torsdag 5 november 2020

Frukostdags

 

Utsikten genom köksfönstret när vi äter frukost är väldigt upplyftande. Vi har fågelbordet precis utanför och de håller tydligen frukost samtidigt som vi. 

Det är väldigt gott om grönfinkar här i år, och de tycks inte gilla regn. De tränger ihop sig under taket. 

Det ser så kul ut när de kommer flygande, för då syns den gulgröna färgen bra. Ibland kan man nästan ta miste och tro att det är gula höstlöv som kommer nersinglande. 

Häromdagen såg jag något skumt på baksidan av fågelbordet. Det såg ut som fladdermusöron och jag vet ju att de hänger upp och ner....men finns det rödorange fladdermöss?

Tack och lov visade det sig vara en hackspett.

Vi får besök av fåglar i olika storlekar och de samsas bra.

Vi har en fågelrestaurang på baksidan av huset och det är koltrastens revir. 

24 kommentarer:

 1. Vilka bilder fint fångade detaljer och knäppta från eran frukost; de vingade ute! De ovingade inne får jag tänka mig. Ett köksbord, två stolar, en kvinna, en man, två koppar, en kaffebryggare puttrar eller kokas kaffet? Perkuleras kanske? Kokt ägg? Hur många mackor? Tidningen? Radion på ....Om svar anhålles icke :-)
  Bild 4: Fröna i fågelburen bildar ett landskap.
  Torsdagskram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hos oss är det kaffebryggare som gäller och yoghurt och mackor. Ingen radio för jag gillar inte onödigt ljud på morgonen. Tidningen läses på annat håll. Det är så trist när den hamnar i smöret annars.

   Radera
 2. God morgon! Vilket härligt frukostbord.
  Höst-kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är riktigt mysigt och ha sällskap av dem vid frukosten.

   Radera
 3. Det är så roligt att ha fågelbord utan för köksfönstret så att man kan hålla koll på dem. Jag hade det på Stenstugu och jag hade det här också de första åren, men så såg grannarna att det var möss som var där och försåg sig av godsakerna också, så då slutade jag med det.
  Ha en fin torsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att se hur många olika sorter som kommer hit.

   Radera
 4. Vilken trevlig frukost, kan jag tänka mig. Jag skulle gilla att kunna sitta och äta frukost och samtidigt kolla in de små bevingade, göra likadant.
  Fina bilder och toppenbild på hackspetten.
  Ha det fint.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så glad varje gång hackspetten tittar hit.

   Radera
 5. Vilka fina bilder och vilken fin vy ni har vid frukostbordet.

  Kram

  SvaraRadera
 6. Bra att fåglarna kan samsas om utrymmet i "restaurangen "
  Ha en bra dag !
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bara skator och kajor som inte är så sociala.

   Radera
 7. Trevligt med sällskap till frukost. Och om sällskapet är fåglar får de gärna vara på lite avstånd. Aha, är det så här grönfinken ser ut. Då vet jag det. Tror inte de direkt förekommer hos oss. Här är mest gråsparvar. Men vi har ju ingen trädgård där småfåglarna kan kalasa. Men nere på kajen hänger jag upp mat till dem i träden. Men jag ser ju inte dit när vi äter.
  Fina bilder och mycket att titta på till frukost.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi brukar kolla upp varje år vika arter som kommer hit. Det är riktigt spännande.

   Radera
 8. Kul med fågelbord. Grönfinkar har vi sällan. Men någon gång per vinter brukar det komma en flock.Hackspetten är en trogen gäst varje år. Denna höst har vår fågelrestaurang och dess utbud spridits sig nötskrikorna i trakten. Inga fåglar man önskar sig vid fågelbordet direkt...men de ska ju oxå leva. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får också objudna gäster som skator och kajor, men jag måste erkänna att jag viftar lite med armarna så de försvinner.

   Radera
 9. Visst blir man bara så glad och tacksam över att få hjälpa dessa små bevingade varelser med föda när det börjar tryta i naturen på hösten.. Jag har sett hur många småfåglar som dels äter från fågelborden men som även tar sig in i hönshuset och förser sig med havre och kornkross... Jag sa till kära maken -Jag undrar hur många djur vi försörjer på ett dygn? =) Såg en något tjock och välnärd mus igårkväll när jag skulle stänga till hönsen ;) Grönfinkar har vi inte gott om hos oss, det är mest de vanliga arterna talgoxar, blåmesar, domherrar och hackspettar.... kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har ett par "överviktiga" grönfinkar hos oss. Jag hoppas verkligen domherren också visar sig. Det är inte så vanligt här.

   Radera
 10. Vilka härliga bilder från dina välbesökta fågelrestauranger. Himla rolig bild med grönfinkarna på rad under taket och så en fågel som "vispar runt" där. Vilket foto! Å en hackspett har du också som gäst. Trodde inte att de besökte fågelrestauranger, men de gör det ju som du visar. Hoppas h*n inte hackar sönder fågelrestaurangen som tack för maten;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Den risken får jag kanske ta, men han verkade ganska försynt, den lille hackspetten.

   Radera
 11. Härligt med alla pippina vid fågelbordet! Vi har en ekorre också, han knör sej in i fågelhuset, ser så roligt ut!
  Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ekorrar är så söta. Jag hoppas med på ett sånt besök.

   Radera
 12. Men oj vad mycket fåglar ni har! Är det så varje år eller..?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi brukar ha många flygande gäster.

   Radera