tisdag 2 april 2019

Bil i vårkläderVi fick bytt däck på våra bilar i förra veckan. Det var väldigt enkelt att beställa tid, för det var ingen rusning. Förr om åren har Göran alltid själv stått för däckbytet, men det är ju onödigt när det är så billigt att få det gjort på en verkstad. Den tiden kan man lägga på något annat jobb hemmavid.

Det var ledigt i arbetshallen när jag kom dit, så det var bara att köra direkt in. Verkstadsägaren var ensam om att sköta arbetet, men han fixade det på nolltid ändå. Det syntes att han var van. Under den värsta rusningstiden jobbar de på helgerna också och då är det fler som hjälper till. Då har man nya däck på sin bil nästan innan man hunnit blinka.

När jag kom hem spolade vi av däck och fälgar och sen la vi ner dem i stora däckpåsar och rullade in i förrådet. Härligt att ha allt sånt undanstökat. Nu får de ligga där tills det blir dags att byta igen.

Bilen är ett måste för mig. Jag kör inte så värst många mil per år längre, men jag är helt beroende av den för inköp och besök hos tandläkare, läkare osv. Dessutom hämtar jag Rasmus vid skolan nästan alla dagar och det är mycket viktigt. Några månader till får jag den äran att agera chaufför, men nästa termin ska han gå på en annan skola och då är det buss hem som gäller.

Mina bildäck är nästan renare än själva bilen. Jag tror det är dags att beställa tid hos Tvätt och Skvätt. Den firman har vi anlitat i många år och det är fortfarande samma personal som jobbar där

.

22 kommentarer:

 1. Här sitter ännu dubbdäcken på, men sonen har lovat fixa bytet till helgen. I gengäld får jag deklarera för honom. Bytt är bytt!
  Jag kör inte heller så mycket längre och utnyttjar bussen så fort det går.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så härligt att kunna byta arbetsuppgifter. Jag har tyvärr alldeles för långt till busshållplatsen och dessutom måste jag kämpa med en hög backe för att komma hem igen eftersom jag bor högst upp på Söderåsen. Att ta mig ner till samhället är inga problem.

   Radera
 2. När man bytt däcken på bilen, så är det vår, härligt.
  Min man ska lämna in bilen nästa vecka. Däckbyte, städ & tvätt. Han har förmånsbil
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla vårförberedelser känns bra.

   Radera
 3. Vilken charmig biltvättare! Vi lämnar vår på "Bilakuten" som finns vid sjukhuset i stora staden. Lite för sällan dock vilket syns. I morgon är det vår tur att få sommarskor på bilen men det får däckhotellet fixa<.

  Kram och ha en bra tisdag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt förtjust i min biltvättare. Han är väldigt noggrann.

   Radera
 4. Vi har också bytt däck nu Janne åker bort till däckbytarna eller vad dom nu heter tillfälliga små verkstäder som pysslar med just sådant.. Sen blev dom tvättade och undanlagda. .Nu längtar jag verkligen efter sommaren det ska bli så skönt.. Ha en fin dag kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser också fram emot ljusare och varmare tider.

   Radera
 5. Jag har inte bytt däck än..
  Tror inte att Ulla blir så bra på massage Hon vägrar att hoppa på min rygg så... jag tar spikmattan.
  ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl några veckor kvar som det är tillåtet att köra med dubbdäck.

   Radera
 6. Härlig hjälp där ... firman Tvätt och Skvätt verkar redo!
  Vi gör som ni och lejer bort däckbytandet - enklast så :)
  Här har vi inte kommit till skott än, men det är några dagar kvar tills vi måste.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är första året vi varit så tidiga.

   Radera
 7. Oj då! Är det dags igen? Pojkarna på gården kommer säkert och knackar på i helgen och frågar om dom ska byta mina däck. Jag väntar och ser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter härligt med sådana omtänksamma killar.

   Radera
 8. Alltid skönt när sådana saker som däckbyte är avklarade.
  Här i Kalifornien har man faktiskt rätten att ha dubbdäck till 30/4. Jag brukar åka till ett ställe i Mt Shasta och få däcken bytta.
  Bil är ett måste där jag bor pga en mycket begränsad busstrafik - finns inga bussar till exempel på helgerna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en enorm frihet att kunna köra iväg när man själv vill.

   Radera
 9. Sommarkläder på bilen! Härligt! Min bil ska få sommarskor på inkommande lördag. Jag kan själv men låter ungdomsföreningen i bygden göra det så får de några slantar till annat bra. Bekvämt är det också, där står jag och dricker kaffe och något gott att äta till medan ungdomarna jobbar. Härliga tider.
  Ha en fin onsdag Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken bra idé av ungdomsföreningen! Jag har aldrig försökt att byta däck, och nu när jag har det så bekvämt bryr jag mig inte om att försöka heller.

   Radera
 10. Det är ganska många år sedan jag slutade skifta själv. Mina knän tröttnade på mig. ;)
  Vi har gått ett steg till och har däcken som inte används på hotell. Nu när vi inte har ett garage längre är det givetvis nödvändigt.
  Vad konstigt det kommer att kännas för er båda två till hösten. Men det är så livet är.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 11. Rasmus är 16 år snart och ingen liten kille längre. Det är ändå kul att han fortfarande ringer och hör hur vi mår när vi inte träffats på några dagar.

  SvaraRadera
 12. Firman Tvätt och Skvätt tycker jag verkar bra :D
  Och visst är det skönt när man får på sommardäcken igen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan rekommendera den firman. Nu känns det som sommaren är på väg på riktigt.

   Radera