onsdag 12 juni 2019

Sjukskrivning

Jag undrar om man kan sjukskriva sig när man är pensionär. Var ska man anmäla det, tro? Jag struntar nog i det för ska det dras en karensdag på min pension, så är det inte roligt. Jag har hållit på nu i flera dagar med ogräshackning framför förrådet och min handled protesterar vilt. Alla grästuvor måste bort så det blir slätt på marken innan vi lägger markduk och singel. Troligtvis har jag varit för optimistisk, för det lutar åt att allt inte hinns med i sommar. Men det kommer ju fler somrar. Då vet jag i varje fall att jag inte är arbetslös nästa år.


Det är ganska kul att hoppa från ett jobb till ett annat. Jag är inte så noga med att allt ska vara helt klart innan jag lämnar det. Kommer jag på något som är roligare just då så gör jag det i stället. Ombyte förnöjer, och jag tror faktiskt det är ganska smart att göra så, för då sliter jag inte på samma muskler hela tiden. Så klok var jag inte när jag höll på framför förrådet, men av skadan blir man vis. Nu ska jag ta två lediga dagar och inte alls vara i trädgården. Reklamen om Voltaren stämmer riktigt bra. Jag har använt salvan och den hjälper. Sen måste man klart vila sig också och inte bara kleta på salva och rusa direkt ut och hacka. 


Idag blir det en tur till trädgårdsbutiken. Jag vill ha lite fler kryddor. De doftar så gott och jag ska ha dem vid sidan om fikabordet. Förhoppningsvis ska jag då bli inspirerad att använda dem i en massa goda maträtter. Under min "sjukskrivning" får jag bläddra i kokböcker och leta efter recept.


20 kommentarer:

 1. Visst trädgårdsarbete sliter rejält på vissa muskler och då är det klokt att ta en paus från arbetet. Ogräset lär ju inte springa ifrån dig... När det gäller pensionen så inser jag att min kommer inte att tåla några ytterligare avdrag alls. Hoppas du kommer hem med många inspirerande kryddor!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ogräset kan jag lita på. Det lämnar mig aldrig. Pensionen är verkligen inget humörhöjande. Helt korkat egentligen. Nu när jag har tid att göra av med pengar har jag inga.

   Radera
 2. Varken sjukskrivning eller A-kassa är något bra alternativ när man är pensionär (skojar lite). Hoppas du vilar dig i form nu.
  Kryddor låter alltid gott.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man vänjer sig att klara sig på det man har, men visst skulle det vara kul med ett litet tillskott. Färska kryddor är gott och doftar gott.

   Radera
 3. Bäst att du tar det lite lugnt några dagar ... ett besök i trädgårdsbutiken är nog en lagom sysselsättning :)
  Lite nya kryddor piffar alltid upp - tror jag också ska utöka mitt kryddsortiment lite ...
  Kram

  SvaraRadera
 4. Bläddra försiktigt och försök använda olika fingrar. :)
  Vad bra att du inte är sysslolös nästa sommar.
  Sådär har jag haft det länge. Jag kör på "hårt" med samma sak och sedan får jag sota för det. Vissa saker går inte att skjuta fram och ofta har jag varit ensam på dagarna.
  Den salvan har aldrig hjälpt för mig. Vet du om det är viktigt att ta av korken först?
  Kram Bosse
  Ps. Otroligt vad tiden gått fort. Jag minns när jag började besöka din härliga blogg. Att Rasmus ska gå ut högstadiet ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ja, jag brukar ta av korken, fast det inte står på tuben. Det är svårt att sluta med något som man tycker är kul. Ogräsrensning rensar även hjärnan precis som en skogspromenad.

   Radera
 5. Jag vill också till en trädgårdsbutik för att köpa kryddor. Jag älskar att stå där och stryka med handen över dem och nypa lite i bladen. Det är det viktigaste, att jag sen är lite dålig på att använda dem spelar ingen roll.
  Ha en fin onsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att jag oftast också har kryddorna bara till prydnad....men det är en början.

   Radera
 6. Vila dig i form och bläddra försiktigt!!
  Svar...Ösregn och åska ,det började i natt!
  ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Bra att hoppa lite från det ena jobbet till det andra :) men det är nog ändå bäst att vila ett par dagar helt och hållet!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får bli en längre paus.

   Radera
 8. Du ska nog inte sjukskriva dig, retfullt om de tar karens för dig.
  Jobba lugnt! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag får nog jobba med något annat i stället.

   Radera
 9. Klokt beslut. Man ska lyssna på kroppen.

  SvaraRadera
 10. Voltaren gör gott både här och där, men när man behöver den så har man ofta så ont, så man får vara glad att man får av korken! Det där med kryddor för doftens skull var en bra idé! Ska kanske härma dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur att det finns Voltaren, för det har hjälpt mig många gånger. Jag har köpt en stor hylla som jag ska ha kryddorna på i trädgården. Hoppas de kommer att trivas.

   Radera