söndag 29 november 2020

Sakta ner


Ibland måste man ta små steg för att hinna med sig själv.

Jag känner att jag borde tänka så lite oftare. Jag är tidsoptimist och tror att jag ska hinna med hur mycket som helst. 


På tisdag är det den 1:e december och det är dags för årets kalender. Jag bad tidigare i år om lite hjälp med förslag på teman och fick en hel del mycket bra tips. Det var inget som jag kände att jag kunde använda ensamt till en hel kalender med 24 inlägg, men jag upptäckte att alla förslagen hade något gemensamt så till sist kom jag fram till årets tema som är GRÖNT. Jag vill gärna att kalendern ska ha lite julanknytning och det blir det faktiskt med grönt enligt mitt sätt att se. Bing Crosby sjöng om att han drömde om en vit jul och det gör vi väl alla. När jag var barn var julen alltid vit av snö, men det har ändrats för varje år. Det är högst osannolikt att det blir en vit jul i Skåne i år. Möjligtvis kommer det en 20-30 flingor, men sen blir det inte mer. Grönt är det däremot gott om utomhus. Jag har skogen inpå knutarna och där finns massor av stora, ståtliga, gröna granar. T.o.m. inomhus är det grönt. Även om jag pyntar med ljus, änglar och rödklädda tomtar så har jag alltid en grön gran i rummet. 

Precis som tidigare år har jag fått låna en bild av Bosse. Det spelar nog ingen roll vilket tema jag väljer för han har så många bilder att välja mellan så jag hittar alltid någon som passar. Nytt för i år är att jag har en medskribent. Tove var så snäll och erbjöd sig att skriva ett inlägg vilket ämne jag än valde. Hon är modig...men hon har en enorm fantasi, så det var klart inga svårigheter för henne. I en av luckorna hittar ni alltså Toves inlägg. Jag berättar inte här vilken lucka det är, utan det får bli en överraskning.....även för Tove. 

Min söndagsbloggare, Marilyn Monroe, har jobbat klart nu och det är dags att presentera en ny. Jag tycker det är lagom med ettårsanställning. Nästa års skribent kommer från serievärlden. Musse Pigg är en välkänd figur där och man hör ofta talas om honom och ibland även i kombinationen Musse och Mimmi, men det är mycket sällan man hör något om enbart Mimmi och det tänkte jag ändra på. Det är dags att hon får komma fram lite i rampljuset.


Det är alltid svårt att ta över efter en omtyckt person, men jag är helt övertygad om att Mimmi kommer att bli en värdig ersättare.

Välkomna till 2020 års julkalender på tisdag!

36 kommentarer:

 1. Spännande tema. Kul grej med kalender! Ser fram emot att läsa och lära. Kram!

  SvaraRadera
 2. Äntligen kalenderdags! Skönt att du har ork och lust för ännu ett år!
  Mimmi kommer att axla manteln som söndagsbloggare på bästa sätt!
  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt att du följer min kalender.

   Radera
 3. Du är så påhittig. Alltid lika kul att läsa hos dig!
  Adventskramar!

  SvaraRadera
 4. De där små stegen ja, det märkte jag av att jag nu kan gå, då jag nu på tre dagar - jämfört med en och en halv tidigare på samma yta - så där cirka har städat och advents o julpyntat. Det är som den långsamma tiden ger mer på något sätt. Jag ser fram mot Mimmi söndagsbloggare och din kalender och så roligt att jag fick skriva ett inlägg. TACKför fin beskrivning - din blogg och ditt sätt att skriva har alltid varit en inspirationskälla för mig i de åren jag varit bloggaktiv.
  Bosse gotlandstoken bus, ja han har bilder han :-)
  Önskar en fin första advent och du får följe alla kalenderdagarna så klart!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skadar nog inte att bromsa lite emellanåt. Bossess bildarkiv är enormt och tack för att du hjälpte mig i år.

   Radera
 5. Med ålderns rätt så får man ta mindre "steg"
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Så roligt att du gör en kalender i år också. Den kommer jag givetvis att följa.
  Ha fin första advent!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 7. Vad spännande, det blir säkert en fin kalender Gunnel! Hoppas du får en fin söndag också nu, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas du kommer att gilla kalendern.

