måndag 10 juni 2019

TrädgårdskrockVi har sån tur att Rasmus klipper vår gräsmatta varje vecka. Det går ganska snabbt men han har lite problem runt plommonträdet. En del grenar sitter ganska lågt, så han får nästan krypa på knä runt det. Han har aldrig klagat, men för att hjälpa honom tog jag fram handgräsklipparen och körde några varv närmast trädet så han skulle slippa det. Jag har testat med den bensindrivna, men det fixade jag inte. Den gick inte att svänga med. I varje fall så fungerade det inte när jag försökte. Rasmus erbjöd sig att hålla en "svängkurs" för mig, men jag var inte särskilt intresserad.

Som tur var så hade jag keps på mig när jag gav mig av mot trädet, för när jag skulle köra innersta varvet så small det till. Skärmen på kepsen var så långt ner över ögonen så jag såg inte att jag gick rakt emot en tjock gren. Keps och glasögon for av och jag kände mig lite vimsig. Jag plockade upp kepsen och tog på glasögonen, men det var nåt som inte stämde. Jag såg så suddigt med det högra ögat. Det är ju det ögat som jag haft besvär med så länge, men jag hade inte fått något in i det denna gången. Det var jag helt säker på. Jag blinkade lite extra och tänkte att jag kanske fått en lindrigare hjärnskakning så det var det som gav mig dimsyn.

Det blev inte bättre så jag satte mig och började att putsa glasen för att se om det hjälpte. Då upptäckte jag att det fanns inget högerglas. Jag kunde köra fingrarna rakt igenom. Det var inte konstigt att jag såg dimmigt. Jag gick bort till plommonträdet och letade och där låg glaset, Vilken tur att jag inte kört över det med gräsklipparen. Efter många om och men så fick jag det på plats igen.


Nu var det ingen tvekan om vad jag skulle göra. Jag plockade fram kantningsspaden och grävde en jättestor cirkel runt trädet. Här skulle inte bli fler kollisioner med några grenar. När grästuvorna var borttagna fyllde jag på med ny jord och därefter planterades tagetes i cirkeln. Nu är det krocksäkert att klippa där. Man behöver inte ens fundera på att ta på varken hjälm eller skyddsglasögon.

25 kommentarer:

 1. Så snyggt och så prydligt du har det. Snyggare blir det också.
  Skönt att inget värre hände när du krockade och skönt också att glaset var helt och kunde sättas på plats igen. I hemmet lär de flesta olyckor ske har jag läst någonstans, så vi borde kanske ha hjälm och skyddsglasögon på oss från morgon till kväll.
  Här blåser det kyliga vindar från sydväst ( borde ju komma varma vindar från det hållet tycker jag men icke ...) solen skiner och försommaren är ljuvlig.
  Ha en fin dag !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också för mig att jag hört att det händer mycket olyckor hemmavid. Vi lever farligt.

   Radera
 2. Inte skulle du sagt nej till en svängkurs med Rasmus.
  Vilket äventyr. Jag kan inte låta bli att småle för det känns som något jag själv skulle kunnat gjort. Vad bra att allt slutade lyckligt och vad fint det blev efteråt.
  Önskar dig en fin vecka.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är enklare om jag inte klarar av svängarna för då fortsätter Rasmus att klippa.

   Radera
 3. Tur i oturen att varken du eller glasögonen förstördes helt. Jag pajade ett par, mina "bästa" tidigare i år när jag stod på näsan. Som tur var hade jag ett par andra med samma styrka hemma.

  Väldigt fräscht och vackert blev det med litet blommor runt trädet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Utan glasögon klarar jag mig inte, och det är tyvärr inga billiga saker.

   Radera
 4. Så bra att du har en sån duktig "trädgårdsmästare"
  Dagarna går inte saktare för att man har stor almanacka!! :-)
  Ha en bra dag!
  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, men jag kan lätt läsa vilken dag det är.

   Radera
 5. Så snyggt det blev!
  Nu slipper Rasmus (och du) krocka med grenarna.
  Utan glas ser man inte så bra minsann. Jag hade linser en tid så länge jag jobbade och det var jättebra, men en dag fick jag problem - jag så väldigt dåligt. Då upptäckte jag att jag blandat ihop linserna, så det var lätt avhjälpt. Ur med dem, tvätta ordentlig och så rätt lins in i rätt öga. Sen såg jag som en falk igen.
  Kram,Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Så bra att du kom på felet. Jag har aldrig provat linser. Tycker det är så obehagligt att ha något i ögat, så jag har aldrig vågat.

   Radera
 6. Tur att krockskadan blev måttlig och kunde åtgärdas. Och "resultatet" av den blev ju jättesnyggt!
  Kram från molnigt och blåsigt norr!

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att det inte kom in något i ögat på dig i alla fall. Och rabatten blev ju jättesnygg där under trädet!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är livrädd att jag ska få sår på nytt i ögat. Det tog lång tid att läka.

   Radera
 8. Först och främst, vilken tur att det bara var glaset som lossnat så att inte ögat kommit till skada. Bonus dessutom att glaset höll och du fick det på plats. Det blev verkligen fint under trädet så det var ett perfekt alternativ och ett säkert sådant dessutom!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev överlycklig när jag såg att glaset var helt. Det var rena turen, för jag hade kört ett varv till runt trädet innan jag upptäckte att det fattades ett glas.

   Radera
 9. Vilken otäck krock, men vilken tur att du inte skadade dig, och att glasen höll.
  Trädgrenar kan verkligen orsaka skador.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grenar som växer lågt är väldigt irriterande, åtminstone om trädet står i gräsmattan.

   Radera
 10. Det där blev ju väldigt bra! Nu kan du bara sitta och njuta medans Rasmus klipper gräset.

  SvaraRadera
 11. Vilken tur att du hittade glaset och vilken tur att du inte skadade något öga.. trädet och omgivningen på fotot är så snyggt..kram!!

  SvaraRadera
 12. Så prydligt!
  Krocka, jodå, det kan jag göra med eller utan keps. Min syn ser inte allt. Skåpsluckorna i köket brukar slå till mig.
  Ha en fin tisdag. Kram!

  SvaraRadera