fredag 28 juni 2019

Vatten, bara vanligt vatten


Vi har haft några extremt varma dagar hos oss. Sol i all ära, men detta blev för mycket för min smak. Jag vill kunna orka göra något lite varje dag, men de här sista dagarna har det varit helt hopplöst. Efter minsta lilla ansträngning har jag flåsat som en flodhäst. Vilken tur att vi har källaren att gå ner i, för där är temperaturen mer mänsklig.

I början av sommaren, när det fortfarande var skönt väder, planterade vi en del nya buskar och sommarblommor. Naturligtvis vill vi att de ska klara sig, så vi har varit noga med vattningen. Sen det började bli så hett har vi fått öka på den rejält. Förr om åren har vi gått runt och burit på vattenkannor, men nu har vi en slangvagn med 30 m slang upprullad. Så enkelt det är att vattna med hjälp av den. Efter att ha kopplat en del av slangen i vattenutkastet är det bara till att rulla ut resten och stå där och rikta strålen mot växterna. Där kan jag stå och fundera på vilka nya saker jag vill ha fixat och om det kanske ska ändras om lite i trädgården. Tankarna far fritt. Jag har fått rejäl slangvana i sommar...nästan som en deltidsbrandkvinna.

Göran har monterat ihop kryddhyllan som ska fästas i förrådet och kryddorna är inhandlade och omplanterade. Idag, när det är hyfsat väder, ska vi nog hinna få den på plats så jag kan sätta in kryddorna där. Sen får jag ta itu med resten av grästuvorna. Jag är glad om jag hinner så långt att vi kan få till en fikaplats. Någon singel hinner vi nog inte lägga i år, men vi ska ju ha något att göra nästa år också.

14 kommentarer:

 1. Visst är det praktiskt att vattna så och vi gör på samma vis. Det underlättar en hel del. Trots att det regnade rejält för ett par veckor sedan så känns det väldigt torrt här nu igen. Vi har mest sandjord få vattnet binds liksom inte.

  Kram och ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har också väldigt torrt. Tur det finns enkla sätt att ta till vid vattning.

   Radera
 2. Du är en rejäl "slangkvinna".
  Svar.. smart!! nu vet jag att man kan träna i regn Vad ska jag skylla på nu för att slippa träna!
  Ha en bra dag
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska försöka tänka ut något och sen hör jag av mig.

   Radera
 3. Häar har vi haft bevattningsförbud sedan 1 april, så det är bära kannor som gäller om man vill ha något i rabatterna.
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå! Jag är glad så länge det inte blir samma här.

   Radera
 4. Vi får väl inte klaga på värmen, men nu är det varmt.....
  Vad är det för kryddor du ska ha i förrådet?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ha en hög kryddhylla utanför förrådet och där har jag citronmeliss, dragon, rosmarin, oregano, kryddtimjan, citrontimjan, chokladmynta och pepparmynta.

   Radera
 5. Har haft det varmt här också, men framför allt blåsigt, vilket kanske är bra för att uthärda värmen. För övrigt så har vi vattningsförbud här, men än så länge finns det lite i tunnorna som tur är. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blåser här med och det gör helt klart värmen mer uthärdlig.

   Radera
 6. Jag har hört av dem där hemma att det varit varmt. Du får ta en dusch med din "brandspruta" emellanåt när du ändå vattnar växterna :)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Så olika det kan vara. Här, inte alls långt ifrån har vi t.om. haft det rätt så kyligt..och hellre så också för min del än att det är så varmt att man inte orkar göra något alls.
  Slangvagn låter förnuftigt, bästa brandsprutekvinna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag vaknade jag av att det ösregnade. Ljuvligt!

   Radera