   Radera
 8. Vad kul och spännande!
  Adventskram!

  SvaraRadera
 9. Vilket bra tema du kom fram till och välkommen till Mimmi! Det blir en trevlig uppföljning till tävlingsmomenten hos Bosse.

  Kram och god första advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I år har jag inte haft någon vidare tur, men det har gått bra för dig. Grattis! Måste skärpa mig till nästa år.

   Radera
 10. Mimmi blir ju perfekt ! Marilyn och Audrey och alla de andra har också varit bra men som sagt, det är bra med ett års-anställning. Nu ser jag framemot Mimmi, att få träffa henne istället.
  Grön är ett bra tema skulle jag tro. Jag ska också ha adventskalender i år men av lite annat slag . Mera om det i morgon.
  Ha en fin första Advent Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Karin! Låter spännande med din kalender. Nu blev jag nyfiken.

   Radera
 11. Jag hoppas att du har haft en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Vika roliga idéer du har! Det ska bli hur kul som helst att läsa din julkalender. Å då jag absolut inte gillar snö utan hoppas på ytterligare en grön vinter, så är din röda tråd "Grönt" helt i min smak. Kul att Tove är gästskribent. Å Mimmi som ska efterträda Marilyn Monroe - ja, det ska bli extra roligt, då jag nästan glömt henne och även Musse Piggs äventyr. Det är ju ett tag jag läst dom om man säger så;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker snö är vackert men jag vill inte gärna ha det på vägarna så det blir besvärligt att köra. Här i Skåne blir det ändå mest blask och halka.

   Radera
 13. Härligt! Jag blir riktigt upprymd! Och visst kan det vara knepigt att efterträda Marlyn Monroe. Och det på flera sätt. Men jag tror helt klart Mimmi har potential. Men kanske inom andra områden.Och man måste ju inte konkurrera. Så jag tror Mimmi passar perfekt. Och en ettårs anställning tror jag är bra. Antar att LAS inte gäller.
  Jag tycker du valt ett bra färgtema och kommer förstås att titta in varje dag. Jätteroligt med vännen Tove som gästskribent.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hihi! Måste erkänna att jag inte haft en tanke på LAS.

   Radera
 14. Det ska bli så spännande på tisdag! Det ser jag fram emot, för det blir min enda julkalender i år. Ha´t bra!

  SvaraRadera
 15. Det här skräpåret behöver så många trevliga inslag som möjligt och dit hör din årliga kalender. Grönt som tema blir spännande. Din energi gör mig grön av avund. ;) Kan tänka mig att det finns en hel del att välja bland.
  Gott novemberslut och likaledes god decemberbörjan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag väl hade bestämt mig för ett tema gick det ganska lätt att hitta "gröna" saker.

   Radera
 16. Låter fint med ett grönt tema vi fick väl årets första snö igår det blev ett vitt puder på backen sen var det stopp.. Musse och Mimmi låter fint.. Ska bli roligt att se din kalender.. Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lilla snö som kom här igår är idag ett minne blott.

   Radera
 17. Det här är första utomstående blogg jag besöker i november. Tjusig klassisk avslutning på MM:s årsresa. Hon och hennes föregående har en sak gemensam. Mycket intressant på olika sätt att titta in här för att se & läsa. Bra val att låta Mimmi få ta extra plats 2021. Jag har haft en flickvän som gick under det smeknamnet, oss emellan. ;)
  Då väntar du bara på grönt ljus för att ta över stafettpinnen. Själv kan jag luta mig bakåt utan tidspress. Tove har en härlig fantasi och är dessutom en mycket empatisk kvinna. Kram från Bo Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har misslyckats totalt i tävlingarna inne hos dig denna månaden.....men det kommer fler novembrar. Jag blev glad när Tove erbjöd sin hjälp, för i år har det varit lite motigt med skrivandet. Jag kan faktiskt också luta mig tillbaka nu, för alla inlägg står klara och väntar.

   Radera