torsdag 25 april 2019

MotionspassIgår åkte vi till IKEA, för vi behövde köpa en ny kökskran. Affären är stor och jag föredrar när jag snabbt kan ta mig till det jag är intresserad av. På flera ställen i butiken finns kartor som visar var man befinner sig...ifall man nu inte vet det...och var de olika avdelningarna är belägna. På en del ställen är det prickat in genvägar. Men vi missuppfattade nog prickningen, för enligt mig blev det senvägar istället. Vi fick en lapp med nummer på till den varan vi var intresserade av och efter det var det bara till att bege sig till kassan. Varan skulle sen hämtas ut i varuutlämningen.


När vi efter alla genvägar äntligen kom fram till kassorna var det ingen "vanlig" kassa öppen utan endast självscanningskassorna. Det är inga svårigheter att använda dem och det fanns hela tiden personal till hands som hjälpte till ifall man önskade. Alla känner sig inte bekväma med det här sättet att betala och då tycker jag det borde finnas valmöjligheter. Det var inte så mycket kunder i butiken den här tiden på dagen, så jag antar att det öppnas upp betydligt fler kassor senare.


Väntetiden i varuutlämningen var endast 5 minuter.  När jag kollade min stegräknare hade jag gått mer än 2000 steg. Det var ändå något positivt med att irra runt där inne. En annan positiv sak var att jag hittade en del saker som jag behöver till det nya förrådet. Det får bli en tur till IKEA igen längre fram.


Ett par butiker till avverkades innan det var tid för hemfärd. Väl hemkomna fick det bli en väldigt snabb lunch och sen blev det inte så mycket mer gjort den dagen. Att handla är energikrävande.

14 kommentarer:

 1. Jo, men det plockar på steg, även inne på Willys eller ICA. Man går och går och kommer faktiskt också till dörren till slut.
  Motionskram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja det blir motion utan att tänka på det...den bästa metoden.

   Radera
 2. Bra stegat!!
  När man är pensionär får man bidrag från försäkringskassan Och jag hade inte tagit ut på ett år.
  Det skulle bli 1420:- Så bidraget var 1200:-
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då förstår jag att det blev så billigt.

   Radera
 3. Visst är det energikrävande att handla och just IKEA tar på krafterna men ibland kommer man inte undan. Klart att det ska finnas olika sätt när man ska betala.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en service som måste finnas i alla butiker, tycker jag.

   Radera
 4. Ibland är det jättekul att gå på IKEA, och får man motion samtidigt så är det ju toppen. Det är bara friska luften man missar, men man kan ha bilrutan nervevad när man åker dit och hem så är det ordnat.

  SvaraRadera
 5. Så sant så! Det tar på att handla och du gick många steg.
  Jag har också haft en upphandlingsdag idag och bra gick det men hur det nu än är så känns dagen förbrukad när man väl är hemma igen och har packat upp alla varor och lagt dem på plats. Luften har liksom sipprat ut ur en.
  Därför försöker jag att inte handla mera än en gång per vecka.
  Jag hade bilrutan nervevad, som Kina ger förslag på här. ...det var sommarvarmt i bilen, helt plötsligt.
  Ha det gott Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ett bra uttryck att dagen är förbrukad efter en upphandlingsdag. Precis så känns det. Då har du fått både frisk luft och motion....smart!

   Radera
 6. Det är trevligt att gå runt på IKEA, bara man inte har en tid att passa.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan ta lång tid innan man handlat klart på IKEA.

   Radera
 7. Det är lätt att det blir många steg där på IKEA ... och man hittar alltid något man inte visste att man behövde :)
  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också alltid förundrat mig över att IKEA tycks veta mer än jag vad jag behöver.

   Radera