kommer med julklappar.


Datorn har varit igång dygnet runt. Vi har en grupp på Hangouts där vi alla fyra varit uppkopplade och det har varit väldigt bekvämt. Det räckte att jag skrev ett meddelande så kunde alla läsa det i stället för att jag skulle skicka iväg tre likadana meddelanden. Så fort någon av oss skrivit något har det plingat till i dator och mobil och alla har fått samma information samtidigt. Perfekt! 

Jag har alltid tyckt att datorn är en helt nödvändig pryl att ha och nu under pandemin har det verkligen visat sig att så är fallet. Det mesta går att fixa via datorn så man slipper ge sig iväg ut i folksamlingar. Visst längtar jag efter att själv kunna åka iväg på en mässa eller gå på teater, men den tiden kommer säkert också.


24 kommentarer:

  1. Perfekt när hjälpen är nära!
    Ta du och gör du som jag....odla jordgubbar i kruka/ampel det funkar utmärkt om man bara ska ha lite grann och gå och småäta på....blir ju inte tillräckligt för att koka sylt =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken bra idé! Jag vill ju egentligen bara ha för att kunna plocka och äta direkt.

      Radera
  2. En sam är stark men alla behöver vi hjälp med vissa saker. Det är helt ömsesidigt och då är det gott att ha någon att anlita och rådgöra med.

    Kram och god torsdag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är guld värt att kunna få hjälp när det behövs.

      Radera
  3. Vilket team ni är, trots att ni bor så långt ifrån varann. Datorn har verkligen varit till stor hjälp i dessa tider.
    Härligt att ha en av teammedlemmarna på nära håll. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är väldigt tacksam att jag åtminstone har ett barn kvar i Sverige.

      Radera
  4. Så bra att hjälpen finns när man behöver den! Det är lite av samma sak här ... sönerna kommer så fort vi behöver hjälp - och nu lär de få fullt upp i samband med flytten ...
    Ha en fin dag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är lyckligt lottade både du och jag som kan få hjälp.

      Radera
  5. Så skönt att du har haft ett så bra stöd under Görans sjukdomsperiod. Det är bara att inse att ibland måste man få hjälp både med praktiska och känslomässiga frågor. Ensam är minsann inte alltid stark.
    Ha en fin dag!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har helt rätt. Det märkte jag verkligen nu.

      Radera
  6. Datorn är till stor hjälp i dessa tider.
    Jag var på Zoom och lyssnade på ett föredrag om bin.
    Jag hoppas att rörmokaren är lika duktig som humoristisk.
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Datorn skulle jag inte vilja vara utan.

      Radera
  7. Vilken värdefull hjälp, det kan man faktiskt benämna änglar!
    Ovärderligt.
    Tack och lov för datorn. Det har blivit några möten med barnen där och även med bloggvänner. Senast gospel via zoom.
    Solig kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gospel via zoom låter jättetrevligt, tycker jag. Med hjälp av datorn kan man unna sig mycket kul .

      Radera
  8. Allt var inte bättre förr, helt klart.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är tur att utvecklingen går framåt.

      Radera
  9. Perfekt ju! Vet inte om vi har sådana grupper här i huvudstaden. Det enda jag känner till är Veteranpoolen och Clas fixare - Clas Ohlsons hantverkare. De sistnämnda har vi faktiskt utnyttjat. Billigt som bara den efter ROT-avdrag.
    Hangouts säger mig inget, men idén är ju strålande. Å tack för tekniken och speciellt datorn. Bara att kunna blogga har nog varit räddningen för många äldre som inte kunde/fick umgås fysiskt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Clas fixare tror jag inte vi har här i närheten, för det har jag aldrig hört talas om men Veteranpoolen har jag sett annons från.

      Radera
  10. Visst är det fint med det tekniska som kan vara till stor hjälp. Och i de tider som varit än av större betydelse. Så bra att man nu ganska smidigt kan ha kontakt var man än är i världen- Perfekt med er grupp i "Hangouts".
    Skönt att ni också har "fysisk" hjälp på nära håll- Har också det och uppskattar det väldigt mycket-
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det underlättar mycket om man vet att det går att få hjälp lätt när det krisar.

      Radera
  11. Det känns bra och tryggt att ha någon att kalla in för alla behöver vi änglahjälp ibland. Bäst är människoänglar men datorn får duga emellanåt, otroligt viktig, speciellt nu i pandemitider. Det är mycket den kan hjälpa en med, både svar på frågor men bäst av allt att man kan beställa hem det mesta man behöver. Den är ju faktiskt en slags (teknisk) ängel — när den inte trilskas förstås. ;)
    Ha en skön fredag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Ja den kan trilskas ibland, det har jag märkt många gånger, men för den mesta är den helt perfekt. Den är ett utmärkt sällskap också för många som inte kan ta sig ut själv.

      Radera
  12. Det sägs att i nöden prövas de rätta vännerna, men som sagt du har dina änglar!
    Då någon i familjen blir sjuk, så drabbas hela familjen. Det är minsann inte lätt att stå vid sidan om en sjuk familjemedlem. Underbart med "Ulrikas änglar"och hennes medarbetare, skönt att ha dem så nära.
    Tänk vad trist om vi inte hade haft datorerna.
    Ha en solig fin dag! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Det är guld värt att ha någon som kan hjälpa till när det behövs.

      Radera